חדשה

16Rose

New member
חדשה

היי לכם. אולי מישהו פה יוכל לעזור לי. אני רוז אני בת 16.בכללי החיים שלי לא היו כאלה רגילים וקלים,במיוחד בתקופה האחרונה. אני יודעת מודעת למצב שלי אבל אף פעם לא דברתי עם מישהו מקצועי. בזמן האחרון קורה לי משהו ממש מוזר,חשבתי שזה אולי איבוד זיכרון או בעיות קשב,אני אפילו לא יודעת איך להגדיר את זה. אני אתן דוגמא:דברתי עם חברה בטלפון ובזמן שהיא דיברה חשבתי לעצמי על דברים ממש לא קשורים או שלא הייתי מרוכזת ושהיא היא חיכתה לתגובה ממני לפי מה שהיא אומרת עניתי לה בדברים לא הגיוניים וקשורים לשיחה ובכלל לא ידעתי,שכחתי.פתאם חזרתי לעצמי ולאיפה שאני ושאלתי אותה על מה דיברנו ומה עניתי לה כי הרגשתי שעניתי לה.היא אמרה שאמרתי לה על זה שאני לא יודעת למה אף אחד לא מבין אותי. עוד דוגמא:הייתי על המחשב וחברה דיברה איתי במסנג'ר ובאותו זמן חשבתי לעצמי שאני צריכה לעשות עם עצמי משהו כדי שהמצב רוח שלי ישתפר. הלכתי לקחת משהו מהמקרר ושחזרתי ראיתי שרשמתי לה "כה אבל אני עצובה" היא בכלל שאלה אם ידיד שלה חתיך. ואחר כך היא רשמה "למה את עצובה?" ועניתי לה "כן" לא זכרתי את זה,לא ידעתי מי רשם את זה,הייתי לבד בבית וזאת כבר לא הפעם הראשונה שזה קורה לי. מישהו יודע מה זה אולי? תודה

תשובה.

מרשה לעצמי ולו כי יש לי קשר מקצועי עם בני-עשרה. אבל איני פסיכולוגית, אז זו המלצה בלבד. אותי אישית, המקרה השני שציינת קצת מדאיג אותי . אפרט: במקרה הראשון , תתפלאי הוא די שכיח. מדברים עם מישהו (התאמיני שאני נרדמתי פעם באמצע שיחה עם מישהו? וזו עוד הייתה אימי. נו, נו . פאדיחה) , מרחפים קצת, טרודים קצת, לא מקשיבים. ממש אבל בקושי יודעים מה הוא אמר ולעיתים (ואני קצת נזהרת כאן) אומרים דברים לא קשורים בכלל (בגלל זה יש לי שיטה: אני אומרת : "אהה, כן, טוב, מה את אומרת?" ויש עוד :)) , בעיקר בתקופות קצת לחוצות או שהמחשבות מוסטות קצת . זה קורה. המקרה השני שלך קצת הטריד אותי, כי קמת והלכת , מבלי לומר לה או מבלי להתייחס שם, והפעם זה לא מה שאמרת, אלא כתבת את זה וכתיבה מצריכה ריכוז קצת יותר, מאשר פליטת הברות או מילים. כתיבה מצריכה כושר קוגניטיבי אחר שאם אינך זוכרת שרשמת את זה, זה דורש (לטעמי ) בדיקה. כלומר היו כאן שתי פעולות שהן קצת קיצוניות לטעמי: האחת: קמת והלכת ממנה , לפתע פתאום ועוד רשמת לה משהו שאינך זוכרת בכלל. יתכן וזה כלום, אבל אם זה חוזר על עצמו, אנא לכי לבדוק את הסוגייה. איך את במבחנים? בשיעורים? בשיחות בכיתה? בשיחות עם מורים? האם את עוברת מנושא לנושא? האם את מתחילה משפט מסויים, לא מסיימת ועוברת לנושא אחר לגמריי? את מסיימת משפטים וטיעונים במבחנים עתירי מלל? אינך חייבת לענות לי, אבל שהשאלות הנ"ל עם התשובות, תהיינה לך קצת לאינדיקציה אישית. בכל מקרה: זו המלצה פדגוגית בלבד
.

16Rose

New member
קודם כל

תודה על התגובה :) אממ המקרה השני קרה לי היום ועד עכשיו אני בהלם מזה. כעיקרון בכללי אני בן אדם חרשן ומשקיע..ולמרות שבחצי שנה האחרונה השקעתי בהרבה מבחנים ולחץ עם קורס מדא הייתה לי אחלה תעודה אבל בשבועיים האחרונים יש ירידה כלשהי,ירידה בחשק.יצא לי להגיש3 מבחנים ריקים.הייתי בשוק מעצמי אבל כנראה שזאת רק תקופה. אני מדברת נורא מהר ונורא בהתרגשות אז תמיד יש לי את העניין של לעבור מנושא לנושא. אבל שום דבר לא ישתנה בזה או בסיום משפטים או במבחנים מלאי מלל. אני כן מרגישה שינוי כלשהו בהתנהגות אבל לא בצורה רצינית. ערב טוב.

גרא.

New member
16Rose,בשלב ראשון,כדאי שתשוחחי על מה שקרה לך

עם יועצת בית הספר.יתכן שהיא תעזור לך להבין מה קורה איתך,יתכן שהיא תפנה אותך למומחה נוסף.

למעלה