חדשה שואלת

ישראלה2

New member
חדשה שואלת

נשואה 5 שנים. ללא ילדים(הפלה מאולצת בשל חשד למומים ושנה אחרי גרידה אחת של עובר שלא התפתח).עברתי מספר טיפולים בהזרעה והרופאים טענו שהכול בסדר. עברתי IVF אחד עם הריון ביוכימי (אין לי מושג מה זה).בטיפול זה היו לי 8 ביציות ו2 הופרו טבעי.הפרוטוקול כלל דקהפפטיל, גונל ומנוגון. עתה קיבלתי פרוטוקול חדש לIVF שני. הפרוטוקול קצר יותר וכולל גונל,צטרוטייד ומנוגון והרופא רוצה לעשות מיקרומניפולציה כדי שיהיו יותר הפריות. יש לציין שהזרע של בעלי מוגדר כטוב. ועכשיו לשאלות: מה זה הריון ביוכימי? האם מומלץ לעשות מיקרומניפולציה? זה לא פוגע בעובר, שהרי מכניסים בכוח את הזרע?

לי מ ו ר

New member
קצת הסברים

הריון כימי זהו היריון שהשתרש אבל הפסיק להתפתח. למרות כל הכאב שמתלווה להיריון כזה, הוא מוכיח שהעוברים ממשיכים להתםתח ברחם שלך. שזה סימן טוב. במיקומניפוציה, או בקיצור איקסי, יש לפעמים יותר הפריות. יש אחוז מזערי של פגיעה בעובר באיקסי, ולעומת האחוז המזערי מאוד יש הרבה תינוקות מדהימים ומושלמים שנולדו בזכות האיקסי.

נועם@בת

New member
ברוכה הבאה לסירה שלנו ../images/Emo45.gif

הדלת השניה משמאל מובילה לפורום הריון, אל תהססי להשתמש בה
. הריון כימי, הריון שהתחיל, זוהה באופן כימי על ידי בדיקת דם, אבל נפסק לפני שנצפה שק הריון. איקסי (שיטת המיקרומניפולציה המקובלת היום) מבצעים בכל פעם שיש חשש שהזרע לא יחדור בעצמו לביצית. מתוך 8 ביציות הופרו רק 2, מה שמעורר חשד שהזרע לא נכנס לביצית ולכן כדאי לאלץ אותו. ברור שהסלקציה הטבעית עדיפה, אבל שמנו לב שההעדפות כבר לא ממש משכנעות מישהו
. על איקסי תוכלי לקרוא בקישורי הפורום (בסרגל הכחול למעלה). גמר חתימה טובה נועם

ישראלה - שיהיה ../images/Emo50.gif

בקשר ל- ICSI - גם אצלי עשו איקסי למרות שהזרע של בעלי בכל הבדיקות היה טוב!!! שאלתי ומסבר שבדיוק באותה שאיבה שהיתה לי (גם שאבו 8) כמות הזרע של בעלי היתה 2 מיליון שנחשב למעט (כנראה מכל מיני גורמים שאין לנו מושג) כי בשאיבה השניה שוב היה טוב... אז נאמר לי שכדי להפרות 8 ביציות במצב של כמות מעטה יותר, רצוי לעשות איקסי... העיקר שיהיה לך המון בהצלחה!!

מסבר = מסתבר

ועוד דבר קטן, לפעמים גם 2 מיליון נחשב בסדר להפרות ביציות... עובדו שהופרו 4 באותה שאיבה.... ושמעתי על כמויות מעטות שהפרו ביציות... גמר חתימה טובה..

למעלה