חדשה פה

חדשה פה

שלום לכם/ן, שמי טליה ואני חיה בספרד, אנחנו התחלנו להכנס ללחץ, לאחר חמש שנים, שבהן די הרגענו את עצמנו, והקריירה הייתה יותר חשובה מכל דבר, אבל עדיין, היינו ללא אמצעי מניעה- ופתאום כרעם ביום בהיר התעוררנו והבנו שיש בעיה. החיים בארץ אחרת מעיקים עוד יותר על הטיפול, היות ואני ממש מרגישה בורה בנושא, גם עם ספרדית שוטפת, אני מצליחה להבין את הרופא שלנו רק ברמה הכללית, וכשאני מסתכלת על תוצאות הבדיקות, אז בכלל זה נראה לי סינית. שאלתי היא: אחרי בדיקות מקיפות הובהר לנו שהכל תקין אצל שנינו, אני טופלתי במשך חצי שני בפארלודל, אך ללא הועיל, עכשיו אנחנו לפני טיפול, שאין לי מושג לגביו, כל שאני יודעת הוא שמהיום הראשון למחזור עלי להזריק זריקות במשך עשרה ימים, כשמהיום החמישי עלי להגיע לביקורת כל 48 שעות, בסוף עשרת הימים, בעלי צריך לתת זרע, שיוזרק דרך הנרתיק, ללא הרדמות או הפריית ביציות וכו, האם מישהי מכן עברה טיפול דומה? האם למישההי מכן יש מידע לגבי הטיפול הזה- אני מרגישה כמשהי ההולכת בחשכה, לא מספיק חוסר הודאות והעצב שהוא נחלת כולנו, אני אפילו לא יודעת מה ואיך מטפלים בי.

יפעתי&

New member
טליה ../images/Emo39.gif ברוכה הבאה

והלוואי שנצליח להעביר אותך מהר לפורום הבא. הפעולה שאת הולכת לעבור נקראת הזרעה ויש פה הרבה שעברו את זה וגם כאלו שהצליחו להכנס להריון מזה. לא צריך הרדמה, זה לא כואב, זה רק לא נעים כמו כל בדיקה גניקולוגית ואני מאחלת לך שיצליח... אנחנו פה לכל השאלות ותמיד לתמוך

אולה *

New member
ברוכה הבאה, טליה ../images/Emo24.gif

ד"א, את כבר השניה שמצטרפת אלינו מספרד.
התהליך שתעברו נקרא הזרעה, הוא בד"כ אינו כואב ויש הצלחות רבות איתו. הזרע עובר שטיפה/השבחה במעבדה, האשה שוכבת על כיסא גינקולוגי ורופא מבצע את ההזרעה דרך צינורית דקה מאוד. אחרי רבע שעה הולכים הביתה ומקווים לטוב.
אולה.

הראשונה מספרד עדיין פה?

כי יהיה מאוד מעניין להחליף חוות דעת על רופאים. בינתים עברתי שלושה רופאים, כי השניים הראשונים פשוט שלחו אותי הבייתה לשישה חודשים, ופשוט כעסתי על שלא רצו לעשות לי צילום רחם והסתפקו בבדיקות דם וזרע. בכלל, נראה לי שהגישה פה היא לגמרי שונה, החל מזה שאין השתתפות של הביטוח הרפואי, וכלה באדישות המעצבנת, אדישות שנעלמת לה, ברגע שמשלמים פי שלושה מהמחיר הרגיל.... עד לפני שמצאתי את הרופא העכשווי שלי, כבר חשבנו לחזור לארץ לתקופת הטיפול. ועוד שאלה, האם בכל הזרעה נעשה תהליך ההשבחה, כי לא זכור לי שהרופא הזכיר זאת, או שהוא הזכיר ואני לא הבנתי מה הוא מקשקש...

יעל@

New member
טליה

מקווה שהשהות עמנו בפורום תיהיה קצרה... לגבי שאלתך ככל שידוע לי ולפחות כאן בארץ מבצעים תמיד השבחה עם ההזרעה. המון הצלחה, יעל

אולה *

New member
אני לא בטוחה שהיא (הבחורה מספרד)כאן

אני חושבת, ששמה נורית, תעשי חיפוש - אולי תצליחי. אבל אנחנו פה, וננסה לעזור עד כמה שאפשר. אני דווקא זוכרת, שגם נורית שקלה לחזור לארץ לטיפולים, אמא שלה ביררה את העניין בקופת חולים. מאוד חשוב במקרה זה לעשות ביטוח משלים - מאוחדת עשיף, מכבי זהב וכו´. אני הייתי מנסה הזרעות לפני IVF, זה הרבה יותר קל, ואם לא נמצאה בעיה מסויימת - יכול להיות שזה הפתרון בשבילכם. עד כמה שאני יודעת, כאן תמיד עושים השבחת זרע לפני הזרעה. בהצלחה, אולה.

ינסון

New member
ברוכה הבאה

טלי, את ההסברים והמונחים הסבירו לפניי. אני יכולה לומר לך שלא יכולת לבחור לך עדת תומכות טובות יותר מזו שמצאת בפורום התפוזי. אני מאחלת לך שכול נושא ההתענינות שלך יסתכם במה מה הן ההזרעות ובמהרה תעברי לפורום ההריוני!! הרבה בהצלחה!

המון תודה לכולכן

לפחות עכשיו אוכל לבדוק במה מדובר. קראת חלק מההודעות כאן, וכולכן ממש מקסימות, בכלל לקרוא הודעות של נשים שכבר נכנסו להריון מכניס את הסטטיסטיקה לפרספקטיבה שניתן להבין. דרך אגב, משום מה אינני כולה להיכנס לפורום בדרך ישירה אלא רק דרך האימיל, מישהו מוכן להסביר לי למה זה קורה.

הי טליה, ברוכה הבאה!

עצתי לך - תתחילי לקרוא חומר מהאינטרנט, או מספרים (אני יכולה להמליץ לך על ספר מעולה שהזמנתי מאמזון לפני כמה חודשים והיה שווה כל דולר). אין גרוע מחוסר הידיעה. מילא חוסר שליטה, אבל לפחות שנדע במה אנחנו לא שולטים... כמו שכתבו לך, הטיפול שאת הולכת לעבור נקרא הזרעה, או IUI (אם את עושה חיפוש ברשת). הוא לא כואב במיוחד (לי קצת כאב, אבל ממש לא משהו שאי אפשר לעמוד בו). שיהיה המון המון בהצלחה!!!

נועם@בת

New member
ברוכה הבאה לסירה שלנו ../images/Emo45.gif

ונקווה שכמו שמצאת את הדרך אלינו, תמצאי בקלות את הדרך לפורום הריון
כמו שענו לך, את מתעתדת לעבור הזרעה. אני מצרפת לך קובץ של הודעות שליקטנו בפורום הישן העוסקות בהזרעה. שיהיה בהצלחה נועם

נועם תודה, ועוד שאלות

קראנו ה-כ-ל!!! היה כיף, אבל מצד שני בעלי החזיר אותי לקרקע, ואמר למעשה, כמה סיפורים על אלו שהצליחו כבר בטיפול הראשון לעומת אלו שעדיין לא הגיעו למחוז חפצם. האם באמת הסיכויים שלנו טובים? בהתחשב בעובדה שלא נמצאה בעייה בשנינו? ועוד שאלה, ביום הראשון של המחזור (עוד שבוע בערך) אני צריכה להתקשר לרופא ולהודיע באיזה טיפול בחרנו-IVF, או ההזרעה, היות והיינו מאוד סקפטיים לגבי ההזרעה, וזה נראה לנו כמו בזבוז זמן. אציין גם כי הרופא היה מאוד נחוש בדעתו כי עלינו לעבור לפחות שלושה מחזורים של הזרעה, לפני שהוא עובר ל-IVF. לאחר שקראתי הערב קצת על הנושא וגם על נשים שעברו זאת, אני פחות סקפטית, אבל בעלי נשאר בעיינו, מה דעתכם בעניין?

דווקא בגלל שלא התמקדו על בעייה

אזי לדעתי עדיף ללכת מהקל לכבד כי בטיפולים ה"כבדים" כל המערכת ההורמונלית היא די מלאכותית ואם שם אין בעייה אז למה להחליף משהו תקין במשהו מלאכותי ? וחוץ מזב, כמו כל איתור תקלה, כל פעם מבודדים משתנה אחר ובוחנים אותו בהצלחה בכל דרך שתבחרו ליאור

נועם@בת

New member
לכל זוג פורה שאין לו שום בעיה

יש סיכוי של 20-25% בערך להכנס להריון כאשר מקיימים יחסי מין בסביבת הביוץ. הזרעה מגדילה את הסיכוי הזה. (לפי הספר של בן רפאל הסיכוי הוא 30% ויותר). השאלה הנשאלת היא מה באמת הבעיה. האם היא לא מוסברת כי עוד לא גילו אותה, או כי אין בעיה וסתם נפלתם על הקצה הלא נכון של הסטטיסטיקה. האם עשיתם בדיקת PCT שזה בדיקת הזרע בנרתיק אחרי קיום יחסי מין? האם עשית צילום רחם? ההשבחה מאפשרת סילוק התאים הפגומים, ושיפור הנוזל בו הזרע נמצא. ההזרעה עוקפת את המכשולים של הזרע בדרך, ובכך מביאה אותו ישירות לרחם. בהחלט יכול להיות שהזרעה תכניס אותך להריון- ואין שום סיבה לרוץ קודם לIVF. לא מפעילים תותחים כבדים במקום שאפשר לירות חיצים, או לכל היותר לירות באקדח
נכון, תמיד קיים החשש שזה לא יעזור, ואלו שעברו לIVF הם ההוכחה לכך. אבל למה לצאת מנקודת מבט פסימית כשאפשר להיות אופטימיים
הזרעה אינה בזבוז זמן, ושלומי ואסנת הם ההוכחה לכך, אחרי כמה מחזורי IVF עם בעית זרע קשה, הם עשו הפסקה עם הזרעה (ללא הורמונים) ומזה נולד איל שלהם
, בפורום הזה היו הרבה נשים שהרו מהזרעה. בהצלחה נועם

תודה על התשובות../images/Emo25.gif

ולנועם- לא עברנו PCT, אבל צילום רחם רגיל וצילום ניתוחי(שכחתי את שמו) עברנו. והמצחיק הוא, שהרופא האיזורי העביר אותנו לטיפול במרפאה הנמצאת מרחק כשעה מפה, כדי ששם יבצעו את ה- PCT, ושאר ירקות... אך משום מה הנושא נשכח, ולאחר הצילום הניתוחי, הוא החליט על שתי האופציות, כשהמליץ בחום על ההזרעה- שכנראה ננסה. תגידו אמרתי לכם מספיק תודה ביומיים האחרונים? עד לפני שנכנסתי לפה, הרגשתי שאין לי אפשרות להבין דבר וחצי דבר, ממה שאני הולכת לעבור, עכשיו זה נראה קצת יותר טוב, ובמיוחד הסיפורים שלוקטו על הזרעה- עזרו לי המון, אז תודה תודה, ושוב תודה

יובל@

New member
ברוכה הבאה../images/Emo39.gif

אם את מסתדרת עם ספרדית מה הבעיה עם קצת סינית? סתאאאם!! כבר קיבלת כאן תשובות והסברים אז רק אאחל לך ברוכה הבאה לסירתנו ושבמהרה תעברי לפורום אחר. יובל

חוסר ידע זה בעייה

וריבוי שפות על אחת כמה וכמה כדאי להכנס למאמרים לפחות המונחים המקצועיים הלועזיים אחידים בכל העולם בלי קשר ברוכה הבאה ותרגישי חופשיה לשאול הכל הכי הרבה נגיד לך שלא מבינים ספרדית... ליאור

למעלה