חדשה..

חדשה..

היי, הצטרפתי הרגע לפורום.. אני לא יודעת אם הוא פעיל
אני יוצאת בשאלה כבר מחודש אפריל, הייתי דתייה (לא חרדית) וכל המשפחה שלי דתיים עדיין.

מאז שאני לא דתייה אני מאד סובלת. אני בת בכורה ואחרי יש רק אחים בנים, כולם לא מדברים איתי כבר.
אבא שלי לא מדבר איתי. אמא שלי עושה טובה שהיא עונה לי לפעמים, עם המון עקיצות (במקרה הטוב) ומאתמול גם היא לא מדברת איתי.

אני מרגישה בודדה ואני בקושי מקלידה מרוב דמעות.. :(

חשבתי שאולי יוכלו לעזור לי פה. או לתמוך קצת לפחות..

תודה.

בשביל זה אנחנו כאן

ברוכה הבאה!

לא הבנתי ממה שכתבת אם את גרה בבית או כבר יצאת ממנו, אם את לומדת או אחרי הלימודים. אני מציעה לך לרכוש חברים דרך תחומי עניין דומים (יציאה בשאלה זה אחלה עניין משותף...) ולהשתדל למלא את הזמן כדי לא להרגיש כל כך בודדה.

כמו"כ עם כל הקושי, להשתדל ולכבד את המשפחה שלך ולהבין שכמו שלך קשה גם להם התקופה הנוכחית לא קלה, אני מקווה שלאט לאט כשהם יבינו שאת איתנה בדעתך ושחוץ מעניין הדת לא השתנית כל כך הם יתחילו לקבל אותך ואת מצבך יותר.

תרגישי טוב ואנחנו כאן אם את זקוקה לעזרה.

:)

תודה :)

אני גרה עם המשפחה ואני סטודנטית.

שבוע הבא אני חוזרת ללימודים (אני לומדת תואר ראשון, שנה ב') ומכיוון שיצאתי בשאלה ההורים שלי, שהיו אמורים לממן לי את הלימודים, לא מממנים אותם
כך שאני לא יכולה לחשוב על השכרת דירה (בדקתי והמחירים גבוהים בשבילי) בנוסף למימון הלימודים..

כל הקיץ ניסיתי כמה שפחות להיות בבית. עבדתי המון ויצאתי עם חברים
אך מספיק שאהיה בסביבת המשפחה לכמה דקות וכבר יהיה לאמא שלי משהו להגיד לי (ואלה דברים נוראים).

אמרו לי שזו תקופה שתעבור, שהם צריכים זמן להתרגל לזה..
אבל מיום ליום זה נהיה יותר ויותר קשה. בעיקר נפשית.

המשפחה שלי אמורה להיות הדבר הכי קרוב אלי, המגן שלי.. וזה לא כך.

חשבת אולי

לעבור לגור עם אדם מבוגר. לפעמים מחפשים רק מישהי שתגור בבית לשעת הצורך. זה יכול לפתור את עניין המגורים אצל ההורים.

אני כל כך מבינה אותך לפעמים הקושי הנפשי גובר אפילו על הכלכלי. אולי זה הזמן 'ליפול' יותר על חברים לבקש לישון אצלם עד שתמצאי פתרון יעיל יותר.

חשבתי

חשבתי על זה.. אבל זה לא יתאים.

שלושה ימים אני לומדת מהבוקר עד 19:30 ויום נוסף עד 17.
בימים שנותרו אני עובדת כמה שאפשר..

ואדם מבוגר יצטרך שאהיה אתו ברוב שעות היום.

Sonic hedgehog

New member
באמת לא נעים לגור אצל ההורים במצב כזה

יתכן אם אין לך שום עזרה מההורים תוכלי להשיג מלגות, אני כבר לא זוכרת איך זה מתנהל ומה יש לאונברסיטאות להציע אבל בתור התחלה תשאלי באגודת הסטודנטים.

ניסיתי

שאלתי במכללה שאני לומדת בה אם ישנן מלגות
אך הם ענו בשלילה מכיוון שבחרתי במסלול הכי נחשב והכי עמוס.
(ואני לא מבינה את ההיגיון שלהם.. אם אני במסלול הכי עמוס, מן הסתם שיהיו יותר סיכויים שאצטרך מלגה)

nini132

New member
הכי טוב

לצאת מהבית

אבל אני מניח שתוך קצת זמן העניינים ירגעו, אחרי שההלם הראשוני יעבור להם וגם לך.
בנתיים יש פה אחלה פורום עם אחלה אנשים (אני היוצא מהכלל)
ותהיי חזקה זה יעבור

ברוכה הבאה

אולי כדאי לך לחפש פרוייקטים של דירות פתוחות. אם את לומדת בגליל או בנגב את יכולה לנסות את פרוייקט "איילים", שבתמורה לשעות שבועיות של עשיה בקהילה מקבלים דירה ומלגת לימודים. שווה לחפש.

בהצלחה!

gordoih1

New member
אשמח לעזור!

היי! נערה מדהימה
מצב בהחלט מכאיב, לצערי אני שותף להרבה סיפורים כמו שלך.
לא כ"כ הבהרת מה מצבך לאן פנייך מועדות בת כמה את ? אם את גרה עם ההורים וכו'?
באם את מעוניננת, ישנם מסגרות שיקבלו אותך בשמחה ויתנו לך את כל התמיכה כמעט בחינם(לאחרונה בחורה שהכרתי והסתובבה ברחובות, ומצאה כזה מקום והיא מצליחה מאוד ומאושרת ) אשמח לעזור במה שאוכל יעזור מאוד אם תתני יותר פרטים עלייך .( אפשרי גם בפרטי)
תרגישי טוב, ישנם כאן אנשים טובים שדואגים תעזרי בהם.
המון הצלחה בינתיים :)

comicsgirl

New member

קודם כל, אם את באיזור ירושלים וצריכה דירת מעבר, עד שתסתדרי, את מוזמנת אלי. יש לנו חדר ספייר ואם תצטרכי, נשמח לארח אותך.

דבר שני- בקשר לבעיה הכלכלית - יש הרבה מאוד מלגות, לאו דווקא מטעם המכללה בה את לומדת. חשבת אולי לעשות פר"ח או משהו דומה? אני עשיתי פר"ח (חונכות אישית לילדים או לסטודנטים) במשך ארבע שנים וזה כיסה לי חצי משכר הלימוד כל שנה.

עוד משהו שאפשר לנסות - יש מערך בעירייה שנותן מלגות לחבר'ה שלא יכולים להסתדר. שווה לפנות אליהם ולברר אם את מתאימה לקבלת המלגה.

ממממ...יש גם מלגת מנהיגות של קרן קנדה. מ-ל-א כסף, אבל צריך להתחייב לככה וככה (לא זוכרת מספר מדוייק) של שעות התנדבות. גם את זה כדאי לברר.

שיהיה בהצלחה!

תודה :)

ממש תודה על ההזמנה אבל אני ממש רחוקה מירושלים והלימודים שלי בתל אביב..

חברה מהלימודים עשתה פר"ח בשנה הקודמת והיא הייתה פשוט מותשת מזה וזה פגע לה בלימודים גם
אז אני מעדיפה לא לנסות..
אני אמשיך לחפש מלגות ותוך כדי לשלב עבודה ואני מקווה שאסתדר.

למעלה