תשובות!../images/Emo140.gif
בעקרון טיפול CBT זה טיפול בחשיפה. חושפים אותך למקור הבעיה, מסבירים למה זה לא נכון לפחד , איך אפשר להפסיק לפחד מהשטויות שנכנסות לנו לראש ובכך עוצרים את המעגל האכזרי של חשיבה-בהלה-בדיקה-הקלה-חשיבה-בהלה-בדיקה-הקלה... מפני שהבדיקה לא מתבצעת! אנחנו מגיעים להקלה בכוחות עצמנו ולא בכוחות הבדיקה\הנגיעה\השטיפה, וכשהעניין יחזור שוב- נדע להרגע, עד שמתישהו נעשה זאת באופן אוטומטי. בטיפול CBT, בשונה מטיפול קליני, לרוב לא מדברים על כל מיני דברים שלא קשורים לOCD, כמו עבודה, חברים או צלוליטיס, למרות שאפשר,אבל לא זאת המטרה. המטרה היא לטפל ולהכחיד את הOCD, וזאת עושים על ידי חשיפות והרצאות רבות מהמטפל על השטויות שאנחנו חושבים. לרוב, כך מתנהלת כל הפגישה. דוגמא למהלך פגישה עם הפסיכולוג שלי: היה לי פחד היסטרי שאני אדרוך על משהו ברחוב ואקבל איידס, אז ירדנו למטה, הלכנו המון ברחובות ת"א, נגענו בפחים, בבדלי סיגריות, באריזות של תחבושות היגניות שמצאנו על הרצפה, באיזה שלולית... במה שאת לא רוצה!! תוך כדי הליכה מצאנו זמן לדבר על החיים האישיים שלי, על תקוות ועל מה אני רוצה לעשות כשאהיה גדולה- גם לזה מוצאים אם נורא רוצים מקום בטיפול, אך חשוב לזכור שזה לא העניין. בכל מקרה, אין ספק שהחשיפה הזאת ברחוב תרמה להחלמתי, אבל חשיפה אחת לא עושה את השינוי, אלא המחשבות שאת חושבת במהלך החשיפה ("יאו, באמת חשבתי שאני אחלה מזה? הרי זה כלום! המטפל צדק, זה באמת כלום. עכשיו כשאני אראה דבר כזה שוב אני לא אפחד לגעת בו, כי זה כלום." ). אם את באמת מחליטה שאת רוצה להפטר מזה לא משנה מה, את תצליחי בעזרת התמדה וכוח רצון. לא משנה כמה המטפל יהיה טוב, אם את לא תדבקי במטרה זה בחיים לא ילך. השינוי מתחיל מאיתנו ולא מהמטפל, ואת זה חשוב לזכור (לפעמים המטפל מוביל לשינוי, אבל אנחנו חייבים להחליט לדבוק בו). ולכן, אחרי ההקדמה הארוכה הזאת, אני כותבת לך בצער רב וביגון עמוק שפגישה עם מטפל CBT היא לא תרופת פלא. בהתחלה יושבים וצוחקים על הנושא, אומרים "יאו, כמה מטומטמים אנחנו שאנחנו באמת מאמינים לשטויות האלו!", אבל השינוי נעשה רק אחרי הפגישה, כשהחרדות חוזרות וההחלטה לא לוותר ולהלחם עד טיפת הדם האחרונה היא זאת שמוציאה אותנו מהמעגל האכזרי. המתכון להצלחה הוא: מטפל טוב+ הרבה הרבה הרבה כוח רצון + התמדה + אמונה בעצמך= הכחדה\שינוי רציני לטובה! מקווה שהצלחתי להסביר את עצמי בצורה טובה... אנדי