חדשה 4u

נ ע מ ה ק

New member
חדשה 4u

הי לכולם, אני חדשה בפורום ותהיתי אם יש כאן ישראלים שגרים בשוויץ. אם כן, תכתבו במהרה, שוויץ יכולה לגרום לבן אדם להיות מאוד מאוד בודד...

ברוכה הבאה! ../images/Emo140.gif

אמנם אני לא משוויץ, אבל מחברים שלי שהיו שם כמה שנים, אני מכירה אי איךו סיפורי זוועה על השוויצרים. בואי נגיד את זה כך, היום שבו הם עזבו את שוויץ היה אחד הימים המאושרים בחייהם... בכל אופן, אנחנו ננסה להנעים את זמנך כמה שנוכל...

נ ע מ ה ק

New member
תודה ../images/Emo13.gif

אני מקווה שלא יהיו לי ממש סיפורי זוועה, אבל בינתיים בהחלט יש ימים שאני שואלת את עצמי מה עשיתי...

סלסרו

New member
הי נעמה

ברוכה הבאה מה עושה בשוויץ? ולמה שוויץ גורמת לבדידות? מענין..

נ ע מ ה ק

New member
הי שוב לכולם

אז ככה, קיבלתי הצעה לבוא לעשות כאן דוקטורט והחלטתי שעל הזדמנות כזאת לא מוותרים. ובגדול, אסור לי להתלונן יותר מדי כי במעבדה שלי יש חבר'ה מכל העולם והם די סבבה. רק מה, כשנגמרות שעות העבודה, כל אחד פונה לדרכו. נכון שרוב היום אני נמצאת בעבודה, אבל לפעמים רוצים לצאת או סתם לדבר עם מישהו, ואז כבר אין כל כך עם מי. אפילו השותפות שלי בדירה ( שתי צרפתיות חמודות ) מסתגרות רוב הזמן בחדרים שלהן. אז כבר ניסיתי להציע שנצא ביחד או שנעשה משהו, אבל הן די סגורות. אפילו ארוחת ערב אני אוכלת לבד...
אז כמו שאתם בטח מבינים - יום אסל, יום בסל...

סלסרו

New member
הערה דוגרית

לדעתי, בדידות בדר"כ אינה פונקציה של הסביבה אלא של היחס של הבנאדם לסביבה. יכול אדם להרגיש בודד גם באמצע חתונה ענקית או בר הומה, ולא להרגיש בודד גם לבדו על אי בודד. אני מכיר אנשים שבהגיעם למקום זר תוך ימים ספורים מכירים את כל העולם ואשתו, ואנשים החיים עשרות שנים באותו מקום ואינם מכירים אף לא את שכניהם..

נ ע מ ה ק

New member
נכון, אבל...

זה נכון שאם אדם לא מנסה לתקשר עם הסביבה, הוא לא יצליח. מצד שני, לא תמיד אם בן אדם לא מצליח לתקשר עם הסביבה , זה בגללו. תאמין לי שניסיתי. ניסיתי להזמין אנשים לצאת, לפתוח בשיחות. פתחתי את ליבי ושיתפתי אנשים במה שעובר עלי מתוך כוונה לתת להם לתחושה טובה יותר להפתח בעצמם. כלום לא עבד. הם פשוט נפתחים מעט מאוד ולאט מאוד. ובינתיים אני פחות או יותר לבד...

אושר מ

New member
באיזה חלק של שוויץ את?

מנסיון אישי, השוויצרים בחלק בצרפתי מאוד חמים ופתוחים. פשוט צאי לבלות והכירי עולם. ברגע שתכירי אחד הוא יכיר לך אחרים שיכירו לך אחרים וזה מתגלגל. קחי כל דבר כהזדמנות.

../images/Emo24.gifברוכה הבאה

אמנם שוויצרים ככל הידוע עוד אין לנו (בזכותך עכשיו יש!), אבל בסינגליה שלנו, למרות המרחק אנחנו גם קרובים.... נשמח לשמוע קצת עליך אם תהיי מוכנה לשתף אותנו, הייתי מזמין אותך ל
שויצרי חם, אילולא דאוני מהפורום השכן לא הייתה שמה ידה על המשלוח של פולי הקקאו, קפה
הולך?

נ ע מ ה ק

New member
הי שוב לכולם

אני שמחה ( ? ) להיות השוויצית הראשונה בפורום... ואגב קפה, יודעי דבר טוענים שהקפה כאן על הפנים. לשמחתי, אני לא מבינה בקפה בכלל... לפחות זה לא מדכא...

משחק פינג-פונג בירוקרטי עם האיטלקים

או יותר נכון, מנסה להיות סטודנט לוטרינריה. מה את עושה בשוויץ? (כבר מקנא בך, ארץ נקייה וירוקה)

נ ע מ ה ק

New member
../images/Emo13.gif

מגניב ווטרינריה... אני מנסה לעשות דוקטורט בחומרים. ואגב, באמת מאוד ירוק, נקי ומנומס כאן... למה בחרת באיטליה? יש לך אזרחות/ משפחה/ קשר אחר לשם?

למעלה