חדשה

• פותח הנושא LsMs
  • פורסם בתאריך

LsMs

New member
חדשה

שלום...הייתי אצל פסיכולוגים ופסיכיאטרים חצי מחיי( אני בת25 ולא מה שרשום בפרופיל) החלטתי לנסות אולי גישה חדשה לטפל בכל מה שמציק לי בחיים האם הפורום יכול גם להכיל אדם כמוני שזקוק לתמיכה בזמן מהלכי קואצ'ינג גם אם זה לעצמי?

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
אימון מול טיפול

יקירה,
האימון יכול לסייע במקומות מסויימים, אבל אינו מחליף טיפול כאשר הוא נחוץ. אם הבעיות שאת מתמודדת איתן עמוקות, אימון אינו יכול להיות המענה היחיד. הוא יכול לתמוך בך ולסייע בנוסף לטיפול, ותהליכים כאילו צריכים להתרחש בשיתוף פעולה.
את מוזמנת לשתף בפורום, אבל עלייך לזכור ששיתוף בפורום אינו דומה לאימון ממש. נשתדל להתייחס ולתמוך כמיטב יכולתנו.

ladybug4NLP

Active member
אכן טיפול/אימון רגשי אפקטיבי יותר מאימון רגיל

כי מטפלים גם ב"כפתורים" שנלחצים אצלך בתדירות והתת מודע עובד שעות נוספות.

יכולה קצת לשתף עם מה את מתמודדת?

חדשה

יקרה,
אימון יכול לסייע לך רבות במידה ואת חושבת שיש לך כוחות לפעול לשינוי מצבך.
במקביל לאימון ולטיפולים שאת עוברת ישנו כלי נוסף שיכול לסייע לך גם כן והוא הנחיית NLP.
אני מציע לך לבדוק את האפשרויות השונות בשני דרכים:
1. להעלות דילמות ספציפיות שמטרידות אותך כדי לקבל משובים מהמומחים של הפורום.
2. לפגוש אישית מספר מומחים ולהתרשם איך הם יכולים לסייע לך בהנחיה אישית.

אני מניח ששתי הדרכים יסייעו לך בפתרון בעיות אישיות ובתהליך קבלת ההחלטה שלך כיצד ובאיזהו דרך להמשיך לקבל עזרה למכאובייך.

חדשה

אכן תהליך אימון אישי אינו תחליף לפסיכולוגים ,
האם את בטיפול פסיכולוגי כרגע?
מה את יודעת על אימון אישי?
"מה שמציק בחיים " זה כללי מדי
נסי להיות ספציפית יותר.
בהצלחה

מאירה ברקוביץ

LsMs

New member
אני בן אדם לא אסרטיבי מספיק

תמיד אנשים רואים עליי שאני חלשה או מסכנה או משהו דפוק כזה לפעמים אנשים סתם גזענים אני מצטערת חושבים שאני רוסיה ומרשים לעצמם לדבר אליי מאוד לא יפה..ואני לא רוסיה או משהו כזה אני צברית 100%...דור 13 בארץ או משהו כזה...יצא הגורל ואני נראית טיפה רוסיה אז מה?! בכלל אני מעורבת...לא חשוב..

דוגמה..אני מסיימת תואר בהנדסת מחשבים והפרויקט שלי נגרר כי כל פעם שרצתי אחרי המנחה וביקשתי ממנו עזרה הוא סירב עכשיו אני במצב בינים שהפרויקט הזה נגרר כבר מעל לשנה כי פשוט הוא כל חודשיים צועק עליי בטלפון אין לי זמן אלייך את חוצפנית מי את בכלל שתגידי לי שזה חשוב תביני שאת צריכה לעשות הכל לבד (אין לי זוג אני עושה תפרויקט לבד ובד"כ עושים בזוגות) וזהו...השבוע הוא כבר אמר לי בטלפון זהו מבחינתי אני מעיף אותך מה יקרה איתך אחרי זה?..אחריי המבול ...אמא שלי עשתה לי טובה התקשרה אליו ואני לא יודעת מה היא אמרה לו אבל איכשהוא יום למחרת הוא הסכים בכל זאת לא להעיף אותי ולתת לי להמשיך לעבוד..ולכל התוהים..לא..זה לא שישבתי רגל על רגל בבית ולא עשיתי כלום אני פאקינג קרעתי תתחת.

כמובן שלא אמרתי לו ואני לא מתכוונת להשמע פה מסכנה כי אני לא! אבל בנוסף לכל הספור של הפרויקט הלא נגמר הזה גם אני צריכה להתמודד עם מספר מקרי סרטן במשפחה הגרעינית סבא שנפטר לא מזמן גם הוא מסרטן אקס של לפני נראה לי אוטוטו שנה אבל גיליתי לא מזמן שהוא בגד בי בערך שנה עם מישהי שהוא טען שהיא הייתה חברה ללימודים שלו ועוד לא הטרוסקסואלית וגם אקס טרי של לפני חודש אבל לפחות הוא היה נחמד מספיק להשאר איתי בקשר ולנסות לעזור לי כי הוא אומר שיש לי תשתית טובה מאוד אני רק צריכה ללמוד לתקשר עם אנשים כמו שצריך..

מצטערת על החפירה..אבל כשאני חושבת על זה לעומק באמת ומבלי להשמע שחצנית כי אני הכי לא..אז אל תחשבו גם בטעות שאני שחצנית או יומרנית ..סה"כ אני בחורה מאוד חכמה (תחומי ידע רבים ועמוקים בינהם מספר שפות..הנדסת מחשבים..ועוד) וצעירה...(חציון 20-30) לקראת סיום תואר...וגם בחורה מאוד נאה רהוטה שיודעת להתנסח בכתב נהדר..יש לי גם הרבה תחביבים ואני חובבת תרבות (מוזיאונים,קולנוע,תאטרון) וגם את עולם הטבע והחי...אבל איכשהוא למרות כל הדברים האלה עדין אנשים מתייחסים אליי כאילו אני הלוזרית הכי גדולה וכאילו שהם יכולים לדרוך עליי ואני ונתנת כי אני לא יודעת כיצד לנהוג אחרת כך שזה לא יקרה...יש לכם המלצות אולי לספרים ללמוד בצורה מאוד שטחית להתעסק עם בני אדם? כי הגעתי לסוג של ייאוש שעם כל הראש הענק שלי אני מעדיפה לעבוד בניקיונות או מיון דואר או מחסנאות או כל עבודה שלא דורשת עבודה עם אנשים ושיקבלו אותי על סמך כישוריי בלבד מה שמסתבר שבהיי טק זה לא ממש כך...ולא ידעתי

זה לא נראה לי הגיוני שעם כל התכונות הטובות שלי אני צריכה לעבוד בשתי עבודות שבהם 90% מהעובדים זה אנשים עם בעיות נפשיות קשות או כאלה שלא היה להם ברירה אלא העבודה הנוכחית מהסיבות שלהם (תסתכלו על העבודות שדיברתי ותבינו עם איזה אוכלוסיה אני צריכה לעבוד...בחדשות קראו להם האנשים השקופים)

ladybug4NLP

Active member
ואת כתבת:

ואני לא אסרטיבית...
וגם
"תמיד אנשים רואים עליי שאני חלשה או מסכנה או משהו דפוק"

איך בדיוק לדעתך אנשים רואים שאת כך?
מה בדיוק מסמן להם שאת כך?
מה לדעתך את עושה או מראה שאולי הם חושבים כך.

וכתבת על עצמך המון דברים טובים: שאת נאה, רהוטה, חכמה, מדברת שפות.
זה נשמע נפלא.
מה לדעתך כדאי להראות לאנשים כדי שהם יראו את כל המעלות הטובות שיש לך, חיצונית או פנימית.

ומה יכול להיות הצעד הראשון הקטן ביותר שיכול לעזור לך להיות קצת יותר אסרטיבית?

ואני גם מעלה את האפשרות שאולי את רגישה מידי ומה שאת מתארת הוא בעצם מה שאת מרגישה או איך שאת תופסת את הדברים כי אין לך את הכלים
לטפל רגשית במה שנראה לך בעייתי?

יש לך המון מעלות טובות אז אולי רכישת כלים מתאימים יוכלו לעזור לך להשיג את המטרה שאת רוצה.

לא אסרטיבית

הי,
האמת ששמת לב שזה הפך לחפירה :) וזה נכון. יותר מידי עצים מפריעים לראות את היער.

עיקר הדברים זה שאת חושבת שאת לא אסרטיבית מספיק ויש לך גם הוכחות לכך.
בקצרה זה נקרא אמונה. אמונה זה משהו שאנחנו בטוחים בקיומו ומוצאים לו גם הוכחות בחיינו.

יש לך בוודאי רעיון איך זה להיות אסרטיבי:
- איך נראה אדם שהוא אסרטיבי?
- איך מתנהג אדם אסרטיבי?
- איזה כישורים יש למישהו שהוא אסרטיבי?
- איזה ערכים ואמונות יש לאסרטיבי?
- מה אדם אסרטיבי מאמין על עצמו? מה מאפשר לו להיות אסרטיבי?

כדי לענות על השאלות את יכולה להשתמש בדוגמה של מישהו שאת מכירה ויודעת שהוא אסרטיבי או לדמיין מישהו כזה.
אחרי שתכתבי את התשובות לשאלות שנשאלת, תתחילי לתרגל ולפעול על פי המודל שנוצר ואז אם תתקלי בבעיה כלשהי ביישום, תדעי שנתקלת בעוד אמונות מגבילות שלך וגם אותן אפשר לפתור.

לגבי סיפורי הסרטן והבגידות, ובכן כולם נתקלים בסיפורים כאלה בחייהם וזה לא אישי, ככה העולם מתנהג והתפקיד שלך כרגע לפתור את בעיותיך ושהעולם יסתדר בינתיים לבד :)

למעלה