חדשה...

ameella

New member
תודה

תודה אבי על התשובה. מדוע אתה כותב שאתה לא חושב שהיא יכולה לפתור את בעייתי הזו? האמת שטרם ספרתי לה וטרם נכנסנו לזה ממש כך שהיא בכלל תדע מזה. יש לי כל כך הרבה דברים חוץ מזה, שדברנו וטפלנו גם בהם. אני מרגישה טוב בטיפול, בקשר איתה והרבה שינויים טובים וחיוביים עברתי. אני בטיפול בערך שנה. אשמח להמשיך להתכתב איתך, ולדעת מדוע אתה חושב שהיא לא תוכל לעזור מבלי ששאלתי אותה זאת. ממש לא היתי רוצה לעזוב אותה כרגע... (ואולי גם לא מסוגלת לחשוב על להפרד ממנה...)

ameella

New member
חדשה...

שלום לכולם... לאחר 25 שנים הבנתי שכנראה יש לי OCD כשהייתי בת 6 הייתי בודקת עם הדלת נעולה שלושת אלפים פעם לפני שהלכתי לישון... זכרון מר. ובחיים שלי כיום אני סובלת ממש ממחשבות טורדניות ומציקות שמקשות עליי ועל שגרת יומי ומבזבזות לי זמן יקר! יש לי גם קשר לדכאונות חולפים, מצבי רוח מתחלפים, פציעה עצמית, חרדות ופוביות... כילדה מעולם לא טופלתי... לצערי הוריי לא שמו לב. ואכן היו לי קשיים חברתיים שהשאירו צלקת. אני אשמח להצטרף לפורום אבל קצת קשה לי להיות חופשייה בפורום פתוח ולכתוב כל דבר על עצמי. יש לי פסיכולוגית אך אני לא חושבת שהיא מטפלת בתופעה... היא מתמחה בדברים אחרים. לא הייתי רוצה לעזוב אותה בשביל להתחיל ללכת לפסיכולוג שמתמחה בטיפול בOCD. טוב לי בקשר איתה. מעניין ..... האם כל פסיכולוג קליני יכול לטפל בזה? אולי אשאל אותה אם היא יכולה לעזור לי בזה... ו...מעדיפה לא לכתוב את שמי הפרטי~~~ חג עצמאות שמח.

שלום!!../images/Emo152.gif

קודם כל, ברוכה הבאה לפורום! אנחנו נחמדים מאוד ולא נושכים
, ואני מניחה שעם הזמן תיהי יותר חופשייה ותוכלי לכתוב יותר דברים על עצמך. ולשאלתך - אני הייתי אצל פסיכולוג קליני הרבה לפני שהOCD שלי התפרץ (הוא תמיד היה שם, אבל יום בהיר אחד לפני שנה, הוא התפרץ וכבר לא יכולתי לתפקד). הוא ניסה לעזור לי. ניסינו לחקור מאיפה זה הגיע, דיברנו על מה אני חושבת אבל עם כל הרצון הטוב- זה לא עבד. הוא אמר שהוא טיפל בחולי OCD בעבר, והיו לי תקוות, אבל רק כשהגעתי למטפל CBT העניין הוכחד. אחרי שבועיים (שתי פגישות) ראיתי שינוי עצום, והיום אני יכולה להגיד שאין כבר כלום. אם העניין מציק מאוד, אולי כן כדאי לשקול מעבר למטפל CBT. אני אשתף אותך בעוד משהו- הOCD שלי ממש עשה לי קשה בחיים, היה לי קושי להפתח בפני החברים הכי טובים שלי ולכן הייתי צריכה פסיכולוג קליני (טוב, בין היתר). כשהOCD נעלם, נעלמו גם הקשיים להפתח בפני חברים, ואני חושבת שממש עוד מעט אוכל להגיד לכל בעלי המקצוע שלום ולהתראות. בכל מקרה, אנחנו כאן בשבילך בכל נושא. נשמח - ואשמח!- לשמוע ולעזור. אנדי

ameella

New member
תודה

תודה על התשובה.. רציתי לשאול אותך מה זה בדיוק CBT וגם, האם תוכלי קצת לפרט לי מה ההבדל בין טיפול קליני רגיל לבין הטיפול CBT מה עושים בשעת פגישה עם מטפל בCBT שעד כדי כך נמצא אפקטיבי לאחר שתי פגישות? תוכלי לתת לי דוגמאות למהלך פגישה? הפגישות שונות משיחות רגילות? אם כן, איך? תודה.

תשובות!../images/Emo140.gif

בעקרון טיפול CBT זה טיפול בחשיפה. חושפים אותך למקור הבעיה, מסבירים למה זה לא נכון לפחד , איך אפשר להפסיק לפחד מהשטויות שנכנסות לנו לראש ובכך עוצרים את המעגל האכזרי של חשיבה-בהלה-בדיקה-הקלה-חשיבה-בהלה-בדיקה-הקלה... מפני שהבדיקה לא מתבצעת! אנחנו מגיעים להקלה בכוחות עצמנו ולא בכוחות הבדיקה\הנגיעה\השטיפה, וכשהעניין יחזור שוב- נדע להרגע, עד שמתישהו נעשה זאת באופן אוטומטי. בטיפול CBT, בשונה מטיפול קליני, לרוב לא מדברים על כל מיני דברים שלא קשורים לOCD, כמו עבודה, חברים או צלוליטיס, למרות שאפשר,אבל לא זאת המטרה. המטרה היא לטפל ולהכחיד את הOCD, וזאת עושים על ידי חשיפות והרצאות רבות מהמטפל על השטויות שאנחנו חושבים. לרוב, כך מתנהלת כל הפגישה. דוגמא למהלך פגישה עם הפסיכולוג שלי: היה לי פחד היסטרי שאני אדרוך על משהו ברחוב ואקבל איידס, אז ירדנו למטה, הלכנו המון ברחובות ת"א, נגענו בפחים, בבדלי סיגריות, באריזות של תחבושות היגניות שמצאנו על הרצפה, באיזה שלולית... במה שאת לא רוצה!! תוך כדי הליכה מצאנו זמן לדבר על החיים האישיים שלי, על תקוות ועל מה אני רוצה לעשות כשאהיה גדולה- גם לזה מוצאים אם נורא רוצים מקום בטיפול, אך חשוב לזכור שזה לא העניין. בכל מקרה, אין ספק שהחשיפה הזאת ברחוב תרמה להחלמתי, אבל חשיפה אחת לא עושה את השינוי, אלא המחשבות שאת חושבת במהלך החשיפה ("יאו, באמת חשבתי שאני אחלה מזה? הרי זה כלום! המטפל צדק, זה באמת כלום. עכשיו כשאני אראה דבר כזה שוב אני לא אפחד לגעת בו, כי זה כלום." ). אם את באמת מחליטה שאת רוצה להפטר מזה לא משנה מה, את תצליחי בעזרת התמדה וכוח רצון. לא משנה כמה המטפל יהיה טוב, אם את לא תדבקי במטרה זה בחיים לא ילך. השינוי מתחיל מאיתנו ולא מהמטפל, ואת זה חשוב לזכור (לפעמים המטפל מוביל לשינוי, אבל אנחנו חייבים להחליט לדבוק בו). ולכן, אחרי ההקדמה הארוכה הזאת, אני כותבת לך בצער רב וביגון עמוק שפגישה עם מטפל CBT היא לא תרופת פלא. בהתחלה יושבים וצוחקים על הנושא, אומרים "יאו, כמה מטומטמים אנחנו שאנחנו באמת מאמינים לשטויות האלו!", אבל השינוי נעשה רק אחרי הפגישה, כשהחרדות חוזרות וההחלטה לא לוותר ולהלחם עד טיפת הדם האחרונה היא זאת שמוציאה אותנו מהמעגל האכזרי. המתכון להצלחה הוא: מטפל טוב+ הרבה הרבה הרבה כוח רצון + התמדה + אמונה בעצמך= הכחדה\שינוי רציני לטובה! מקווה שהצלחתי להסביר את עצמי בצורה טובה... אנדי

אמא11

New member
ברוכה הבאה לפורום../images/Emo140.gif

אני מציעה לך לעיין גם ב"קישורים" וב"מאמרים" שבעמוד זה מצד שמאל. בקישורים אולי תוכלי למצוא טיפים בקטגוריה "טיפים של חברי הפורום". ערב טוב תמי

ameella

New member
תודה

תודה תמי.. תודה על הפורום ועל עזרתך. דברנו ביום העצמאות בערב, זוכרת? אני מקווה להתקשר אלייך בהמשך ולשמוע קצת יותר פרטים. תודה.

אמא11

New member
היי שוב,

אני שמחה ששמעת לעצתי וכתבת בפורום. חשבת לנסות להגיע היום למפגש? תמי

למעלה