חדשה!

צו צאנג

New member
ילד, לך ללמוד לדבר../images/Emo70.gif

אומרים מוציא לשון!
ואני מיוחדת, זאת לא גבעה בשבילי!
מה שהמשפט ההוא לא אומר*-*

צו צאנג

New member
לא......

רק תיפשים אומרים חורץ! ואנשים שפויים! שזה עוד יותר גרוע... כל השאר אומרים מוצי לשון! *מוציאה לשון*

KagomeSama

New member
היי, בוא נתווכח *שוב*!

קודם כל, לא קראתי את כל שר הטבעות, אל תדבר איתי על דברים שקרו אחרי הספר הראשון. דבר שני, אני לא מדברת על מקרים. אני מדברת על דפוס התנהגות של הדמויות. מההתחלה פרודו הוא הגיבור המיוסר. מההתחלה מרי ופיפין (לפחות עד לאן שקראתי) הם החברים קלי הדעת. מההתחלה ברור שגנדלף הוא יותר מסתם קוסם זקן ופשוט. ברור שהוא רב עוצמה יותר ממה שהוא נראה. וכן, יכולתי לנחש שהוא יחזור. גנדלף, מההתחלה, לא נראה כמו דמות שולית שאפשר להרוג. הוא יותר מדי עוצמתי ויודע יותר מידי דברים. שהוא יפול לתהום לא יכולתי לנחש. אבל *ספוילר לכבשן הנשמה* לא יכולתי לנחש גם שקרמון ישכב עם מירנדה. לא יכולתי לנחש מה ההוביטים ימצאו בפלך, מה יהיה הסוף של פרודו ואיך סארומן יפול, אולי מהסיבה שאני לא יודעת, ושלא קראתי.

Nir of GondoliN

New member
תיקון מתוקן! סלח לי נד

אין לך זכות לדעה על הספר אם לא סיימת אותו. האם לדעתך את יכולה לנחש לאיזה רמות של בגרות ואמץ סאם יגיע? האם לדעתך את יכולה להבין מכמה עמודים מסכנים כמה עצוב ועמוק המצב בבית העוצרים של גונדור? האם לדעתך את יכולה לנחש כמה היסטוריה עומדת מאחורי כל פאקינג שיר וסיפור בכל הספר הזה? לא, אני מנחש אז אל תתחילי בכלל לרדת על שר הטבעות אם לא קראת אותו לפחות פעם אחת.

nedisrael

New member
../images/Emo45.gif

רק לי יש זכות, כי קראתי את שרה"ט לפחות 3 פעמים..

KagomeSama

New member
קודם כל, סליחה?!

אני ל-א יורדת על שר הטבעות. ולא אמרתי שלא קראתי בכלל. קראתי את הספר הראשון פעמיים וחצי. למה? כי נתקעתי לקראת הסוף, הפסקתי, והתחלתי מהתחלה. הוא שיעמם אותי! מאד! זה נקרא לרדת על הספר?! ובטח שזכותי להביע דיעה על הספר הזה! זה שהוא שיעמם אותי, זאת דיעה. וזכותי להביע אותה, ואתה לא תגיד לי מה מותר לי להגיד. מזותומרת אין לי זכות לדיעה? אתה אוסר עליי לחשוב? ואני חשבתי שזאת מדינה דמוקרטית... ושוב. אני-לא-מדברת-על-המקרים-ועל-הסיפור. אני מדברת על אפיון של ד-מ-ו-י-ו-ת. האנשים האלה, שהולכים, ונושמים בסיפור... מה אכפת לי לאיזה רמה של אומץ ובגרות סאם יגיע?! הוא אחלה דמות ולא אמרתי עליו כלום! ואני לא חושבת שכל הספר הראשון חוץ משלושה פ]רקים זה כמה עמודים מסכנים! או שאני טועה? ואז זה הופך את כל הסדרה לדי הרבה עמודים מסכנים. אם לא אכפת לכם, לקרוא את ההודעות שלי לפחות פעמיים לפני שאתם לוחצים על הגב, ולנסות לחשוב בהיגיון, שאין לי שום דבר נגד שר הטבעות! אני לא אנטי-טולקין, ואני לא מנסה לרדת על הספר הזה! אוף, תירגעו ותפסיקו לקפוץ כל פעם שאתם רואים תגובה שלי!

KagomeSama

New member
ועוד משהו...

אם עצם הנוכחות שלי כל כך מעצבנת אותך, והתגובות שלי על שר הטבעות כל כך מעצבנות אותך, תעשה לי ולעצמך טובה. אל תקרא, ואל תגיב. תודה.

בלין

New member
אוי בן אדם, את קופצת..

תרגעי, אפשר לחשוב שכל הודעה כזאת היא הכרזת מלחמה.

KagomeSama

New member
אייל, זה לא צודק.

קודם כל, דיברתי אלייך. דבר שני, הוא אומר לי בדיוק את מה שאתה אמרת, רק בצורה ממש לא נעימה. ואולי אני קופצת, אבל יש דרך לדבר אל אנשים. ולא אומרים לאנשים שאסור להם להביע דיעה, ולא מעוותים עובדות. ושוב, מפריע לך, אל תקרא ואל תגיב.

בלין

New member
נכון שזה בוטה, אבל יש לו נקודה

אין ממש זכות לתת ביקורת על ספר, לפניי שקוראים אותו (הסיבה שהתחלתי לקרוא רומח, דרך אגב).

nedisrael

New member
וויכוח כזה בדיוק היה באתר האגודה

לגבי הסרט מאטריקס 2. ענת, לא צריך להתרגז כל כך. אני לא חושב שניר או אייל התכוונו לפגוע..

KagomeSama

New member
אבל זאת בדיוק הנקודה.

אני קראתי את הספר הראשון, דיברתי והתייחסתי ר-ק לספר הראשון. וגם אמרתי שאני מתייחסת רק לספר הראשון. זותומרת, שאסור לי לתת ביקורת למשל על רומח הדרקון אם קראתי רק את הרשומות? אסור לי לתת ביקורת על סדרת אנדר אם קראתי רק את המשחק של אנדר? על שאוש"ק אם קראתי רק את משחקי הכס? התחלתי לקרוא שה"ט כי המליצו לי עליו. והוא שיעמם אותי. אני חושבת שיש יותר מידי תיאורים. זאת ביקורת. אז אתה אומר שאסור לי להגיד שיש יותר מידי תיאורים, שזה ביקורת, אם לא קראתי..? יש פה פרדוקס, אתה לא חושב?

בלין

New member
אולי

בכל מקרה, את לא יכולה לפסול את כל הסידרה על הסף, בגלל ספר אחד. מתייחס לכל הסדרות שהזכרת. לספר הראשון, תגידי מה שאת רוצה. אבל זה לא שרה"ט, זה אחוות הטבעת.

Nir of GondoliN

New member
אם הייתי קורא שליש ספר

אמנם תיאורטית הייתה לי זכות הבעת דעה עליו כי אנחנו מדינה דמוקרטית וכל השטויות האלה (זה דיון אחר, אנחנו לא) אבל מעשית הדעה הזו הייתה שווה לכלום מכיוון שאין לי את הראיה הכללית על הספר. ובכלל אם זה הספר הנמכר ביותר בעולם אחרי התנך ורוב האנשים מוצאים אותו מדהים ומעטים מוצאים אותו משעמם, האם אנחנו לומדים משהו על הספר או על האנשים?. ותחשבו על זה. ולקגומסמה לא התכוונתי לפגוע בך אבל זה מרתיח אותי מה שעשית.

למעלה