חדשה פה :)

Miss Aline

New member
חדשה פה :)

היוש
אני עדיין לא קיבלתי אבחנה סופית אבל אני לאחר תאונת דרכים (התאונה קרתה לפני פחות משנה), ואני עייפה 24/7. כשאני ישנה ואני מתעוררת אחרי 6-7- 8שעות אני עדיין עייפה. אני ישנה צהריים ואני עדיין עייפה וזה פשוט לא נגמר. שלא נדבר על הכאבי ראש שבאים ביחד עם זה קבוע...
רציתי לדעת איך בדיוק מאבחנים את זה. אני מתלוננת על עייפות מהרגע הראשון שאני אצל הנוירולוג, כנ"ל גם לפסיכולוג ולפסיכיאטר..
אשמח אם תעזרו לי לדעת איך מאבחנים את זה.. אם זה בכלל קיים

ברוכה הבאה, והיוש גם לך

עצוב לשמוע על מה שאת עוברת.
כבר רופא משפחה יכול לעשות רשימה של בדיקות, כי יש המון סיבות לתשישות / עייפות כרונית. גם נפשיות.

בשביל איבחון של תסמונת התשישות הכרונית כדאי להגיע לרופא שמומחה בה. ואז עושים עוד סטים של בדיקות, כי האבחון מתבצע על דרך השלילה. זה יכול לקחת זמן והרבה התרוצצות לעשות את הבדיקות האלה, אז כדאי לבוא מוכנים ועם אוויר לנשימה.

יש רשימת רופאים במאמרים של הפורום. תגידי מאיזה אזור את בארץ. יש מרכזים באזור המרכז למשל באיכילוב ובתל השומר, וכדאי שמישהו מהרופאים שמטפל בך יתן לך הפנייה לשם.

עייפות כרונית יכולה להיות סמפטום שיש לו סיבה, ואז כשמוצאים אותה אפשר לפתור את הבעיה.
תסמונת התשישות הכרונית לעומת זאת היא מחלה שאין לה כיום מרפא. לומדים לחיות איתה יותר ויותר בשלום, כמו מחלות כרוניות אחרות, שכולנו היינו מעדיפים שלא יהיו לנו.

תנסי לקבוע תור לרופא שמתמחה בתת"כ, התורים מאד ארוכים, אז גם ככה עד שיגיע התור בטח כבר תוכלי לעשות חלק מהבדיקות ואולי דברים יתבהרו עד אז, אבל כדאי לך שהזמן כבר יתקדם עם תור.

הרופאים האלה יודעים מה לשלול. לפעמים נראה לנו שהם סתם עושים מאיתנו צחוק, אבל אלה שיודעים יודעים מה הם עושים.
כי יש בדיקות שנהוג לעשות לכולם, כמו שלילה של מחלות אוטואימוניות, חלקן רופא משפחה יכול לשלוח וחלק רק ראומטולוג.
ויש בדיקות שעושים לכל פציינט לפי הסמפטומים היחודיים לו, והסיפור הרפואי הכללי שלו.

מניחה שעברת לא מעט בדיקות אם את אחרי תאונה.
חשוב וכדאי להכין את הכל מסודר ומרוכז. מציעה לך גם לעשות רשימה של הבדיקות שנעשו ובאיזה תאריכים. זה יקדם אותך כשתגיעי לרופא שיודע לאבחן תת"כ.

ובתקווה שימצאו מה הסיבה לתשישות ולכאבי הראש שהא ברת פתרון. אמן.

בדרך כלל לשינה שקמים ממנה עייפים שולחים לבדיקה במעבדת שינה. אבל זה לשיקולו של נוירולוג.
---

תנסי לחשוב מאיזה דברים נוספים את סובלת, וכדאי לרשום גם ממתי סובלת מזה. כי אני למשל בחלק דול מתהליך האבחון חשבתי שכל מיני דברים הם לא קשורים ואז התברר שהם קשורים ועוד איך.

מבחינת התאונה שעברת, נשארת עם איזשהו נזק? עברת שיקום כלשהו?

שתהיה שנה טובה שתביא איתה לפחות בהירות ואבחנות.
וגם בריאות.

Miss Aline

New member
כן..

נגרמה לי אפילפסיה, אני מאובחנת כפוסט טראומה.. לא כיף חח

ממש לא כיף

ואנחנו גם יודעים כמה מסובך האבחון והטיפול במחלות תת"כ / פיברו נהיה כשיש עוד מחלות ש"מבלבלות" את הרופאים.
כנראה שצריך להתעקש ולהתעקש עוד, אם אנחנו מרגישים תסמינים שלא תואמים את המחלות האחרות שלנו.

אז מה שאת מתארת עכשיו קרה במקביל להתפתחות של האפילפסיה וה-POSD? או שהתחיל יותר מאוחר? כי אז אולי היה לך זמן להכיר מה שייך למה.

בכל אופן לסמפטומים שתיארת: תשישות וכאבי ראש, יכולות להתאים למחלות האלה שציינת. התשישות היא רק סמפטום אחד מהרבה בתת"כ.

האם את מרגישה שניבדקת וקיבלת מענה רציני לשני הדברים האלה שאת סובלת מהם במסגרת האבחנות הקיימות? אם לא, אז תתעקשי איתם, במובן של לדעתי לראות עוד רופאים בתחום התמחות הזה.
ותנסי לקבל תשובה האם הסמפטומים האלה נובעים מהמחלות שיש לך ורק עוד לא נמצא להם מענה, או שנשלל שהם נובעים מהן.

הבשורה "הטובה" לכאורה
היא שחלק מהתרופות שיכולות לעזור עם תת"כ / פיברו הן תרופות אנטיאפילפטיות במקור, ו /או גם תרופות ששייכות למשפחת תרופות נגד דיכאון וחרדה. אז יכול להיות ש"בטעות" תקבלי טיפול שמתאים גם אם לא אבחנו אותך ככזו.

Miss Aline

New member
אממ

אני לוקחת גם תרופות אנטיאפילפטיות וגם נגד דיכאון וחרדה. אבל עדיין העייפות והכאבי ראש לא נגמרים.
התלונה שלי בנושא כאבי ראש והעייפות המתמידה התחילו ישר אחרי התאונה. עשיתי EEG ונקלטה פעילות אפילפטית. בקשר לעייפות אף אחד פשוט לא מוכן לעזור או לטפל בזה. לא רופא משפחה, לא נוירולוג ולא פסיכולוג/פסיכיאטר. הם טוענים שהנוגדי דיכאון אמורים לטפל בבעיות האלה אבל בפועל אני יותר עייפה.
זה מתסכל ברמות שאני לא יכולה לתאר. לישון 7 שעות שלמות כמו תינוקת ולהתעורר עם כאב ראש ועייפות, שאני מתעוררת ב 7 וחצי בבוקר - ב 9 אני כבר מפהקת כאילו לא ישנתי כל הלילה וגמורה מעייפות. זה מעצבן.

אז צריך למצוא מי יתייחס ברצינות

כי חוסר שינה הוא עניין רציני, בריאותית. בנוסף לזה שזה מטריף ויכול להביא אדם לסף טירוף.

מאד יכול להיות שהכדורים באמת הם אלה שדווקא פוגעים בשינה. אצל רבות מאיתנו למשל הזיזו את שעת לקיחת הכדורים ובכלל כל מיני נסיונות, כי לפעמים כדורים שמשרים שינה עושים את זה יותר מדי בשעות הלא נכונות, כמו שעות הבוקר.

אני לא יודעת איך ומה לעשות כדי שיתיחסו ברצינות, אולי ללכת לרופא משפחה חדש ולהתחיל מהתלונה הזו ולדרוש ולבקש מעבדת שינה, בירור רציני ומעמיק בבעיה הזו.

וקחי בחשבון שיכול להיות ש"יפתח" מחדש תיק הכדורים ושוב יהיה צורך לעשות נסיונות בכדורים בשילובים שלהם ובמינונים. שזה לא כל כך כיף גם כן. צריך להיות עם המון סבלנות, וגם לרוןפאים שלך צריכה להיות את הסבלנות הזו, ואם אין להם, אז כדאי לשקול להחליף אותם.

בשורה התחתונה אדם שלא ישן טוב הוא לא בנאדם וזה משהו שדורש התייחסות רצינית.

בהצלחה והמשיכי לעדכן.

היוש

(שבוע שעבר הייתי בבית קפה עם חברה והמלצרית שבאה קיבלה אותנו ב"היוש". זה היה כזה מוזר ומצחיק..)
&nbsp
קודם כל, צר לי לשמוע על התאונה שעברת. תאונה זה אף פעם לא כיף, אבל כשזה פוגע בנו בגוף (ולא "סתם" באוטו, למשל) זה הרבה הרבה פחות כיף מבדרך כלל.
והאמת היא שתאונת דרכים (וכל מצב גורם סטרס אחר) יכול להיות קטליזוטור מעולה לתסמונות כמו פיברו ותשישות כרונית.
אבל כמו שויו ענתה לך, האבחנות למחלות הנפלאות שלנו ניתנות על דרך השלילה, פשוט כי עוד לא מצאו דרך טובה יותר לאבחן אותן. כך שאחרי ששוללים כל דבר הגיוני אחר - מאבחנים תת"כ (תסמונת תשישות כרונית) או פיברו.
בשביל איבחון תצטרכי להגיע לראומטולוג או לנוירולוג (שיוכל אולי גם לשלוח אותך למעבדת שינה, כמו שהציעה ויו).
כעיקרון באמת יכולות להיות סיבות שונות לעייפות כזו - הרבה מהן בעיות נפשיות שנגרמו מהסטרס שהסבה לך תאונת הדרכים, ולפעמים אפילו "סתם" תרופות הרגעה או תרופות נוגדות דיכאון יוכלו לתקן את המצב.
מקווה מאוד שתמצאי מה מפריע לך וגם את הדרך לתקן את זה בקרוב.
בלי קשר, את מוזמנת להמשיך לשאול שאלות ולהתייעץ איתנו. בשביל זה אנחנו פה.

Miss Aline

New member
תודה רבה לשתיכן!

אני מטופלת קבועה אצל נוירולוגית.. מחודש לאחר התאונה. אני לוקחת כדורים לטיפול באפילפסיה כתוצאה מהתאונה, אבל אני כל פעם חוזרת אליה עם תלונות של עייפות גם אחרי שינה טובה.. זה פשוט מעצבן

למעלה