חדשה..
[עם בעיה קטנה..]

אני1989

New member
חדשה..../images/Emo9.gif [עם בעיה קטנה..]

בשבת האחרונה היה לי ממש גרוע בהדרכה.. [מדריכת שבט נבטים] הם רצו פעולה בחוץ..בדשא.. אז הם התלוננו אח"כ על זה שלא נעים לשבת על הדשא.. וכל הפעולה הפריעו..ואני ממש עמדתי לבכות.. אז אמרתי להם שנחזור לסניף..וגם בסניף הם היו כאלה מעצבנות והפריעו לי בכוונה.. ממש הרבה.. ואני פשוט לא ידעתי מה לעשות שוב ושוב הערתי להם.. וירד לי כל הביטחון העצמי, הרגשתי שאני מאבדת שליטה [זה נשמע מוגזם אבל אם הייתם רואים מה הלך לי שם..] ואז אמרתי להם- "שבת שלום לכו לשחק.." והן היו המומות.. אבל הם הלכו בסוף.. ואח"כ נשארתי בחדר.. ועמדתי לבכות הייתי ממש מדוכאת .. וכנראה המדריכה שאיתי אמרה להם שנפגעתי ושהם עשו משו לא טוב, אז באו וחיבקו אותי ואמרו לי סליחה.. ואני התחלתי לבכות ואמרתי להם שאני אוהבת אותם מאוד, ושהן לא צריכות לבקש סליחה.. שזאת החלטה שלהם אם להקשיב או לא..!! ועכשיו אני מרגישה מטומטמת.. גם שאני מספרת את זה לכם.. אבל חשבתי.. אולי תתנו לי קצת עצות.. יום טוב..!!

חחח ../images/Emo218.gif

איזה שאלה לא קשורה... מה זה משנה אם הוא ישר או בשיפוע?!? חחח וברוכה הבאה!

r3fl3ct10n

New member
באמת אין לך

על מה להתפדח.. דוגרי, זה הפיתרון הכי טוב ואני חושב שגם הכי חינוכי-אם החניכים/ות שלך מפריעים/ות לך אז תסבירי להם שאת באת כדי להעביר להם פעולה ושהם מפריעות לך אז את הולכת ושלום! ברוב המקרים הם יבינו לבד שהם עשו משהו רע וישתקו ואפילו החניך/ה הכי מצפוניסט/ית ישתיקו את כולם.. זה עובד מניסיון של 3 שנים וקצת... (אז אל תגיעי למצב שתעמדי לבכות-פשוט תשחקי להם במצפון) המון המון בהצלחה!!

כאילו, מישורי?

פשוט שמעתי השבוע שאם מדריך מעביר פעולה בשטח שהוא בשיפוע אז החניכים לא יקשיבו בגלל שהם יהיו מרוכזים באיך לשבת יותר בנוחות...

hagaiad

New member
לדעתי

מי שלא רוצה שלא יהיה, את לא צריכה לבכות בגללם

היי לך ../images/Emo13.gif

לדעתי פעלת נכון. חניכים, עם כל זה שאנחנו בטוחים שהם מפלצות לפעמים
[אני אישית לא אבל נו, לרובנו זה קורה...]- יש להם רגש ויש להם מצפון, וראית שהן ידעו יפה מאוד לחבק אותך ולבקש סליחה כי הן הבינו שהן עשו משהו לא בסדר...סה"כ שבט נבטים, הן ילדות קטנות עדיין...ברור שזה לא מצדיק התנהגות כזו, אבל בדיוק בשביל זה את מדריכה שלהן
. בסופו של דבר, כמו שכתבו כאן, מי שבאמת רוצה תקשיב ואפילו תשתיק את חברות שלה. בכלאופן, הייתי מציעה לך לנסות עכשיו פעולות שקשורות לנושא של הקשבה, לא להרפיע, אפילו כיבוד האנשים שמסביבנו...זה יכול להועיל. המוןןןןןן ב"הצלחה, תזכרי שיש לך תפקיד ממש חשוב :]] אם את צריכה עצה וכו'- 148214781. ותמיד בשמחה!!

MyGod7

New member
אין לי הרבה מה להגיד לך

חוץ מ - תגידי תודה שמגיעות לך חניכות. זה כבר משהו. החלק הפחות קשה זה לגרום להן לשתוק...

כמה עצות:

את לא לבד...אני מדריכה של שבא נבטים וזה קרה לי לפחות 10 פעמים במהלך ההדרכה... לא צריך להתרגש מזה, בפעם הראושנה אני בכיתי, לא רק כמעט בכיתי, אח"כ למדתי מה עושים במצב כזה, ברגע שאת קולטת שהפעולה שלך משעממת אותן... א- תמיד שיהיו לך בראש משחקים קטנים עם מוסר השכל... דוגמאות: דג מלוח- לפעמים צריך לעצור, לחשוב קצת ואז להמשיך לרוץ, עד שמגיעים למטרה. טלפון שבור- לפעמים אנחנו שומעים דברים לא ממקור ראשון וסתם מעבירים האלה, וזה יכו ללגרום נזק. יש עוד כמה משחקים כאלה- אם תרצי- אשמח לכתוב לך אותם. ב- אם את מרגישה שממש לא בא להן היום הפעולות שלך, תעשי בדיוק מה שעשית, תאמרי "שבת שלום, הפעולה הסתימה". הן ילכו, ואת אל תפגעי מזה, הן אוהבות אותך, זה קשה להבין, אבל הן באמת אוהבות! כשתראי שהן משחקות, תצטרפי. סה"כ תזכרי שהן בנות כיתה ד' קטנטנות ומלאות מרץ לא צריך להיפגע מהן. ג- אם זה דבר שחוזר על עצמו בכמה פעולות, תשאלי אותן אחת אחת אילו משחקים הן אוהבות, על מה היו רוצות לדבר בפעולה.. כל הנ"ל אלה דברים שניסיתי ועזרו לי מאוד. מקווה שהועלתי. ה' עמך!

אוקיי

החלטתי לקרוא את ההודעה שוב ויש כמה דברים- א. דווקא אתחיל מהסוף- אדם שיש לו צרות או בעיות, אפפעם אסור לו לשמור בבטן. תמיד צריך למצוא מישהו/י בשביל לשתף אותו בדאגה ככה שלפחות בזה שאת משתפת אותנו את לא מטומטמת. ב. את מרגישה מטומטמת בגלל שאמרת להם שזה לא אשמתם או בגלל שהתחלת לבכות? לא בדיוק הבנתי... ג. זה בסדר. כמעט לכל מדריך יש את הקטעים האלה. יש כאלה שזה מוקדם יותר ויש כאלה מאוחר יותר. את לא צריכה להבהל מזה יותר מידי. זהו בעקרון... אגב, אני לא מדריך... אני מדבר על דברים שאני רואה אצל חברים... אגב, אולי תספרי קצת על עצמך?

אני1989

New member
טוב..../images/Emo9.gif

קראתי את כל התגובות..וממש ממש תודה רבה..
עכשיו אני חושבת שאני אתחיל להירגע בקשר לזה, וגם קצת לשנות גישה בפעולה... המאפיה האילתית השולטת- אני מרגישה מטומטמת.. גם בגלל שבכיתי לחניכות בפנים...כאילו כמו תינוקת.!!!
וגם כי סיפרתי את זה.. אמממ אני אסתר. שבט אחיה. מסניף צפת דרום. יהודיה טוביה- ממש עזרת לי. באמת. אני אשמח לעוד משחקים כאלה. נראה לי שזה יעזור.. וכל שאר המגיבים.. אתם אחלה! יום מש(ו)גע!

אוקיי

בעקרון אני שונא את המושג בוכה כמו תינוקת כי מה לעשות גם מבוגרים בוכים. וזה לא גרוע שבכית לפניהן- להיפך! זה רק הבהיר להן יותר עד כמה מה שהן עשו היה מעשה שלא אמור להעשות. ופעם הבאה שהן יחליטו לעשות צרות הן ישר יחשבו על הדמעות שלך ויחליפו סוויץ. ובקשר לזה שסיפרת- זה חשוב לספר דברים שמעיקים. אם לא בפורום אז לחברה או למדריכה שלך לשער או למישהו קרוב. המון בהצלחה! אגב, כל מה שכתוב פה זה לעניות דעתי הבלתי קובעת...

בשמחה...

א- אין לך בכלל מה לחשוש מלבכות מול חניכות..להיפך, הן לא אמורות לחשוב שאת עשויה מפלדה, הן צריכות להכיר את הצד האנושי שבך, שלפעמים גם נשבר, שלפעמים את נפגעת...לבכות זו לא חולשה, באף מצב, וצריך לפהנים את זה טוב טוב! ב- משחקים: סימני דרך: (קבוצה הולכת ומשאירה סימנים עם משימות וכו'..)- צריך תמיד ללכת בעקבות משהו, כי הליכה ללא מטרה היא סתם...בקיצור- צריך שתהיה מטרה שתוביל. משחק הצבעים: את אומרת בקול שם של צבע, הן צריכות לחפש את אותו צבע בבגדים של מישהי אחרת...ולגעת בו, כך בעצם רואים שכולנו דומים אחד לשני, ממש כמו הצבע שיכול להיות אצל כל אחד... המשחקים יכולים להיות גם סתם ככה, בלי השכנת פעולה, רק שאני אוהבת לשמור אותם למצבים כאלה.. אממ לא זוכרת אם אמרתי לך..אבל לכל פעולה- תכיני סיפור, זה תמיד עוזר.. ועוד משו- אף פעם אל תתחילי בפעולה מיד, שחקי קודם תופסת, מחבואים, משהו שיסחט מהן את המרץ!!!

ש ו ר ש י

New member
חעחעחע ../images/Emo119.gif

קראתי את התיאור שלך על עצמך.. ומשו לא הסתדר לי... ואז קלטתי שאני לא רגילה לראות צפת ודרום באותה שורה...

אמממ...

גם אני מדריכה של נבטים וזה קרה לי המון פעמים שפשוט אין לך כוח אליהם- באמת! אז אני מצעיה- פשוט תנשמי עמוק, תתרחקי מהם לאיזה 5 דקות (כן, באמצע הפעולה- שהמדריכה השניה תשמור עליהם בנתתים או משו) תירגעי...ואז תחזרי אליהם, כי כשאת עצבנית אז הכל נראה כ"כ מעצבן ומסובך וקשה... וגם תחשבי על זה שאני בטוחה שגם את לא תמיד הקשבת בכלהפעולות שעשו לך, נכון? אז גם הם לא מלאכיות....קחי את זה בפרופורציה. גם אני יוסיף משחק נחמד- "הכיסא הריק"- יושבים במעגל ויש כיסא אחד ריק...החניך שליד הכיסא עובר לשבת מהכיסא שלו אל הכיסא ואומר "אני" החניך הבא עובר לכיסא ההתפ]נה ואומר: "יושב" וכך הלאה עד שיוצא: "אני יושב בכיסא הריק ולידי יושב.." מי שאומר את המילה יושב צריך להגיד שם של מישו שלא נמצא מימינו ו משמאלו .ואז הוא עובר לשבת בכיסא הריק....ואז איפה שהו ישב יש כיסר ריק ומתחילים מההתחלה. הרעיון זה לעשות את זה בטילים....החניכים ממש חולים על זה ...מקווה שהסברתי טוב, אחלה יום!

ברוכה הבאה!

גם לי יש לפעמים בעיות בקשר ל: לא רוצים לשבת על הדשא, או לא רוצים לשבת על הרצפה (אמא לא מרשה, זה מלוכלך..) מה שפשוט עושים: (וזה עובד רק עם שבטים בגילאים הקטנים) אנחנו המצאנו כללים מיוחדים וחמודים...ומי שעומד בהם, מקבל בסוף כל חודש "פרס" למשל, יש לנו כלל לא יושבים על המדריכות! ב"ה השבט שלי ע-נ-ק ובגלל זה, כולן רוצות לשבת על המדריכות הרי, ואז מי שלא בוכה, או מקנאה, אז עשינו כלל כזה, או למשל בשבת מותר לשבת על הרצפה ואז הן יושבות, או לא מדברים בזמן שמדריכה מודיעה הודעות וזה ממש עובד...אין לנו שום בעיות עם זה ב"ה, ובקשר לזה, שאין לא מקשיבות, תסיבירי להן, שזה ממש ממש לא יפה מה שהן עשו, וגם שמעתי דבר חמוד שעשו מדריכות...יש להן פתקים של הייתי מעולה בפעולה וכל מי שמקשיבה, משתתפת, עומדת יפה במפקד, מתפללת יפה, מקבלת פתק, ואז רואים למי יש הכי הרבה! זה עובד ממש מדהים!! יומטוייב:)

למעלה