חדשה...

חדשה... ../images/Emo13.gif

שלום לכולן... שמחתי לגלות שיש מקום כזה ומקריאה בפורום נראה שאתן בנות מקסימות, ושאני בחברה טובה
אובחנתי לפני כשבועיים ע"י צ'יסטות שוקולד שהתגלו על 2 השחלות... כרגע מטופלת בכדורים בתקווה שזה ירגיע קצת את המצב... אני מאוד באפלה בנוגע לדבר החדש הזה, ואני כרגע בשלב של איסוף מידע ומנסה להבין מה זה האנדו הזה... אני זקוקה לעזרתכן... מאחר ולקח די הרבה זמן לאבחן את המצב, במשך כחודשיים סבלתי מכאבים, שהפכו להיות כאבים יומיומיים, בלי קשר למחזור או לא, קיבלתי מחזורים מטורפים ששיתקו אותי למיטה וקיבלתי גלולות שגרמו לי להקיא את נשמתי ... מאחר ואני גם פוליציסטית הרופא שלי ייחס את כל התסמינים של המחזור הכבד לפוליציזם עד עכשיו ורק לאחרונה עלה הרעיון של אנדו... בכל מקרה החסרתי המון ימי עבודה, והיום הבנתי שהלך הרוח של הבוסית היא לכיוון פיטורין... אני מאוד אוהבת את העבודה הזו, ולא הייתי רוצה שיפטרו אותי... בטח נתקלתן במצבים של בעיות במקום העבודה.. מה עושים? חושפים הכל? מתמודדים עם זה עד שתהיה הקלה במצב (בתקווה שתהיה...)? אני ממש אבודה... עוד שאלה... הבנתי שחלק בלתי נמנע מהאנדו זה בעיות במעיים... אני סובלת משילשולים ועצירויות לסירוגין, בעיקר בזמן המחזור, קרה לכן שבזמן עצירות (וסליחה על התיאור) גם חטפתם כאבים בגב? מוכר למשהי? תודהההה

galim29

New member
ברוכה הבא פסי

את אכן בחברה טובה. תראי, אחד הדברים באנדו זה חוסר הבהירות שיש סביב המחלה. מאחר והגוף הוא דבר אינדווידואלי, כל אחת מגיבה אחרת, עם תסמינים אחרים ועוצמת כאב שונה. מי שעושה ניתוח ואחר כך על דיכוי רצוף, לרוב זה עוזר במניעת ההחמרה של האנדו, גם לא תמיד. ממליצה לך מאוד להגיע למרפאת האנדומטריוזיס בתל השומר לאבחון ודאי של האנדו. את יכולה לקרוא עליה בשרשורים והודעות קודמות שלנו (פשוט לעשות חיפוש בפורום) או להיכנס לאתר של המרפאה ולקבוע תור אצל סאלי המזכירה. האבחון הסופי של אנדו נעשה רק על ידי לפרסקופיה ניתוחית. גם על זה את יכולה לקרוא בפורום שלנו. הכאבים שאת מתארת בהחלט מוכרים לרובינו. לגבי העבודה- האנדו בהחלט פוגע בעבודה כשלא מרגישים טוב וצריך לנוח בבית. אני ממליצה לך לנסות לקיים שיחה כנה עם הבוסית, להסביר לה את מצבך ולקוות שהיא תהיה מספיק אמפתית להבין ולתת לך זמן להעמיד את עצמך על הרגליים. אולי אם היא תבין מדוע את מחסירה ימי עבודה היא תגלה יותר הבנה. בעיות במיים זה נושא בפני עצמו ואכן בגלל שהמעיים קרובים לאיזורי הרבייה אז לרוב יש בהם מוקדים של אנדו. אני חושבת שכדאי לך למצוא רופא שמבין באנדומטריוזיס, ובמקביל לפנות לגסטרו לבירור העניין, יש את ד"ר מארק באר גבל שהוא מומחה לגסטרו, בתל השומר ומקבל גם דרך מכבי, אבל הייתי מתחילה באבחון של האנדו ומשם הולכת לבירורים נוספים שיפנו אותך המומחים לאנדו.

nuny77

New member
היי

ברוכה הבאה, אני דיי חדשה פה גם... לי אישית זה מוכר, היו פעמים רבות שסבלתי מכאבי גב בזמן מחזור מטורף בעיקר שיש בעיות של שילשולים, עצירות ובמיוחד כאבי תופת שמשפיע על כל האיזור.

זהבה240

New member
יכול להיות שהכאבים הם בעיקר מהציסטות

אצלי זה היה ככה. ואם הכאבים הם בעיקר או רק מהציסטות, אז ברגע שתיפתר הבעיה איתן, גם ילכו רוב הכאבים. תיפתר-או כדורים, או ניתוח. מאז הניתוח שבו הוציאו לי אותן, לא היו לי אף פעם כאבים ברמה משתקת כמו שהיו בחודשים הקודמים. גם אצלי, הכאבים הללו היו בלי קשר למחזור. שלשול ועצירות, יכול להיות ממוקד קשור למעיים, ויכול להיות סתם בגלל האנדו'. לזה תעזור מאוד הדיאטה המיוחדת [תבדקי אחורה בפורום, ותקבלי המון מידע על זה], גם לכאבים היא יכולה מאוד לעזור לך. כאבי גב, יכולים להיות גם כשיש התפרצות של האנדו', וגם אולי- כשמתאמצים בתקופת עצירות, השרירים יכולים להתכווץ בגב התחתון. זהבה

../images/Emo13.gif

תודה רבה רבה לכולכן על התשובות המפורטות...
מחר אני הולכת לנהל שיחה עם הבוסית שלי, מקווה שילך טוב... בקשר לכאבים, הרופא אמר לי שהם כנראה כתוצאה מהצ'יסטות, ושהגלולות אמורות להרגיע את זה... היום אני כבר מרגישה טוב יותר
אני בהחלט אקבע תור למרפאה בתה"ש... שוב תודה לכולן, אתן מקסימות...

למעלה