חדשה פה

dudidu12367

New member
חדשה פה

שלום לכולם, לאחרונה אובחנה ביתי בת ה- 12 כסובלת מהפרעות קשב. האבחון נעשה ע"י נאורולוג וע"י מבחן טובה. הומלץ לתת לה קונסרטה פעם ביום. אני ממש ממש ירוקה בתחום ואשמח לקבל המלצות/אזהרות בעניין. האם עוזר? האם יש תופעות לוואי? חשוב לי לשמוע מהורים עם נסיון. תודה מראש ומקווה לטוב

b a r b a i m a

New member
שלום לחדשה- הבן שלי בן כמעט 10

ומקבל קונצרטה בחצי שנה האחרונה (במהלך השנים קיבל ריטלין על סוגיו) ואין לי אזהרות בעניין אלא רק המלצות!! מהיום שהבן שלי מקבל קונצרטה החיים שלנו בבית כמשפחה הפכו להיות מצויינים. הילד שלי עלה על דרך המלך - הן מבחינת הלימודים, הן מבחינה חברתית אין לי ספק שאם הבת שלך מאובחנת כשורה והומלץ על טיפול בקונצרטה - אינך צריכה לחשוש ואת כן צריכה לתת לה. מה שכן - מומלץ לערוך בדיקות דם אחת לחצי שנה וא.ק.ג אחת לשנה. בהצלחה בדרך החדשה.

dudidu12367

New member
WOW איזה כייף לשמוע

אבל מה לעשות אם הילדה בשום פנים ואופן לא מוכנה שידקרו אותה? (בקשר לבדיקות דם). אין סיכוי שהיא תסכים להיבדק. מה עושים?

b a r b a i m a

New member
יש סיכוי ויש לי פתרון מוצלח

סיפרתי על כך לפני מספר ימים פה בפורום קונים בבית מרקחת מדבקות אילחוש של EMLA או אם יש חברה אחרת - גם טוב מדביקים חצי שעה לפני בדיקת הדם באזור שאמורים משם להוציא דם (עדיף שהאחות תראה לכם יום קודם בדיוק איפה להדביק) המקום נרדם לחלוטין - ולא מרגישים כלום ככה אני עושה עם הבנים שלי - והכל עובר בשלום את הפטנט הזה לימדה אותי חברה בת 40 שמתעלפת כשמוציאים לה דם...

dudidu12367

New member
היא לא מוכנה בכלל לשמוע על זה

שידקרו אותה. אני ממש לא יודעת מה עושים.

b a r b a i m a

New member
תראי-הרבה ברירות אין לה...

היא תהיה חייבת באיזה שהוא שלב לעבור בדיקות דם - עם/בלי קשר לקונצרטה.. תתחילו לעבוד על זה
אולי תקני כבר את המדבקה/משחה (יש גם כמשחה) תמרחי לה על היד ותראי לה שהמקום נרדם לחלוטין - ואז תדברו על הבדיקות..

דליה.ד

New member
שלום לך וברוכה הבאה

כמדריך נבוכים אמליץ לך על קישורי הפורום יש מידע בנוגע לטיפול תרופתי. ילדי לא עשו בדיקות דם לפני נטילת הריטלין אבל, אם צריך אז עושים - אפילו אם צריך להחזיק את הילדה, היא הרי לא קובעת! יש לה הורים שקובעים עבורה - נכון? (אני מקווה! גם בני סירב לבדיקה בקשר לנושא אחר ועשינו בכוח, קצת בכה - אז מה? האמיני לי לא נגרם לו נזק בלתי הפיך - להיפך הוא היה מאוד גאה בעצמו וקנינו לו פרס קטן). אנחנו משתמשים כבר שנתיים בקונסרטה בהצלחה מלאה.

שלום לך חדשה../images/Emo140.gif

הבן שלי בן 11 מקבל קונצרטה שנה שניה. עלי לציין כי במקרה שלו זה עה שינוי מצויין מבחינת הריכוז והקטע שבו כבר אין השפעה ממש לא מורגש כמו ברטלין אין תלונות על כאב בטן מעט מאוד. מקווה בשבילך ובשביל ביתך שעכשיו אתם בכיוון הנכון

למעלה