חדשה פה

micmaoz

New member
חדשה פה

הי, שמי מיכל ויש לי התקפי complex partials כרגע ולפעמים פטיט מל. בעבר היו לי בעיקר גרנד מל (לעתים רחוקות מאד עדיין קורה שיש)... כיום אני לוקחת קוקטיל של 3 תרופות נגד ההתקפים- טרילפטל, טופמקס וניורונטין. רציתי לשאול אם מישהו מפה גם על איזה מהתרופות האלה ואם כן, האם יש להם תופעות לוואי כגון הירדמות גפיים ו/או חלק מהפנים, רעידות בידיים, הרגשה שכאילו עובר חשמל בידיים וכדומה? אני מנסה להבין מאיפה התופעות הללו באות, אם מהתרופות או מבעיה נוירולוגית אחרת שיש לי. מיכל

חגי ש

New member
בחיפוש בגוגל מצאתי על נוירונטין

תופעה שנקראת restless leg syndrome. היא מתוארת כך: Restless legs syndrome (RLS) is a neurological disorder characterized by unpleasant sensations in the legs and an uncontrollable urge to move them for relief. Individuals affected with the disorder describe the sensations as burning, creeping, tugging, or like insects crawling inside the legs. The sensations range in severity from uncomfortable to irritating to painful. אני לא יודע אם זה מתאים לתחושה שלך. תרגישי טוב בכל אופן,

micmaoz

New member
תודה

תודה חגי על שהקדשת זמן לחפש. אני מכירה את הסינדרום הזה וזה לא מה שיש לי. התחושות שיש לי באות לחוד- לפעמים הידיים והרגליים פשוט נרדמות לי ובפעמים אחרות עוברים בהם זרמים חשמליים. הרעידות הן רק בידיים למשל, יש לי גם צד אחד שחלש מהשני. לדעתי זה מבעיה נוירולוגית אחרת שיש לי (התגלתה במקרה כשעשו לי MRI בכדי למצוא מאיפה באים ההתקפים- קוראים לזה ACM1 אם מישהו פה מכיר), אבל הנוירולוגים שראיתי מתעקשים שהמקרה שלי הוא גבולי ולכן לא יתכן שכל הדברים שאני מרגישה הם מזה, לכן החלטתי לנסות ולברר אם יתכן שהכל נובע מהתרופות בכל זאת או מהאפילפסיה..או כל דבר אחר, לפני שאחזור אליהם ואומר להם..."אמרתי לכם?!"

micmaoz

New member
תודה על הלינק

תודה על הלינק. אני מטופלת אצל נוירולוג רגיל לאחר שהייתי מטופלת אצל אפילפטולוג והוא לא ידע מה לעשות איתי.

אני על נירונטין

או במשפחה של זה לפחות, גאבאפנטין. ואכן יש לי הירדמות גפיים(כאילו.. זה לא בא סתם ככה.. אם אני בתנוחה לא טובה.. אבל פשוט.. ממש מהר..) רעידות בידים- לגמרי.. אבל אני מאוד מבסוטה מהתרופה. היא היחידה שעזרה לי ושינתה את המצב.

micmaoz

New member
ניורונטין

תודה על התשובה. גבאפנטין וניורונטין זו אותה תרופה (השם הג'נרי שלה), וגם אני מרוצה ממנה כעקרון משום שהיא עזרה לי הכי הרבה.

אמא של ס

New member
תופעת לוואי של הטופומקס

לבתי יש גם הרדמות (תחושת נימול עקצוצים)בפנים וברגלים. הנוירולוג אמר שזוהי תופעת לוואי לטופומקס וברגע שהגוף מתרגל לתרופה אז לאט לאט זה נעלם. בתי הרגישה את זה "חזק" כל פעם שהגדלנו את מינון התרופה.בדף הסבר של התרופה מצויינת תופעת הלוואי הזאת.

חצי שיבוץ

חחחח אני באגף מנה"ר(מנהל ורכש) של משרד הבטחון, אבל עוד אין לי משרד.. אני בינתיים עוזרת לבנות אחרות.. סתם מתעסקת עם דואר(חשבוניות) של הממונים עלי וכאלה.. אבל אחלה אנשים ואחלה בנות אז אני לא מתלוננת.

7 וחצי עד 4

אבל אני מגיעה ב8 בערך(אין לי איך להגיע מוקדם יותר
)

gedri

New member
לגבי הטופמקס

אצל הבת שלי די מהר התחילה בעיה של הכנסת אצבעות לפה, כשהתייעצנו עם הנירולוג הוא טען שאחת התופעות לוואי של התרופה היא תחושת נימול בגפיים וייתכן שזאת הסיבה לבעיה. ללא קשר לנושא הוחלט שמפסיקים לה את התרופה והיא פשוט הפסיקה להכניס ידיים לפה מייד עם הורדת המינון.

למעלה