חדשה

Fiona777

New member
חדשה

שלום לכולכם. עד הרגע אחרון קוויתי שאני לא יצטרך להירשם לפורום צליאק. היום הודיעו לי שלבת שלי בת 5 יש צליאק. הצטרפי למשפחת צליאקים. קראתי הרבה לפני זה שכדאי ליקנות מקפיא ומיקסר. איזה גודל מקפיא? הקטן יספיק לי? איזה מיקסר אתם ממליצים? גם חשבתי על טוסטר. מה יותר שימושי-לחיצה או קופץ? איזה פסטה יותר טעימה- אורז או תירס? היא מאוד בררנית באוכל. איך לשלוח לה את הלחם לגן? שמעתי שהוא מתייבש מהר-לשלוח קפוא? המון תודה על העזרה!

ooochy

New member
שלום לך

שאלות רבות מציפות בהתחלה, וצריך לקחת הכל לאט ובהדרגה, עד כמה שניתן, כי זה שלב של למידה.....
לא בכרח שאת צריכה מקפיא נוסף ישר עכשיו, חכי כמה חודשים ותראי איך אתם מסתדרים. זה תלוי הרבה על אורח החיים שלכם, מקו מגוריכם - כמה קל לכם לרכוש מזונות ללא גלוטן, כמה זה זמין בסביבתכם או שאתם גרים ביישוב מרוחק, שעדיף לכם להחזיק הכל בבית לכמה שבועות מראש.....
מיקסר - אני יכולה להודות - שכשאנחנו קנינו טעיתי... היה לנו בעבר מיקסר ל קיטצ'נאייד ואז כתוצאה ממעבר דירה נאלצנו להחליף, והתקמצנתי וקניתי אחד של סאוטר - וגיליתי שזו היתה טעות, אין מה להשוות בין המיקסר של קיטצ'נאייד לזה של סאוטר....
לגבי טוסטר - זה תלוי במה אתם משתמשים בטוסטר ביום יום.
ולגבי טעם הפסטה - זה עניין של טעם אישי לחלוטין.... אנחנו בצליאק כבר 5 שנים. בהתחלה לא יכולתי להריח את הריח של הפסטה שעשויה מאורז מלא. והיום זו הפסטה שאני מעדיפה (אני לא הצליאקית בבית, אבל כולנו אוכלים ביחד).

לחם לגן, אני שולחת כיכר שלמה שהן מחזיקות במקרר למיטב ידיעתי. אני בעד שיחזיקו במקפיא ויפשירו בשקית ניילון כל יום ליום שלמחרת. הפרוסות לחם מפשירות בזמן קצר.

בהצלחה

טליאמתי

New member
ברוכה הבאה למשפחת הצליאק

כמו שנכתב לך, מבחינת מזון, הכל ענין של טעם אישי והרגלים.
הטעמים של המוצרים שונים מהרגילים כך שיכול להיות שיקח לילדה זמן להתרגל . לא להבהל אם בתקופה הראשונה היא לא תמצא משהו שהיא אוהבת. לעתים זה לוקח זמן.
בד"כ בגן מקפיאים את הלחם ומפשירים בכל יום את המנה הדרושה לה. כמו כן את יכולה לספק לה לגן במבה נ"ג, אפרופו, בייגלה חטיפים נ"ג שהיא אוהבת, עוגיות ועוגה/מאפינז להקפאה והפשרה בעת הצורך.
כמו כן לערוך שיחה עם צוות הגן בנושא ההפרדה וההקפדה.
מאוד חשוב!
&nbsp
לגבי מוצרים למטבח הייתי מחכה. קונה רק מה שנחוץ מיידית.
אם היא אוהבת טוסטים, קני לה טוסטר שמיועד רק עבורה (וחשוב שכל בני הבית ידעו את זה כי אין מקום לטעויות בצורת פירורי לחם). זהו מכשיר זול כך שאת זה אפשר לרכוש מראש.
לגבי מקפיא-עניין של גודל המשפחה ומנהגי הבית. עם זה כדאי לחכות ולראות עד כמה המקפיא של המקרר לא מספק את הצרכים שלכם.
לגבי מיקסר, שוב, אם את אוהבת לבשל או מתכוונת להכין לה אוכל ומאפים בייתיים-שווה להשקיע במיקסר טוב עם מנוע חזק. המלצות תקבלי מחברי הפורום האחרים. אני משתמשת במעבד מזון.
פסטה-אני מעדיפה פסטה מאורז של טינקיאדה. הצליאקית שלי מעדיפה פסטה מתירס...עניין של טעם אישי. אני ממליצה לקנות בכל פעם רק שקית אחת ולנסות. לא טעים? לנסות סוג אחר וכך הלאה.
&nbsp
בהצלחה לך ולצליאקית הטריה והצעירה

את מוזמנת לשאול כל דבר שעולה בדעתך.
כאן אין שאלות טיפשיות

כולנו התחלנו מהנקודה בה את נמצאת ועמדנו בפני אותן שאלות לגבי התנהלות עם צליאק.
עם הזמן לומדים ומוצאים את הדרך היעילה והנוחה הפרטית.

עוד כמה תשובות

אני ממש לא ממליצה לקנות כרגע עוד מקפיא. אפשר למצוא היום לחמים בצורה הרבה הרבה יותר זמינה מאשר בעבר. זה נכון שלפעמים יש מבצעים (למשל עכשיו בשופרסל) ושבפסח יש מבחר רב יותר, אבל זה לא מצדיק, בעיני, להחזיק שנה שלמה מקפיא (עם המקום וגם עלויות החשמל הקבועות...)
בכל מקרה, יש עוד המון זמן עד פסח, ותוכלי להחליט אז.
לנו יש תא גדול במקפיא (בערך רבע מקפיא) שמיועד לכל הללא גלוטנים למיניהם. מנסיון, עם צוברים בפסח יותר מזה, זה הולך לפח בפסח הבא.
לגבי הגן, אני שולחת עם לחמניה כל פעם. זה מחזיק הרבה הרבה יותר טוב מהלחמים, ולמעשה ממש לא מתייבש. אנחנו מעבירים פעמיים בשבוע כמה לחמניות מהמקפיא למקרר, ואז בבוקר לא צריכים להפשיר וזה נשמר טוב יותר.
בתחילת השנה צריך לתדרך היטב את הצוות. אנחנו השנה דאגנו באופן קבוע לעוגות אישיות שהיו במקפיא של הגן, והם הפשירו בבוקר של כל יום-הולדת שנחגג בגן. תעבירי לגננות רשימת חטיפים מותרת (תפוציפס, דובונים, אפרופו) ותבקשי שיודיעו לכל ההוריפ שלימי הולדת ובכלל מביאים רק חטיפים מהרשימה.
לגבי טוסטר, לנו יש טוסטר אובן עם תבנית אחת ללחמים הרגילים ואחת ללא גלוטן.
בנוסף יש לנו טוסטר לחיץ שבו אנחנו משתמשים גם עם וגם בלי גלוטן אבל תמיד שמים את הלחם/פיתה בתוך נייר אפיה מקופל. הטוסטר נשאר נקי ולא צריך שני טוסטרים

אצלי הילדים אוהבים את כל הפסטות, אבל מעדיפים תירס. יש איזו פסטת ארבעה דגנים (נ"ג) מוצלחת מאוד. תתחילי ממה שטעים לה. אני עכשיו מנסה לעבור לפסטות מאורז מלא כי הן כמובן יותר בריאות מתירס.
בהצלחה!!!

טל1492

New member
המלצה על איך מתחילים

אני זוכר שאני קיבלתי את הידיעה כמו פטיש 5 ק"ג בראש
שנה וחצי אחרי אני כבר מבין ויודע לא מעט על הנושא ועדיין מתבאס
פשוט לנשום עמוק ולקרוא בפורום 20-30 עמודים של הודעות וכבר יהיה לך סל כלים וידע רחב.
אני עוד זורק דברים שקניתי בבהלת הקניות הראשונה...
לא לקנות יותר משני סוגי לחם בו זמנית ורק שני סוגי מתוקים לנסיון בכל פעם.
הדברים אמנם יקרים אבל כרגע אין טעם להתייחס למבצעים נקודתיים או השוואות מחירים אלא יותר לחפש איפה בסביבתך קיימים מוצרים ללא גלוטן ולנסות את מגוון המוצרים הקיים. לאט לאט (חודש חודשיים) הדברים יקבלו כיוון ורוטינה ואז אפשר לחשוב על מקפיא (מיקסר רק אם את מתכננת להתחיל לאפות בבית - החלטה שתקבלי אחרי שתראי את המגוון הקיים והמחירים שלו).
בהצלחה

למעלה