חדשה...:)

ooortalll1

New member
חדשה...:)

יש לי שאלה למה מגמגמים? אני מגמגמת מכיתה ה' בערך עכשיו אני בי"ב אמא שלי אומרת שזה בערך מהמוות של אחותי זה מביך,מעצבן,אני לא יכולה לענות על תשובות בכיתה כי אני מתביישת שאני אתחיל להתקע על אותה אות שנה וכולם ייצחקו בטלפון אני מדברת וכולם חושבים שיש הפרעות בקו. למה זה קורה ואיך אפשר למנוע?

shuky63

New member
לא ברור לגמרי למה מגמגמים

אבל על פי הידע שקים היום זה כנראה נטיה גינטית מולדת שמתפרצת עקב גורם טראומטי חיצוני.מקרה כמו מוות של אחות יכול בהחלט להוות גורם כזה. מה שבטוח שמהרגע שהגמגום מתפרץ הפסיכולוגיה קובעת איך הוא יתפתח. ככל שלוקחים אותו יותר קשה ומפחדים ממנו הוא מרים ראש ושולט בנו. הבעיה שלך בעצם היא חוסר שליטה מוחלט בגמגום. את רוצה לדבר ולא יודעת עד כמה תגמגמי כי אין לך שום כלי לשלוט בגמגום. לכן המפתח הוא לרכוש כלים כאלה.זה מה שמנסים לעשות טפולים אצל קלינאי תקשורת שלא מתימרים לרפא את הגמגום כי אין לו מרפא אלא להעניק לך כלים לשלוט בגמגום. אם תקראי בפורום תראי שאפשר להגיע לשליטה כמעט מושלמת בגמגום בדרך כלל בשני דרכים.או על ידי רכישת כלים טכניים להפקת דיבור שוטף,או על ידי שינוי דפוסי חשיבה כך שתפסיקי לתת משקל לגמגום.

ooortalll1

New member
הפתרון היחיד שאני נותנת לו

זה לשתוק כשאני מנסה להגיד משהו ולא יוצא לי.

amir1122

New member
אני לפני כל שיחה מנסה להתרכז...

לטפוח לעצמי על השכם , לעודד את עצמי , להרגיש הכי טוב שאני יכול מבחינת הביטחון העצמי. במהלך השיחה אני ממש לא חושב על זה ומנסה להדחיק כי אם אני חושב על זה זה מכניס אותי לבלבול ולחץ. הבעיה של השיטה היא שהיא לא תמיד עובדת.

ooortalll1

New member
אבךל אתה יכול לשלוט בזה

נגיד אתה מרגיש שזה בא לך פשוט אל תדבר תנסה שוב יותר מאוחר ואם אתה בסביבה של אנשים מוכרים לך שאתה אוהב ואוהבים אותך תרגיש בטוח בעצמך ותנסה באותו רגע,גם אם תחזור שוב ושוב על אותה מילה או אות..

למעלה