חדשה...

הילה2005

New member
חדשה...

שלום לכולם.. לפני 3 חודשים הנסיך הגיע ועכשיו בזכותו אני יכולה להצטרף לפורום הזה... ועכשיו שאלה שמעסיקה אותי המון בימים האחרונים מה עדיף מטפלת או מעון?? בעיקרון הארכתי את חופשת הלידה שלי עד ספטמבר בעיקר בשביל שליאב (הנסיך) יהיה גדול וחזק יותר עד אז ויוכל להתמודד טוב יותר בלעדיי (בקיצור אני מתה מפחד). מה דעתכם?? מה אתם עשיתם??

LLLIAT

New member
ברוכה הבאה.

אנחנו חדשות יחד - אני רואה שההודעות שלנו נכתבו בהפרש של כמה דקות זו מזו. לא יכולה לענות לך לגבי מעון או מטפלת שכן לי, למזלי הרב, הייתה חופשת לידה הרבה יותר ארוכה (אני גרה בחו"ל). מה שאני כן יכולה לומר לך, מנסיון אישי שלי ושל חברותיי, שהפחד הוא יותר שלנו, האמהות, מאשר של הילדים - ככל שהם קטנים יותר הם מסתגלים לסביבה אחרת ואנשים חדשים מהר יותר ולומדים להתמודד עם מצבים לא מוכרים טוב יותר - ככל שהם גדלים - התלות שלהם בהורים ובסביבה המוכרת, גדלה. גם אני מאד חששתי לשלוח את בתי (היום בת שנה) למעון אבל היא הפתיעה אותי מאד ולקח לה רק יום אחד להתרגל לגן - ללא בכי או חשש- היא הייתה בת 10 חודשים כשהתחילה את המעון - וכשהגננת הציעה לי לעזוב אותה ואם יהיה משהו או שהילדה תבכה היא תתקשר להודיע לי - אני הייתי על קוצים, בסופר לחץ, כל דקה התבוננתי בנייד לבדוק שיש קליטה, ושאין הודעה, ושלא פיספסתי חס וחלילה שיחה מהגן - אבל אחרי יומיים, הבנתי שהבעיה היא אני ולא הילדה (חהחה) אז הלחץ שהיה לי והמועקה בלב ירדו ונעלמו.... מה שלא תחליטי, הרבה בהצלחה ותהיי חזקה - זכרי שאם את עצבנית התינוק קולט ומבין ויגיב באותה צורה. חשבי חיובי!!!

הילה2005

New member
תודה לכולן על התשובות..

אני מאיזור ירושלים ולכן גבעתיים לא רלוונטי לגביי. אני באופן אישי מעדיפה יותר מעון כי יש שם פיקוח בניגוד למטפלת שזה בעיניי כמו לוטו.. אף פעם אי אפשר לדעת איך המטפלת באמת מתייחסת לילדים אחרי שהדלת נסגרת במעון המטפלות נמצאות תחת פיקוח חזק יותר... אני יודעת שאני הבעיה ולא ליאב ואני בטוחה שהוא יסתדר שם יופי אבל אני עדיין מפחדת וקשה לי מאוד לחשוב על להיות בלעדיו יום שלם...

שיבא2

New member
הכי טוב זה...

סבתא מסורה שתטפל בו, גם אם תמורת כסף. זה ראש שקט. אני באופן אישי, הייתי מעדיפה פעוטון, בגלל הפיקוח- מפחיד אותי לחשוב מה תעשה מטפלת עם הילד שלי.... אותי כל הנושא הזה מפחיד, של מטפלות לא יודעת מה להגיד לך זו אכן בעיה. קחי בחשבון שהיו מקרים עם מטפלות, לא נעימים אבל היו גם בפעוטונים אין פתרון, קסם, בעיניי החיים.....

ברוכה הבאה../images/Emo140.gif

אני בעד מעון,תמיד. לא סומכת על אף אחת חוץ מאשר על עצמי בטיפול אחד על אחד(אני מהמחמירות,אני יודעת ,אבל לאור כל הסיפורים שאני שומעת מסביב אני יודעת שאני צודקת בדרכי). עמית שלי נכנס בגיל 10 חודשים למעון ולמרות שהפרידה היתה קשה(שלי ממנו,לא הפוך
) זה היה מצוין. בהצלחה בכל אשר תחליטי.

בוליפלג

New member
ברוכה הבאה ומזל טוב../images/Emo13.gif../images/Emo65.gif

אני מהמולטי מחמירים
- אני בעד אמא...
לא עמדתי בדילמה הזו ולכן לא יודעת לייעץ, בטח שלא בגילאים צעירים. בהצלחה בכל מקרה.

דיינו

New member
לדעתי אין תשובה חד משמעית

יש מעונות טובים, יש מטפלות טובות, הכל תלוי מה את מוצאת בסביבה שלך. אם מבחינה כלכלית זה אפשרי, הייתי מתעניינת גם במטפלות וגם במעונות ובוחרת את מה שנראה לי יותר. האם יש גינה באיזור שלך? בשכונה שלנו יש גינה גדולה שבאות אליה המון מטפלות כל בוקר. זאת דרך נהדרת להכיר אותן (יש לך המון זמן עד ספטמבר) ואז תוכלי גם לברר מי מתפנה עד ספטמבר, מי מכירה מישהי טובה באמת (אחרי שתכירי אותן תדעי על מי את סומכת ) וכו'. מטפלות הן לא מפלצות, אלה שאני רואה בגינה באמת ובתמים דואגות לילדים "שלהן", מפגישות אותם בגינה עם ילדים אחרים, חוגגות להם לפעמים ימי הולדת וכו'. בגינה גם תפגשי עוד אימהות (זה בעיקר אחה"צ) וזאת הדרך הכי טובה להתעדכן לגבי הגנים בשכונה שלך. לא להתבייש ולשאול, זה נושא "חם" שמעסיק את כולם. עוד נקודה אחת: יתרון של מטפלת הוא שהיא נשארת עם הילד גם כשהוא חולה - בשנה הראשונה במעון עלולת להיות הרבה מחלות "קלות" - אבל ברגע שיש חום או שלשול, הילד חייב להישאר בבית, שלא לדבר על זה שזה לא נעים לשלוח ילד "קווץ" לגן אפילו אם אין לו חום. כאימא עובדת , אם הילד במעון כדאי שתכיני מראש אופציות חירום - סבתות וכו - או שתתכונני לאפשרות שתצטרכי לפעמים לקחת חופשה לא מתוכננת... בהצלחה

דיינו

New member
אוי שכחתי...היתה פה לא מזמן המלצה של מישהי על

אימא שלה, ששומרת על ילדים. זה נשמע ממש אחלה ובגבעתיים, אם את מהאיזור מציע לך להתעניין בזה - נדמה לי שמפרסמת ההודעה היתה "אימא לצופציק" או משהו דומה.

ברוכה הבאה

קודם כל, איזה כיף לך שיש לך עוד זמן להתלבט. מחישוב שלי הוא יהיה 7 חוד'. אני הייתי מעדיפה מסגרת קטנה כמו משפחתון (עד 5 ילדים), אם אין אפשרות כזו אז כן מטפלת אבל הייתי דואגת למצלמות או מעקב של הקלטה מידי פעם. כן עדיף טיפול אישי אבל עם פיקוח.

אילתית 2

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

לדעתי האישית בלבד בגיל הזה משפחתון קטן ומצומצם בשבילי מטפלת לא היתה אופציה..לא רציתי.. אצלי רציתי ובחרתי לילדיי משפחתון קטן ונחמד והיה מעולה וכך שני ילדיי היו לבסוף באותו משפחתון

למעלה