חדשה!

סורי, לא קראתי...

תראה, הסדרה הזו לא ממש ידועה, אז לא סביר שתמצא הרבה קוראים שלה, אפילו בפורום מהסוג הזה...

גלי קלו

New member
אני ניסיתי לקרוא...

לאחר מאמץ עיקש של 50 עמודים בערך פשוט העפתי אותו לכל הרוחות. אייך הדבר הזה התברג בטופ הרשימה של ספרי הפנטסיה לעזאזל? משעמם פחד ובלתי מובן לחלוטין! (כמובן שיהיו את אלה שיגידו שאין לי זכות לשפוט ע''פ 50 עמודים בלבד... אבל לעזאזל, סופר טוב מבחינתי הוא אחד שמנסה להצית בך שמץ של עניין כבר בהתחלה, ולא סומך על הסבלנות שלך...)

nedisrael

New member
מסכים עם גלי.

קובננט חסר האמונה הוא פשוט ספר איום ונורא, הספר הכי משעמם שקראתי מימיי. נעצרתי בערך בעמוד 100 והתאפקתי לא להשליך את עצמי מהחלון (אבל אני גר בקומת קרקע, אז זה לא היה משנה..)

גלי קלו

New member
עוד סדרה שפשוט נכשלתי לקרוא...

אייך החזקתם מעמד? הספר הראשון שבר אותי... סיפור כל כך שגרתי ונדוש... דמויות סוג ד' שטחיות ולא מעניינות, עלילה משעממת ואיטית... כמעט הגעתי לסוף הספר... כמעט...

אוי אוי אוי

אם אץ רוצה שעמום מוחלט- תקראי שרה"ט! גנדלף הוא דמות די שטוחה גם כן, חוץ מזה שאף אחד לא יודע מי הוא באמת אין שום דבר מיוחד בו. סאם הוא הדמות הכי טובה בכל הספר, והוא מתפתח הכי הרבה. פרמיר הוא סתם עוד בטטה שולית. ודנתור לא מתפתח בזכות עצמו, אלא בזכות אחרים.

strahd

New member
Hear Hear

צדיק אחד בסדום אומר את אשר ליבות כולם. ואם אתם רוצים פנטזיה מצויינת ופולויטית כמו משחקי הכס, יש סדרה חדשה, שכרגע רק ניתן למצוא אותה באנגלית שהספר הראשון שלה נקרא: "Kushiel's Dart". ספר על מציאות שונה של כדור הארץ עם המון פוליטיקה, הרבה סקס (כמו משחקי הכס) ועלילה מצויינת ורבת תהפוכות. מי שאוהב גם קומדיה, יכול לקרוא את טום הולט, יש לו לפעמים אחלה יציאות.

nedisrael

New member
תוספת

למי שאוהב סדרות פוליטיות טובות, כדאי לקרוא את סדרת "ממלכות האל" (בהוצאת אופוס). הספר הראשון יצא בשבוע הספר, הספר השני יוצא אוטוטו. היתרון של סדרה זו על שאוש"ק היא שהסדרה כבר הושלמה והיא מונה חמישה ספרים שכולם יתורגמו ע"י אופוס. הספר הראשון והמצוין נקרא "המסע של הוקווד".

nedisrael

New member
אני מסכים איתך לשם שינוי

אני עדיין לא חושב ששרה"ט הוא הכי טוב, אבל אני מתחיל להיכנע אט אט. עוד תוספת, אם את רוצה הטפות בכלל אז תקראי אורסון סקוט קארד. אם את רוצה להתאבד תקראי כישור הזמן. אם את רוצה להירדם, תקראי שרה"ט בפעם הראשונה. אם את במצברוח לאומני, קראי טיגאנה.

עוד דבר קטן

אם את רוצה משהו בסגנון שר הטבעות בלי כל החסרונות שלו- תקראי מארג פיונובאר.

בלין

New member
תראה, מה שאתה מגדיר כחסרונות

איזה חסרונות למשל? תיאורי נוף?

אהה...

למען האמת, הרשומות נכתבו הכי בהתחלה, וסדרת רייסטלין היא, אה... הסדרה המאוחרת ביותר שתורגמה, מבחינת תאריך הכתיבה שלה... ככה שיוצא, גם לדעתי, שתמיד יש עלייה עקבית בין כל ספר לספר...

Palass

New member
אבטיפוס, אולי?

גם בשר הטבעות יש אב טיפוס. בעצם כל הדמויות שם בערך? אבל אני לא בטוחה שההגדרה כיום לגמד (האביטיפוס של גמד) לא בנויה מעיקרה על טולקין. אז אפשר להגיד שטולקין לא כתב דמויות שטחיות אבל זה שכולם העתיקו מנו (אם העתיקו 'ממנו' באמת - אני לא מתמצאת בהיסטוריה של הפנטזיה) הפכו את הסוג דמויות שהוא בנה לשטחיות. חוץ מזה, זה חוזר לשאלה שכל שחקן רולפליי שמכבד את עצמו שואל מדי פעם: מה ההבדל בין גמד לבין אדם שיש לא את כל התכונות של גמד? לגמד אין תכונה שלא יכולה להיות לאדם. ומכאן שאתה יכול לשחק אדם במקום גמד. אני מתכוונת, אף בן אדם לא יוכל להמציא תכונה כלשבהי לגזע מסוים שאין אותה לאדם הוא לא מסוגל לחשוב עליה. כי אין לו אותה.

Moondust

New member
חוץ מקנדרים.../images/Emo41.gif

איפה תמצאי בן אדם שמוציא לך את הארנק מהכיס בצורה תמימה לגמרי ולא מודע לזה בכלל?

KagomeSama

New member
ואת רוצה להגיד ששה"ט לא צפוי?

שר הטבעות, על אף העלילה שלו שהיא הייתה יכולה להיות מרתקת הרבה יותר אם לא היו את כל ההפסקות והקטיעות המעצבנות, מורכב מדמויות מאד מאד צפויות. פרודו הצנונית הזה... שיש...

בלין

New member
באמת?

יכולת לנחש שגנדלף יחזור? יכולת לנחש שהוא יפול לתהום? יכולת לנחש מה ההוביטים ימצאו בפלך כשהם יחזרו? יכולת לנחש מה יהיה הסוף של פרודו? יכולת לנחש איך סארומן יפול?

nedisrael

New member
אוי,אייל,די *ספוילרים לשר הטבעות*

הרעיון הכללי של הסדרה לא היה מה יקרה עם גנדלף ולא היה מה יקרה לסארומן או לפלך. הרעיון היה מה יקרה עם הטבעת וסאורון. היה ברור מההתחלה שהטבעת תושמד, סאורון יפול ואראגורן יהיה מלך. בסוף הספר השני כבר חשבתי שטולקין יפתיע אותי, חשבתי שפרודו ימות וסאם ייאלץ לעשות את כל המסע. כשפרודו סירב לזרוק את הטבעת לאש כבר היה לי ברור שהכל יסתדר איכשהו והטבעת תושמד. הרעיון הכללי של שרה"ט היה ברור מההתחלה, ואין לך מה להכחיש. העניין הוא איך מבצעים את הרעיון הכללי, וטולקין ביצע אותו נהדר. אני חייב לציין שככל שקוראים את שרה"ט יותר, רואים יותר את הקסם והתחכום האדיר של הסדרה (כנ"ל עם שאוש"ק). בקריאה ראשונה הסדרה משעממת, אבל לאט-לאט הקסם שבה מתחיל לשבות אותך.

למעלה