אני יכולה לומר לך מנסיון
שמאוד רצוי לשקול את כל ההיבטים של הנושא, ויפה שעה אחת קודם. הגעתי למה שאת קוראת עולם הלסביות מאותה סיטואציה שלך, כאשה נשואה. התמזל מזלי ופגשתי אשה מיוחדת במינה כך שההתנסות הראשונה הייתה חוויה בלתי נשכחת במובן החיובי מאוד של המילה. חשוב מאוד שתדעי שקשר עם נשים הוא שונה בתכלית מקשר עם גברים. הוא גם הרבה יותר מהנה בעיניי ולכן שווה את כל ההשקעה שהוא דורש, אבל חשוב שתדעי שזה קשר תובעני מאוד, שלא לומר טובעני ברמה הרגשית. זה קשר שדורש השקעה של המון אנרגיות ומשאבים נפשיים, מה שלא זכור לי מאף אחת ממערכות היחסים שניהלתי עם גברים, מה שאומר שזוגיות יכולה להיות טובה ואפילו מצויינת גם בלי השקעת משאבים נפשיים אדירים. אבל כמו שזה נראה מההיכרות שלי ומההתנסות שלי בעולם הלסביות (אהבתי את המושג, נראה לי שאני אשקול לאמץ אותו) זה חלק מכללי המשחק. זה קשר שהוא מאוד אמוציונאלי, ונחשפים בו לפעמים לתחושות ורגשות שלא מכירים מקודם, ולכן חשוב שתגיעי לקשר כזה כשאת מוכנה לגלות על עצמך דברים שלא ידעת קודם. רק השבוע שוחחתי עם חברה שסיפרה לי שהיא גילתה על עצמה במערכת היחסים האחרונה שהיא קנאית. בקיצור כל רגש נחווה במלוא עוצמתו. לגבי בעלך, היום הוא אמנם תומך ומעודד אותך להתנסות, אבל קחי בחשבון שבסופו של דבר, ואולי דווקא בראשיתו של דבר, אף אחד מאיתנו לא באמת רוצה שבן/בת הזוג שלו יישכבו עם אנשים אחרים. תנסי לדמיין את הרגע שהוא צריך להמתין שתחזרי הבייתה מפגישה עם אותה אחת שתכירי. תנסי לדמיין את כל הסרטים שירוצו לו בראש. תנסי לדמיין את שניכם מתקשים להביט אחד לשני בעיניים כשתחזרי אחרי שתשכבי איתה. כשבן הזוג שלך אומר שהוא מוכן שתתנסי זה יכול לנבוע מתוך הרבה מאוד שיקולים, אבל מעל להכל לדעתי מדובר מבחינתו באהבה גדולה, כי אם אכן תממשי את זה, זאת הקרבה אדירה מבחינתו. לכן חשוב שתזכרי שכשאוהבים כל כך גם נפגעים כל כך. יש הבדל מאוד משמעותי בין התחושות שאתה חש ברגע שאתה מצהיר שאתה מוכן לאפשר לבן הזוג שלך להתנסות בקשר אחר, לבין התחושות שאתה חש אחרי שהוא באמת עושה את זה. קחי גם בחשבון שקשר עם אשה הוא מאוד ממכר. זה היופי שבו, אבל למי שבאה מקשר סטרייטי חשוב לדעת שההתנסות הזאת יכולה לשנות את כל עולמה. אני מכירה הרבה מאוד סיפורים על נשים שלא יכלו לחזור אחורה מרגע שהתנסו עם נשים. זה אומר שכל תפיסת עולמך, וכל אורח חייך יכולים להשתנות בעקבות ההתנסות הזאת. זה גם אומר בהקשר של בעלך שתקחו בחשבון שגם פרידה הופכת להיות אפשרית. ויש עוד כל כך הרבה היבטים והשלכות לההחלטה שלך... אני בכל אופן מאחלת לך שתעשי את הבחירה הנכונה הן בשבילך והן בשביל בן הזוג הנוכחי שלך. שיהיה לך בהצלחה!