חדשה.. שאלה:)

קשת80

New member
חדשה.. שאלה:)

ראשית לא יודעת באם הגעתי לפורום הנכון.
שנית.. שלום לכם:)

אז ככה בני בן חודשיים ואני מחפשת רופא נוירולוג באזור המרכז (עדיפות לפרופסור ורופאים בכירים)
רופא שמתמחה יותר בתחום ההתפתחות, בעיות קשב וריכוז, פיגור קל וכו'.
האם אתם מכירים?
אגב יש לי כללית מושלם.

אודה לעזרה בנושא.
תודה.

קשת80

New member
סליחה שלא הסברתי את עצמי..

אז ככה, במהלך ההריון, באחד מהאולטרסאונדים נמצא ממצא, קורפוס קלוזום מעט דק.
למי שלא יודע זהו חלק במוח שמחבר בין האונות. כיום אין אבחנה מה זה בדיוק אומר או במה זה עלול לפגוע. נראה כי אולי אולי יהיה לךילד עיכוב התפתחותי. כי לאור כול הבדיקות לא נמצא פיגור וכו. הייתי אצל מספר פרופסורים יועצים ובדיקות.
לבסוף אני ובעלי החלטנו להשאיר את העובר ובעזרת השם נחייה עם מה שיהיה.
היום בני בן חודשיים ועל פניו נראה בסדר. אך לאחר בדיקה אצל הרופא התפתחותית, בדקיה שיגרתית היא אמרה לי שלאור מה שהיה בהריון אני אלך לרופא נוירולוג. מבחינתה נראה כי הכול תקין.
אז לכן פניתי אליכם לקבל שמות של נוירולוגים.
תודה:):)

שלום, אם יש סיבה לחשש בגיל חודשיים

הכתובת היא הרופא ההתפתחותי שבודק את הילד בטיפת חלב. אף רופא לא יכול לקבוע אם יש הפרעת קשב או אפילו פיגור קשה בגיל הזה, אלא אם יש סימנים של תסמונת כלשהי- למשל תסמונת דאון. או תסמונות נאורולוגיות שיש להן סימנים גנטיים ידועים. אם הילד היה פג או עבר לידה שסיכנה את חיו- הוא מן הסתם במעקב התפתחות.
אם יש לך ילדים גדולים יותר או שאחד מההורים מאובחן עם הפרעות קשב וריכוז, ויש לך חשד שגם במקרה הזה - יש דמיון רב, גם אז שום רוופא לא יסכים לתת אבחנה לפני גיל 4. אם את מרגישה שהתינוק מאוד מוסח - או שהוא מאוד תזזיתי- יש דברים שאת יכולה לעשות בעצמך כבר מגיל הינקות. אם תספרי למה את חושבת שיש לו הפרעות קשב וריכוז- אפשר יהיה לתת לך רעיונות וכיוונים בנוגע לטיפול ולגידול הילד.
אני אבחנתי שניים {מתוך 6- היום כולם מאובחנים...} מילדי עוד כשהיו עוברים, אבל אף רופא לא היה יכול לאשר לי את האינטואיציה האימהית הזו, ולשום רופא לא היה טיפול או כיוון. למעשה, זו אחת הסיבות שהבן הגדול שלי אובחן רק בגיל 6, והפסיד טיפולים חשובים בגיל צעיר- כמו ריפוי בעיסוק וקלינאית תקשורת.

דר עומר

New member
אני ממליץ לך לנסות להיפגש עם דר' מינה גורביץ'

היא רופאת ילדים שמתחמחה בזיהוי מוקדם וטיפול בהפרעות התפתחות.
היא עובדת עם מכבי, כך שכנראה שתצטרכי לעשות זאת באופן פרטי. אם תרצי, תגידי ואשלח לך פרטים באופן אישי.

למעלה