חדשה פה

חדשה פה

שלום לכם, יש לי בעיה שמאד מטרידה אותי. בני בן 1.4 כל הזמן מרביץ וצובט נורא חזק. לא רק אותי, את כל מי שלידו, הוא חושב שזה משחק (ככה לפחות נראה לי) ואז אני תופסת את היד שלו ואומרת שאסור ולא מרשה לו, אבל בשניה שאני משחררת הוא ממשיך. עד שאני שוב תופסת אותו והוא מבין שאני אומרת שאסור, הוא מסתכל לי בעיניים וזה לא אכפת לו, הוא ממשיך בשלו. זה נורא נורא כואב, ואני לא יודעת מה לעשות.. הוא גם כל הזמן זורק דברים החוצה מהחלון, ועל הרצפה. אני מבקשת ממנו שיפסיק והוא עושה בכוונה. מה עושים???

לאה_מ

New member
ברוכה הבאה אלינו ../images/Emo142.gif

תהיי קצת פחות מודאגת אם תדעי שמה שהוא עושה מאד שכיח? מדוע הוא עושה זאת? יכולות להיות כמה סיבות: - התגובה שהוא מצליח להפיק מעניינת אותו (כמו צעצוע שלוחצים על כפתור והוא משמיע קול - כאן הוא צובט, והנצבט משמיע קול. הוא לא מבין שזה כואב - זה פשוט מעניין אותו. נסי, יחד עם מה שאת עושה - למנוע ממנו להכות או לצבוט, שזה מצויין - לתת לו לשחק במשחקי תגובה כאלה). - הוא מתענג על השימוש בחושים שלו, ביכולות שלו. נסי, שוב, יחד עם מה שאת כבר עושה, להציע לו תחליף - אל תצבוט אותי, אבל אתה יכול לצבוט את הכרית הזו. - הוא מנסה לומר לך משהו, וזו הדרך הטובה ביותר שיש לו לבטא את עצמו. את יכולה לנסות, אם את רואה שהמכות באות מתוך כעס/תסכול או אפילו שמחה או התרגשות, לתמלל עבורו את הרגש שלו ("אתה מתרגש מאד, אבל אני לא מסכימה שתצבוט אותי"). ובשורה התחתונה - לא לדאוג - זה יעבור.

"זה יעבור" מתי?????????

באמת נראה לי שהוא עושה את זה דוקא מתוך אהבה והתלהבות, רק שבאמת יש לו מצב רוח טוב הוא עושה את זה, וכ"כ חבל לי שבגלל דבר כזה כל המצב רוח שלו משתנה כי אני אוסרת עליו להמשיך. שלא תבינו לא נכון -אני לא חושבת שזה לא בסדר שאני אוסרת עליו... איזה משחקים את מציעה לי לקנות לו?

הילהל

New member
עד החתונה אולי?

ככל שהוא יצליח להתבטא יותר מילולית, זה יפחת. לפחות, ככה זה היה אצלנו. אם הוא נהנה מהתחושה של החבטה או הצביטה - תני לו כרית לחבוט בה ולצבוט אותה, תגידי פשוט שאסור לחבוט באמא, אבל הנה כרית שנעים לחבוט בה - ותעבירי את היד שלו, שתפסת כשאמרת "אסור" אל הכרית. אולי אפילו תתגימי לו איך את צובטת וחובטת בכרית. ותעשי מזה משהו מצחיק ומשחרר - לא אלים. כשיונתן הרביץ מתוך מצברוח טוב, נהגתי לקחת אותו למיטה שלנו, ולהציע לו לקפוץ ולרוץ בה, להתגלגל בין השמיכות, להעיף כריות. והכל תוך כדי שאנחנו צורחים יחד וצוחקים. עד ששנינו לא נשמנו יותר. בערך שני "סשנים" כאלה כל יום - אחד אחרי הגן ואחד אחרי האמבטיה, היו מוציאים ממנו את ההתלהבות הזו. וגם אני נהניתי מזה.

לאה_מ

New member
אני חושבת שמשחקים עם טקסטורות

שונות - וזה ממש לא צריך להיות דברים קנויים - אפשר למשל שאריות בדים. אפשר להכין יחד רעשנים (למשל, מבקבוק קטן של מים מינרליים ממולא באורז סגור היטב (עם דבק) ולקשט אותו במדבקות או צבעים, אפשר לקרוע יחד חוברות צבעוניות (כמו החוברות של ויזה) ולהדביק את הקרעים לקולאז'. ואצלנו בגיל הזה הלהיט היה "ארגז כלים" - קופסה עם כל מיני פריטים ישנים שהיו לנו - למשל, שלט של טלויזיה שיצא מכלל פעולה, שפופרת של טלפון, עכבר ומקלדת ישנים, שקעי חשמל ותקעים מתאימים, צינורות פלסטיק בקטרים שונים, וכו'. אני מצרפת לך קישור לדיונים בנושא פעילויות עם הילדים בבית - בטח תמצאי שם עוד רעיונות שידברו אליך.

חיפוש תחושה?

ייתכן שההתנהגות שאת מתארת קשורה בחיפוש תחושה, אם כן, משחקים שאת יכולה להציע צריכים לכלול גירוי מאותו סוג, כלומר, הפעלה חזקה של היד כולה ושל האצבעות. מסכימה עם מה שנאמר לגבי התיווך, האמירה המתאימה מתווכת את התחושה שהילד מחפש, לדוגמה: "אני רואה שאתה רוצה להרגיש חזק בידיים שלך או באצבעות שלך, להרביץ או לצבוט אי אפשר, אבל אתה יכול...."ולהציע פעילות אחרת. במקום להרביץ לכם ניתן להציע: שק איגרוף קטן, עומד. "נחום תקום", משחקי דחיפה שונים כמו לדחוף עגלה קטנה עם בקבוקי פלסטיק מלאים מים או קוביות או כל דבר כבד, זריקה של שקיות חול או שקיות מלאות חיטה או קטניות לתוך מיכל. במקום לצבוט, אפשר לקנות כדורי מעיכה שונים, או למלא בלון או שניים בקמח, צעצועים רוטטים, כאלה שצריך למשוך בחוט שלהם, עוזרים אף הם. ניתן למלא מיכל בחול ולטמון בתוכו חפצים שונים לגילוי. והכי חשוב, להיות עקביים וענייניים בהתייחסותכם. שימו לב אם הוא מחפש את הקול החזק שאתם עושים כשהוא מרביץ או נושך, או את האחיזה החזקה אם אתם לוקחים אותו משם. לעיתים ההתנהגות היא רק כלי כדי להשיג תגובה מסויימת. בכל מקרה, ניתן לפנות למרפאה בעיסוק לקבל יעוץ נוסף. נסו ותהנו. שרון שני גונן מרפאה בעיסוק

ועוד

לא שמתי לב שכתבת גם על זריקה, שהיא מאותו זן של תחושה. כדאי מאוד לאפשר לו לזרוק דברים, עדיף כבדים יחסית לגודלו. הצעתי כבר שקיות ממולאות בהקשר זה, יש גם טבעות כבדות העשויות גומי שניתן לקנות בחנויות המוכרות ציוד לגנים וציוד טיפולי. אבל גם בלונים עם מים על המדרכה, או אבנים במקום שמותר ואין סכנה, או כל דבר שעולה בדעתכם..., בהצלחה

למעלה