חדשה

חדשה

שלום לכולן, אני חדשה כאן ועם האנדו בכלל, לאחר רפרוף בפורום אני פשוט מצדיעה לכל אחת ואחת מכן. הסיפור שלי הוא כזה: אני בת 35 אמא לשתי בנות, (אני סוחבת שרירן מההריון הראשון עכשיו הוא כבר הגיע ל-9 ס"מ) בשנה האחרונה ניסינו להרות בשלישית וכאשר לא הצלחנו התחלתי בדיקות ואז התגלתה ציסטה בשחלה בגודל 4 ס"מ, שחשודה כאנדו', לא היה לי מושג מזה כי אני לא סובלת מכאבים וגם בדיקת הסמן יצאה תקינה. כרגע אני אחרי ניתוח פתיחת בטן בה הוציאו את השרירן והציסטה שהייתה באמת אנדו', והתגלו גם נגעים. כשם המשתמש שלי אני מחפשת עידוד האם יש לי אפשרות להרות או שני אצטרך הפרייה? ושוב תודה לכולן

זואילי

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

הניתוח שעשית היה ממוקד שרירן, או שהיה כדי לטפל באנדו? האם הנגעים שנצפו טופלו בניתוח? לא כתבת היכן נותחת ואם התייעצת עם מומחה לאנדו. ממליצה לך לפנות למרפאת האנדו בתה"ש לייעוץ, תגיעי כמובן עם דוח הניתוח. עם כל האינפורמציה הזאת, הרופאים שם יוכלו לייעץ לך לגבי הריון. בהצלחה, והחלמה מהירה

תודה

לא התייעצתי עם מומחה לאנדו, הניתוח היה בשביל השרירן וכן להוציא את הצעסטה ולוודא את סוגה, שהתברר כאנדו, הרופאה אמרה לי שהנגעים הם שינויי צבע שיש, האם אפשר לטפל בזה?

ברוכה הבאה ../images/Emo39.gif

בעיקרון, מוקדי אנדו נצרבים או מוסרים בניתוח, רבות מאיתנו עברו את זה. לא מבינה אם כבר פתחו את הבטן וראו את המוקדים למה לא הסירו אותם?
מצטרפת להמלצה של זואילי, תפני למרפאת אנדו' בתה"ש ותקבלי חוו"ד על מצב האנדו' ועל האפשרויות להרות בהתאם למצבך.
תעדכני

galim29

New member
ברוכה הבאה../images/Emo140.gif

גם אני תוהה מדוע לא טיפלו באנדו כשעשו פתיחת בטן אבל אולי עדיף אם לא יודעים לטפל.. מציעה לך גם כמו קודמותי לקבוע תור לייעוץ במרפאה בתל השומר. את אחרי פתיחת בטן מה שאומר שאת יותר רגישה להידבקויות ואם יוחלט על לפרסקופיה, את צריכה את הטובים ביותר לטיפול בהידבקויות של האנדו. תבואי עם כל הבדיקות שיש לך ואם יש דוח ניתוח גם חשוב להביא ואם אין אז לבקש שיהיה לך.

galim29

New member
לא בגלל הפתיחה

אלא בגלל שעברת ניתוח ואחרי כל ניתוח יש היחשפות להידבקויות. פתיחת בטן הוא ניתוח יותר מורכב וקשה יותר מלפרסקופיה. לכן המלצתי על תל השומר שמומחים לאנדומטריוזיס. אחרי שכבר פתחו אותך, רצוי להיות עוד יותר זהירים.

זהבה240

New member
גם בגלל הפתיחה עצמה

אני לא יודעת בדיוק מבחינה אנטומית למה, אבל חותכים שם דברים ומזיזים בפנים, וזה גם יוצר הידבקויות וסיכוי גדול יותר לחסימות מעיים מאשר אדם שלא עבר ניתוח של פתיחת בטן. עדיין את לא צריכה מאוד לדאוג, כי לא לכל אחת יש את התופעות הנלוות הללו. לרוב, לא. אבל צריך לקחת אותן בחשבון. ישנם בתי חולים/רופאים שיותר מתמקדים בניתוחים בפתיחות בטן [עד כמה שאני יודעת זה מה שאוהבים, למשל באיכילוב לעשות], אבל הרופאים המקדמים כמעט כל דבר מנסים לעשות קודם בלפרוסקופיה שמהווה ניתוח פחות פולשני, עם פחות סיבוכים גם עתידיים, וזמן וצורת החלמה יותר טובים. זהבה

למעלה