חדשה

freebutterfly7

New member
חדשה

ואני מגיעה לכאן בלי כוחות.
תשושה, מיואשת ובעיקר נמאס לי.

עובדת כבר 5 שנים בעבודה חשבונאית - בחלל פתוח.
לאחרונה מרגישה שכל יום אני מתה מחדש.
מעבר לזה שאני לא מרשה לאנשים לשים מוזיקה או ללעוס מסטיק לידי, תארו לכם שזו שיושבת לידי שותה קפה בשלוקים קולניים ונהנית לנשנש בייגלה/גזר/תפוח במהלך היום.
אנשים מדברים בקולי קולות ובתוך כל זה הבוס רוצה שהדברים ייעשו ותחום האחריות הולך ומתרחב.
השכר, אגב, נשאר כמו שהוא 5 שנים.

אנחנו במשפחה 6 אנשים עובדים. אני שומעת על קידומים, העלאות, שביעות רצון מהעבודה.
ולי בא למות.

לפני כן עבדתי בעבודה דומה וגם החלל הפתוח היווה מטרד. כשהתפטרתי, הבוסית שבהתחלה אמרה שתתן לי מכתב המלצה - סירבה. לפני כן עבדתי בעסק משפחתי כך שהמלצות אין לי.
ניסיתי להתפתח לעסק עצמאי וכל הבירוקרטיות והדיווחים, אני כל הזמן דוחה אותם.
גם אתר שהקמתי אני בקושי מעדכנת.
אחרי העבודה (יימח שמה) לא נשארת לי טיפת אנרגיה.

לאחרונה התחלתי לסבול מכאבי ראש וסחרחורות ולדעתי זה בגלל העומס בעבודה.
אני מגיעה הביתה על ארבע.. מנמנמת, בוהה בטלוויזיה ובלי חשק או טיפת רצון לחיות. ממש ככה.

המקום היחיד שאליו אני יכולה לברוח הוא החדר כושר. אבל חדר כושר זו לא פרנסה. וכמה טוב שאני לא מרגישה שם, לא תצא לי שום תועלת חוץ מהרגשה טובה רגעית.

גם משפחה משלי אין לי בניגוד לאחי הגדול ואחיותיי הקטנות.

הפסיכולוג שלי אומר שאני מתארת כל פגישה עוד ועוד דלתות נסגרות וזה נכון. אין לי נחת באף כיוון.
פעם גם אהבתי להתנדב אבל אני לא רואה את עצמי נותנת מעצמי כשאני שבורה ככה.

נ.ב
מאובחנת כ ADHD פעמיים.
בעבר מינון של 70 LA שעשה אותי סופר עצבנית וגרם להזעת יתר לא נעימה.
היום על 40 LA
ניסיתי קונצרטה ולא עבד.

ואני כל היום במחשבות.
מה יהיה איתי?
תהיה לי משפחה? יהיו לי ילדים?
מתי אני אמצא עבודה שלא אקיא בבוקר לקום אליה.
כמה שעות חסרות לי בחודש שחבל על הזמן.

crazyelli

New member
אולי כדאי לך לשנות כיוון?

לפי מה שאני קורא, את עדיין צעירה ויכולה לקבל החלטות לגבי שינוי קריירה.
את כותבת שאת נהנית מאוד בחדר הכושר, אז מדוע שלא תעשי קורס מדריכי חדר כושר או קורס ספורטיבי אחר שיכול לספק לך תעסוקה בתחום שתאהבי יותר ויתאים לך יותר?
אני חלילה לא נוזף בך ומתנצל מראש אם כך זה נשמע, אבל שואל את השאלות הללו באמת מתוך עניין, כי על פניו ברור שאת נמצאת כרגע בעבודה שלא מתאימה לך, לא מבחינת החוזקות והחולשות שלך, לא מבחינת ההגשמה העצמית שלך והכי גרוע, מורידה לך את הביטחון העצמי לרצפה.
מנסיון אישי אני יכול לספר לך שבמשך חמש שנים של עבודה משרדית, ראיתי בתסכול איך אנשים פחות מוכשרים ממני מצליחים לעשות בקלות מה שאני מתקשה לעשות ולכן הם מקודמים ואני נשאר מאחור.
כאשר שיניתי כיוון לעבודה המשלבת עבודה במשרד ועבודה בחוץ (מכירות בינלאומיות), הרגשתי הרבה יותר טוב והשינוי עשה עבודה נפלאה בין היתר גם בשיפור הביטחון העצמי והחזירה לי את האמונה ביכולותי.
לכן וזו המלצתי לך על סמך מעט האינפורמציה שנתת (אך התסכול הרב הזועק מכל מילה), עשי שינוי כיוון מקצועי לתחום שיתאים לך יותר, שתאהבי יותר ותוכלי להביא את עצמך לידי ביטוי טוב יותר.
כאשר הביטחון העצמי וההערכה העצמית שלך יעלו, הדברים האחרים שמטרידים אותך (קריירה, משפחה, ילדים וכו') לא יראו לך כמשהו רחוק, אלא כמשהו נגיש ובר השגה שאת בהחלט ראויה לו.

אוקיי. עבדתי גם כמנהלת חשבונות

עם עוד כמה מנהלות חשבונות בחדר.. היה רועש:). אז ככה: אני השתמשתי באטמי אזניים כשהיה רועש מידי, למרות שיש צורך לשמוע מה קורה בסביבה ולהיות בקשר עם הלקוחות, הבוס וכו' באופן שוטף. גם אני הייתי חוזרת מותשת הביתה בסוף היום, כי בין השאר לא עשיתי הפסקת צהריים אלא עבדתי ברצף מחשש שלא אספיק הכל. אז מנסיון, כדאי לעשות הפסקת צהריים, אם ניתן מחוץ למשרד ובמקום שקט. זה דווקא יכול להעלות את התפוקה בתור עובדת ולמנוע שחיקה.

אז ניסית לפתוח משרד הנה"ח משלך?.. גם אני חשבתי על האופציה הזו בינתיים עד שאקבל את הרשיון, וגם אני חששתי מהבירוקרטיה. אבל הדאגה העיקרית שלי היתה השגת ושימור לקוחות.. את יכולה לנסות להיעזר ברואה חשבון שירכז לך את הבירוקרטיה, אם זה מה שעוצר אותך. עם עסק פרטי/עבודה כעצמאית יכול להיות לך יותר קל מבחינת סביבה שקטה, שעות גמישות, שכר יותר טוב. את יכולה אולי לנסות לפתוח עסק עם שותפים. למשל שותף שטוב בבירוקרטיה כך שיחפה על הקושי שלך.

עכשיו לגבי ההצעות שמציעים לך כאן לגבי קריירה חלופית: אז מהנסיון והזווית שלי אני יכולה להגיד לך, שהנהלת חשבונות זה דווקא מקצוע יציב שיכול ללוות אותך עד הפנסיה. לגבי שאר המקצועות, אני לא בטוחה.. אלא אם מדובר במקצוע אקדמי.

לגבי החיים הפרטיים.. עניין לטיפול פסיכולוגי שלא קשור בעיסוק ובמקצוע שלך. אני מכירה נשות קריירה שהן גם אימהות לילדים קטנים. יש כאלה שהם וורקוהולים ושקועים בקריירה שלהם ובורחים לזה כי יש איזושהו קושי בחיים האישיים כמו פחד מאינטימיות, פחד נטישה.. וכו'. חוץ מזה, יכול מאוד להיות שבגלל שיש לך בעיות קשב וריכוז, קשה לך להתמקד בכמה דברים בבת אחת, ואת מעדיפה להתמקד בעבודה..

iritki

New member
מנסה לעזור לגבי פתרונות בעבודה

אולי יש דברים שאת יכולה לשנות קצת וזה יעזור:
1. לבוא מוקדם בבוקר או להישאר מאוחר - כלומר לעבוד בשעות שאין הרבה אנשים ולכן אין הרבה רעש.
2. אוזניות כדי למסך את הרעד או אטמי אוזניים.
3. לבדוק אם יש אפשרות לזוז למקום יותר טוב מבחינתך בתוך האופן ספייס - למשל בקצה יחסית, לא ליד הדלת ששם כל הזמן עוברים וכו'.
4. ידוע שספורט עוזר לריכוז אז לבוא לעבודה אחרי חדר הכושר או אם מתאפשר לעשות כושר באמצע היום ואז לחזור רעננה לעבודה.

למעלה