חדשה

אמאעדי33

New member
חדשה

שלום לכן, שמי עדי, בת 35 + 3 ילדים. סובלת כבר שנים מכאבי בטן אבל סובלת בטירוף כבר כמעט שנה עד כדי כך שאני לא מתפקדת. בחורף שעבר ירדתי במשקל והרגשתי מאוד רע. הרופאת משפחה שלחה אותי לבדיקות דם ( CA-125 גבוה- עד 175) ועברתי סי טי בטן ואגן וגם כליות. הייתי מאושפזת פעמיים במשך החורף כי חשדו שיש לי אפנדיציט. עברתי במרץ לפרסקופיה והוציאו לי ציסטה. מאז שום דבר לא השתנה מבחינת הכאבים וגם הסי איי עדיין גבוה. הלכתי לרופא נשים אחר. הרופאה החדשה דיברה איתי על אנדומטריוזיס ושלחה אותי לתל השומר. שאלה ראשונה: עברתי כבר לפרסקופיה ואיך יכול להיות שלא ראו שיש אנדו אם באמת יש ? לפני חודש הייתי אצל ד''ר סוריאנו במרפאה הפרטית שלו לבירור. הוא חושד באנדו ואמר לי שאין ברירה אלא לעשות שוב לפרסקופיה. לפני 3 ימים הייתי בתל השומר ושם הוא דיבר איתי על זריקת לוקרין. אני מאוד מאוד חוששת ממנה כי אני מאוד רגישה לתרופות וחוששת מתופעות לוואי. דרך אגב אני לא נוטלת גלולות כי אני לא סובלת אותן (גורם לי לכאבי ראש ובחילות). מה אתן אומרות על הזריקה ? האם זהו התהליך שאני חייבת לעבור ? אם בכל מקרה אני צריכה לעבור לפרסקופיה למה אני צריכה את הזריקה ? אני מאוד מיואשת מהמצב וסובלת מאוד. אשמח לשמוע את שדעתכן בנושא הזריקה וגם לגבי הלפרסקופיה שעברתי. דרך אגב, עברתי גם קולונוסקופיה כדי לשלול בעיות מעיים. הבדיקה תקינה לגמרי. תודה מראש

ברוכה הבאה

אז ככה - למה בלפרסקופיה הקודמת לא ראו - כמה סיבות. 1. אם ניתח אותך כירורג ולא רופא נשים - לא בהכרח הוא יתייחס לזה כדבר שמפריע.... 2. לצערנו לא כל רופאי הנשים מתייחסים למחלה כגורם שמפריע למהלך תקין של החיים. 3. אני מאמינה שכשיש אנדו צריך שילוב של רופאים שמבינים בנושא. בתה"ש הצליחו להקים מרפאה בה יש כירורג, אורולוג וגניקולוג שיודעים איך להתייחס לאנדו בגוף. לגבי הזריקה - את חייבת להודיע לסוריאנו על הרגישות שלך לתרופות ורק הוא יוכל להגיד מה הלאה אנחנו לא יכולות לייעץ לך כאן. בעיקרון הזריקה עוזרת לדכא את המוקדים הקיימים ושלא יתפתחו מוקדים חדשים וזה מאוד יכול לעזור בניתוח. אבל שוב אם יש לך רגישות לתרופות תעדכני את סוריאנו זה מאוד חשוב. מקווה שעניתי לך אני כאן

זואילי

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

הגעת ל
החם והמגניב שלנו. גם לי הייתה תופעה של ירידה דרסטית במשקל שהטרידה אותי ולא זכתה להתייחסות. יש פה כמה בנות שגם להן חשדו באפנדיציט, בין אם יש להן אחד כזה או שלא... נראה לי ששלחו אותך לבדיקות הנכונות - כי לפחות הרופאים אצלם היית - הקשיבו לך ולטענותייך. מה הראה הסיטי? לא בהכרח רואים בבדיקות האלה את המוקדים של האנדו, אבל בהחלט שולחים אותנו לעשות אותן. לפעמים כן רואים משהו, ואז לרופא האנדו יש קצת יותר אינפורמציה לגבייך עד לניתוח (במידה והולכים על ניתוח). אני רק יכולה לתאר לעצמי שנשלחת גם לקולונוסקופיה כי התלוננת גם על בעיות הקשורות במעיים. הרבה קשור למי עשה לך את הבדיקות, כי לדוגמא בקולונוסקופיה - מעטים יודעים לזהות אנדו. את הבדיקה הזו עשיתי לפני 4 שנים אצל אחד שלא מבין בזה, ונשלחתי הבייתה לעוד 4 שנות סבל בלי אבחנה. את הקולונו' האחרון כבר עשיתי אצל ד"ר בארגבל - שהוא בהחלט יודע לזהות מוקדים ואף עובד עם מרפאת האנדו בתה"ש. היכן ואצל מי עברת את הלפרוסקופיה? מה היה כתוב שם? האם לקחו ביופסיה מהציסטה? האם הציסטה הייתה אנדומטריומיה או ציסטה פיזיולוגית? כמו שזק כתבה לך - האם ניתח אותך מי שיודע לזהות אנדו? סחתן על רופאת נשים ששלחה אותך לתה"ש. האם שאלת את כל התהיות שלך את סוריאנו? האם הראית לו את כל תוצאות הבדיקות והניתוח? לגבי החשש מהזריקה - את לא לבד. רבות פה חוששות ממנה, ואם תקראי פה קצת אחורה את תראי שעל כל אחת זה משפיע אחרת. אני יכולה להגיד עליה רק דברים טובים(מלבד תחילתה של בריחת סידן) - במקרה הפרטי שלי. ההצעה שתקבלי את הזריקה היא, כמו שזק כתבה לך - כדי לצמצם את המוקדים טרם הניתוח. גם במקרה שלי זה עבד על חלק מהמוקדים. מדגישה - חלק מהמוקדים. את צריכה לעדכן את סוריאנו על הרגישויות שלך בנושא הגלולות והזריקה, כי רק איתך הוא יכול להתאים לך טיפול שנכון לגוף שלך ולמצבך. בכל מקרה, אם יש אנדו - את תזדקקי לדיכוי כזה או אחר על מנת שיהיו לך כמה שפחות וסתות - אז חשוב שתדברו על זה. מקווה שתמצאי מענה לשאלותייך, והכי חשוב, שתרגישי טוב.

אמאעדי33

New member
קודם כל תודה רבה לכולן

אנסה לענות על השאלות...אחרי הסי טי הרופאים שראו אותו לא הסכימו אחד עם השני ולא ידעו אם זאת בעיה גינקולוגית או בעיה אורולוגית. עשיתי קולונוסקופיה בגלל הכאבי בטן, ברזל נמוך והירידה במשקל. לגבי הלפרסקופיה, עשו לי אותה באשפוז השני שלי, במחלקת נשים בבית חולים לניאדו. מסרתי את הדוח ניתוח לסוריאנו שאמר לי שלא כתוב שם כלום שיכול לתת לו אינפורמציה לגבי המצב של האיברים בבטן... האמת היא שאף אחד עדיין לא בטוח שבמקרה שלי מדובר באנדו. ואני מאוד מפחדת כי אם זה לא זה מה זה כבר יכול להיות ?! כי כבר כל כך הרבה זמן אני "חיה" עם כאבים ועדיין אין לי אבחנה. רציתי לשאול עוד שאלה: האם הרגשתן גם פגיעה נפשית בגלל הכאבים ? מאוד קשה לי לחיות עם כאבים ולא לתפקד כמו שהייתי רגילה לתפקד במיוחד עם הילדים שלי. ועדיין לא דיברתי על הפגיעה בזוגיות !! הכי קשה לי היא הירידה באיכות החיים ואני לא מצליחה להתרגל למצב הזה. זהו מצב שהסובבים אותי מתקשים להבין...

ר ו מ י ה

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

שמחה שמצאת אותנו
מצטרפת לשאלותיה של זואילי, עם יותר מידע יהיה קל יותר לענות.

lee E

New member
ברוכה הבאה ל../images/Emo82.gif האנדו'.

מקווה שתצליחי להיעזר בנו.

למעלה