-חדשה- שלום..

-חדשה- שלום..

איני יודעת אם זה הפורום המתאים, כי לא ניתנה לי תשובה ברורה על ידי הרופאים.
לפי דברים שקראתי באינטרנט וכתבה שאמא שלי מצאה שלפיה הלכנו לרופא, אכן היו לי את התסמינים של אנדומטריוזיס..
במשך כשנה הייתי מקיאה פעם בחודש, מקיאה ללא שום שליטה, בלי לאכול בלצי לשתות פשוט הייתי קמה בבוקר מכך שהרגשתי צורך להקיא והייתי מקיאה רק מיצי קיבה.. הגעתי למיון כמה וכמה פעמים. בנוסף היו גל שילשולים שהחמירו לפני ובמחזור, כאבי גב תחתון מאוד מאוד חזקים (וכבר אובחנתי כשהייתי קטנה שיש לי כח סיבולת, כלומר, אם אני ועוד מישהו נהיה חולים באותו דבר, לי יהיו פחות ככאבים ולא יהיה חום וכדומה) -אני בת 22-. אף רופא לא מצא את הבעיה, גם כולם חשבו שאני עושה זאת לעצמי מכיוון שיש לי היסטוריה של הפרעות אכילה. אמא שלי מצאה כתבה על "מחזור רגיז" שבעצם דוברכ על אנדומטריוזיס,... הלכנו לרופא נשים שאמר שאני אנסה לקחת גלולות (לאחר עוד שתי בדיקות שרצה שאעשה לפני כן) ושנראה אם \זה עוזר.. אני עם יאז כבר כ9 חודשים.. מאז היאז הייתה הקאה אחת לאחר חודשיים ועוד הקאה נוספת שלושה חודשים לאחר מכן.. מאז לא היו (טפו טפו טפו)..
הרופא אמר שזה לא בהכרח אומר שזה מה שיש לי.. כי אני גם לוקחת לוסק (מוריד חומציות בקיבה) ויכול להיות שזה עזר.. השלשולים ממשיכים לעיתים רחוקות דמיים.. ואני ממש רוצה לדעת אם זה זה.. כי אני לא אוהבת לקחת גלולות, הפרעת האכילה עדיין קיימת בראש וזה קשה לי כי היאז ממש שינה את הגוף שלי.. ואני לא אוהבת לקחת גלולות...
סליחה על החפירה..
מקווה שאפשר לעזור לי.. איני בטוחה שהייתי מובנת.. פשוט אשמח לדעת אם אתן אולי יודעות, מהניסיון שלכן אם מה שיש לי זה באמת זה..?
תודה

liats80

New member
ברוכה הבאה!

יקרה, קשה לענות לך אם מדובר באנדומטריוזיס.
אנדומטריוזיס היא מחלה שיכולה להיות מאובחנת באופן ודאי רק בניתוח (ולכן במקרים מסוימים רופאים ממליצים לטפל, למשל בגלולות, ללא אבחון ודאי)..
הסימפטומים שציינת אכן יכולים להיות תוצאה של אנדו.
באופן אישי אני סבלתי מבחילות על בסיס יומיומי ושלשולים במחזור. אבל הקאתי ממש רק מספר מאוד מצומצם של פעמים.
יכול להיות גם שלא בזה מדובר.
במקרה שלך הספציפי, בגלל הפרעת האכילה שסיפרת עליה, נשמע לי שההסבר של הרופא לגבי חומציות הקיבה הוא הגיוני ויכול להיות שזו היתה הסיבה להקאות.
אני מניחה שגם את השלשולים אפשר איכשהו לקשר להפרעת האכילה.
אבל זה לא אומר שזה באמת מה שעומד מאחורי הסימפטומים שלך. זה רק עוד גורם אפשרי.
תראי, אני ממליצה לך להסתכל בשאלון שנמצא פה בהודעות הנבחרות. תקראי עוד קצת על הסימפטומים הנפוצים של אנדומטריוזיס ותראי אם ישנם עוד סימפטומים.
בנוסף, אני ממליצה לך ללכת להפגש עם רופא מומחה לאנדומטריוזיס. רופא מומחה ולא גניקולוג רגיל. הוא יוכל לבדוק ולתשאל אותך ואז לתת לך אינדיקציה אם מדובר באנדומטריוזיס או לא.
כדאי גם, לדעתי, לראות גסטרולוג או פרוקטולוג.
בכל אופן, אל תוותרי לפני שתקבלי תשובה. בעיקר בגלל השלשולים הדמיים - זה משהו שצריך לקבל התייחסות. זה לא משהו שצריך להשלים איתו.
לגבי הגלולות - אני מבינה שקשה לך לקבל את ההשפעה של הגלולות על הגוף. אם זה מאוד מפריע לך, את יכולה לדבר עם הרופא שלך לגבי גלולות אחרות. לא כל הגלולות משפיעות באותו אופן ולא כל הבנות מגיבות באותו אופן לאותן הגלולות.
יש גלולות שגורמות לנטייה לצבור נוזלים ויש כאלו שלא. זה ענין של ניסוי וטעיה. תשתפי את הרופא שלך במה שמציק לך ותבקשי לבדוק אלטרנטיבות.
מעבר לזה, אני מבינה שהפרעת האכילה עדיין בראש ומניחה שמדובר במלחמה יומיומית - יכול להיות שהגלולות הן מערכה במלחמה הזו... תנסי לברר עם עצמך (או אם מישהו קרוב אליך) אם השינויים שאת רואה הם באמת דרסטיים כפי שהם נראים לך.
יכול מאוד להיות שהתשובה היא כן. אבל יתכן גם שהראייה שלך היא לא אובייקטיבית ואז ההתמודדות היא אחרת.

תרגישי טוב!

פז08

New member
התכוונתי שאני בהחלט מסכימה עם ליאת.....

לפעמים אין צורך לחזור מילה במילה על מה שמישהו אחר כתב. אם היה לי מה להוסיף הייתי מוסיפה.
אבל אין לי. אז אני מחזקת את התשובה של ליאת.

kikona126

New member
אני הבנתי את זה

אני כתבתי את זה כי שתי השורות האחרונות שלה היו ממש אמיתיות ונוגעות (יש לי ארבע חברות טובות עם הפרעות אכילה, ולהגיד היו זה קצת קשה כי עדיין יש להן, זאת מלחמה מתמדת. אחת מהן כבר לא שם ואפילו שמנה ונראת קצת מלא בימים אלו, כי כל החברים היו שם בשבילה (היינו בצופים באותה התקופה וללחץ החברתי יש השפעההגדולה מבחינת הכניסה למצב של הפרעות אכילה, אבל מסתברהשגם ההפך...)

היי

קודם כל תודה על ההתייחסות, מכולן.
מה שאת אומרת כל כך נכון, הרופא אמר לי שרק דרך ניתוח אפשר לדעת.. והוא לא רוצה לעשות כי זה פולשני..
בהחלט יכול להיות שהסיבה לבעיות הרפואיות שלי (יש עוד כמה לא קשורות) נובעות מכך שלא הייתי נחמדה לגוף שלי בעבר.. אך מה שהרופאיפ חושבים זה שאני עושה את זה לעצמי, כלומר שכל ההקאות הן פסיכולוגיות או שאני עושה בכוונה, ולכן לקח המון זמן עד ששלחו אותי לבדיקות כלשהן. בעבר היה לי אולקוס והיו לי כאבים דומים באיזור הוושט והקיבה והלוסק הוא בגלל הכאבים האלה, וייתכן שזה באמת ייתר חומציות. הפחד שלי היה שההקאות ייצרו שוב את האולקוס. כי הן התחילו מאוד בפתאומיות, (זמן קצר לאחר שקיימתי יחסים פעם ראשונה - לא ברור אם זה קשור).. ולכן חשבנו שאולי זה אנדומטריוזיס..
-אני נוטה לחפור- אני פשוט ממש מפחדת שזה יחזור ואין כל כך רופאים שלוקחים אותי ברצינות כי הכל כתוב בתיק הרפואי.
מה זה פרוקטולוג?

ברור לי שאני לא רואה את עצמי כמו שאחרים רואים אותי... אך גם אחרים שמו לב להבדל, בעיקר בחזה..

באמת תודה רבה! נחמד שלא שופטים ובאמת מנסים לעזור

liats80

New member
היי

מבחינת אנדו לא אמור להיות קשר בין קיום יחסים להקאות. אבל אנדו יכול להשפיע על שניהם (לגרום לכאבים בקיום יחסים ולגרום להקאות).
פרוקטולוג הוא רופא שמטפל במחלות של המעי הגס, רצפת האגן והרקטום.
חבל שהרופאים לא לוקחים אותך ברצינות. גם אם הגורם יתברר בסופו של דבר כפסיכולוגי כמו שחשבו, זה עדיין דורש התייחסות וטיפול.
לדעתי המאוד לא מקצועית, גם אם ישנו מרכיב פסיכולוגי כנראה שיש גם בעיה פיזיולוגית כלשהי - קשה מאוד לגרום לשילשולים דמיים בכח המחשבה...
אל תוותרי. אין בעיה עם זה שהפרעת האכילה נמצאת בתיק. טוב שיתייחסו גם לזה. אולי זה יכול לעזור לעלות על הבעיה. אבל תודאי שיבדקו וימצאו את הגורם ויטפלו בהתאם.

למעלה