חדשה

sara1982

New member
חדשה

שלום בנות אני חדשה בפורום, שמי שרה בת 28 , לפניי כמה ימים רופא הנשים אבחן בבדיקת אולטרסוואנד ציסטה עכורה הנראית כאנדומטריומה בקוטר 26 מ"מ והמליץ לי לקחת גלולות ללא הפסקה מתחילת המחזור הבא,כמו כן שלח אותי לבצע אולטרסאוונד נוסף. יש לציין כי אני סובלת מכאבי מחזור מאז ומתמיד אך בשנתיים האחרונות הכאבים החמירו (אך לא בכל מחזור חודשי) ולעיתים קרובות אני סובלת מכאבים בקיום יחסי מין. לא ממש הבנתי ממנו מה עליי לעשות מכאן , רציתי לשאול אתכן האם סביר להניח שיש לי אנדו? מה עלי לעשות ? בנוסף אין לי עדיין ילדים וכמובן שארצה להכנס להריון בעתיד, לפי מיטב ידיעתכן האם רוב החולות באנדומטריוזיס זקוקות לטיפולי פוריות כדי להכנס להריון? תודה רבה ושבוע מקסים לכולן:)

galim29

New member
בוקר טוב שרה

לא יכולה להגיד לך אם יש לך אנדו, כי: 1. אנחנו לא רופאות, 2. מסמך קריאה בלבד גם רופא לא ממש ידע לאבחן ממליצה לך למלא את השאלון שיש לנו פה בטאגליינס ולראות כמה מהסימפטומים מתרחשים אצלך כך שייתן לך אינדיקציה מסויימת אם יש סיכוי לאנדומטריוזיס. והכי מומלץ זה אם יש חשד לאנדו, לקבוע תור למרפאה בתל השומר ולהמשיך בדיקות אצלם. קודם כדאי שתדעי אם אכן יש לך אנדו לפני שאת בכלל נכנסת לכל החשיבה של טיפולי פוריות. הגוף שלנו משתנה כל הזמן ומן הסתם יש הבדל גדול אם תרצי להיכנס להריון עכשיו או בגיל 35, ובעיות יכולות להיות בלי קשר לאנדו. אז למה להיטרד בנושא כל כך כאוב ומורכב לפני שאת יודעת מה יש לך? יש המון מידע באינטרנט על אנדומטריוזיס ועל טיפולי פוריות, ממליצה לך לקרוא ולשאוב מידע משם. בהצלחה.

זואילי

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

מה עלייך לעשות מכאן - ללכת לייעוץ במרפאת אנדומטריוזיס. על אותו עיקרון שאם היית סובלת מכאבי גב אז אחרי שרופא משפחה היה מעיף עלייך מבט, היית הולכת להיבדק אצל אורטופד... כמו שגלים רשמה לך, תמלאי את השאלון, תראי אם דברים מסתדרים לך. כדאי לך מאוד להכין יומן כאב. תרשמי בכל יום בלי לפספס מה כואב, כמה כואב, איפה, תיאור הכאב ואם לקחת איזה משכך. המון אינפורמציה את מקבלת מיומן כאב שכזה, ורופא אנדו טוב ילמד מזה רבות עלייך. לא, ממש לא רוב האנדואיות זקוקות לטיפולי פוריות. רבות מהאנדואיות שהרו בקלות אפילו לא הספיקו להגיע לכאן לפורום... והרבה אחרות שעם הרבה מזל דרכן להריון הייתה קצרה - הן לא גולשות פעילות. לכן כאן בפורום בד"כ נתקלים בעיקר בנשים בטיפולים ולכן זה נראה כאילו כל אנדואית באשר היא חייבת טיפולי פוריות. אנחנו לא יכולות להצביע על מספרים. אי אפשר לדעת עד שלא קופצים למים. רק כשתתחילי לנסות להרות את תדעי את התשובה האמיתית לגבייך. ממליצה לך, כמו לכל מי שמוצאת את דרכה לכאן - תקראי את הפורום מהדף הראשון שלו... כשתסיימי את הקריאה תדעי כל מה שאת צריכה לדעת על אנדומטריוזיס.

ריקינט

New member
שרה יקרה../images/Emo140.gif

אכן כמו שגלים וזואילי כתבו לך! קחי לך זמן. ושבי לקרוא בפורום מתחילתו, אני מבטיחה לך שתקבלי הרבה מיידע על הנושא.(לי לקח כמה ימים לגמור לקרוא את כל הפורום. אך המיידע ששאבתי היה שווה כל דקה!!!) כאן המקום להודות לכול אותן בנות מקסימות אשר תורמות לנו (לצערי מניסיונן האישי) ומחזקות ותומכות, תבורכנה בבריאות וכל טוב, אוהבת אותכן
ריקינט

גל פיטר

New member
שרה ברוכה הבאה! ../images/Emo140.gif

הבנות כבר ענו לך, אין לי מה להוסיף... רק מברכת אותך בברכת בריאות וכן יכולה לומר לך שאם גם אצלך מדובר באנדו' מצאת בית חם ותומך...

sara1982

New member
תודה

בנות יקרות תודה רבה על תשובות וכמובן על זה שהפורום קיים ומסייע להסיר חלק מהתחושות הלא נעימות

kikona126

New member
שרה

לבינתיים הרופא שלך פועל נכון, לדעתי. כי כשאצלי גילו ציסטה עכורה הייתי צריכה לשמוע מהרופאת משפחה מה זה אומר ועל הגלולות רצוף, הגניקולוגית אמרה שהכל ניראה לה תקין ושלחה אותי לעשות עוד צילום בעוד 3 חודשים... מה שלא קרה כי כבר עברתי ניתוח חודש אחרי זה וברחתי ממנה כל עוד נפשי היתה בי..... בקשר להמלצות נוספות, הייתי אומרת להקשיב לרופא, ובמידת הצורך להתייעץ עם מומחה אנדו או במרפאה של האנדו בתל השומר או בפרטי, או במרפאות אחרות שקיימות (הבנתי שיש אחת גם בצפון). אבל תזכרי שאת צריכה להשאר במעקב ולא לזלזל בבדיקות ובלקיחת גלולות...

kikona126

New member
../images/Emo122.gif

וכרגיל אני עונה בלי לקרוא את התשובות של אחרים... משום מה אני הבנתי שהוא איבחן את האנדו...

למעלה