חדשה פה :)

בישראל הקטנה אין דרך התנדבותית שתממן לך רישיון

וזה נכון דרך אגב, להרבה מקומות אחרים בעולם. רישיון טייס בסיסי (טייס פרטי) יעלה כ70 עד 90 אלף שקל. זה לא סכום שאת משלמת מראש אלא בהתאם לקצב ההתקדמות שלך. על מנת שתוכלי להטיס מטוסי נוסעים תצטרכי לצבור כאלף שעות ולהוציא רשיון מסחרי והגדר למטוס רב מנועי. לדעתי (ולא בדקתי זאת) זה הרבה כסף בטח לא פחות מ-150 אלף ש״ח.
את צריכה לדעת שהביקוש בארץ לטייסי חברות תעופה להובלת נוסעים עומד על כמה עשרות טייסים לשנה (בשנה טובה) ואת מתחרה עם טייסי ח״א וטייסים כמוך.
&nbsp
אני ממליץ לך לגשת לאחד מבתיי הספר בהרצליה ולקבל מידע מוסמך ולבקש טיסת ניסיון אחת או יותר. את צריכה לוודא שאת כשירה רפואית להטיס מטוס לפניי שאת מתחייבת.
&nbsp
בהצלחה.

my 2 cents

כמה הצעות, בהנחה שאת באמת יודעת שזה מה שאת רוצה לעשות, ומוכנה להקדיש את חייך לזה (אם לא - חבל על הזמן):
1. התעלמי מכל מי שאומר לך שזה לא אפשרי ומנסה לרפות את ידייך. המסלול הזה וודאי לא קל, ואפילו קשה מאד, אבל יש כאן לא מעט דוגמאות בפורום של כאלה ש"עשו את זה", והם לאו דווקא מיליונרים
2. הקציבי 1000-2000 ש"ח על מנת לבצע מספר טיסות עם מדריך, ולראות אם זה אכן מתאים לך
3. אם יש לך אזרחות אמריקאית - שם המקום לעשות את זה. זה מהיר יותר, זול יותר (אם כי וודאי לא בחינם), ההתייחסות הרבה יותר מפרגנת, ויש הרבה יותר אפשרויות תעסוקה בהמשך.
4. חפשי הזדמנויות המאפשרות הכשרה תמורת התחייבות עתידית (שוב - זה לא אפשרי בארץ, ומצריך אזרחות זרה). לדוגמא, בימים האחרונים מסתובב ברשת הלינק המצורף, מטעם Virgin. בעבר היו דוגמאות נוספות, שקלטו טייסים עם מעט שעות ועם רישיון פרטי בלבד להכשרות.
5. אם האפשרויות ב 2 ו 3 לא רלוונטיות עבורך, ניתן עדיין להתחיל בקטן - רישיון פרטי, ולאחר צבירת מספיק שעות, רישיון מסחרי, איתו ניתן לעבוד. השוק, כפי שנכתב, די רווי, אבל מצד שני המתמידים והרוצים באמת, מצליחים להתקדם.

בהצלחה.
[URL]http://careersuk.virgin-atlantic.com/pilots-and-future-flyers/future-flyers-pilot-training-programme.html[/URL]

ZeevRozenek

New member
ההמלצות שלכם מזכירות לי את ביה"ס העממי

יום אחד בא מפקח של משרד החינוך לבית הספר, נכנס לשעור גיאוגרפיה , התיישב ליד מוישל'ה ואמר למורָה: תמשיכי בלי לשים לב אלי .
המורה, שהחזיקה ביד אטלס שואלת :איזה רכס הרים מפריד בין צרפת לספרד, ובדיוק ברגע זה נופל לה האטלס על הרצפה. היא מתכופפת להרימו, ואומרת: נו, מוישלה ?
-איזה ציצים - הוא עונה
-מוישלה, עוף מהכתה וחכה לי ליד משרד המנהל .
מוישלה אומר בקול רם למפקח: אם אתה לא יודע את התשובה הנכונה, מה אתה לוחש לי באוזן !

מה אתם נותנים לה תשובות לא מציאותיות: סעי לארה"ב, תוציאי קודם כול PPL , וכו, בשעה שהיא מציינת במפורש שאין לה כסף לרשיון פרטי !
טוב שלא יעצתם לה להתנדב לקורס טייס בחיל-האוויר .
אז מי מאיתנו לא רציני ?

ולמייק 300 : מהתשובה שלך נודף קצת ריח של התנשאות כלפי טייסי השבת ! לא מכובד ! כולנו זוכרים בצער את התאונה של אלוף צרפת באקרו, שהתרסק עם משפחתו בטיסה והוא לא היה טייס של שבת .
בלי טייסי השבת הרבה הרבה שדות תעופה בארה"ב היו שוממים . אף אחד מאיתנו לא שונא טייסים חדשים .
האופי ה"לא נחמד" שלי עוצב בידי הורי ולא ע"י הרשיון שלי .

mike300L

New member
זאב, Renauld Ecalle נהרג אכן, עוד כמה שהכרתי טייסים טובים גם

כן הלכו ולא יחזרו, תאונות קורות גם לטייסים טובים, וגם לנהגים טובים, ועדיין אני מעדיף לעלות על טיסה איתם מאשר איתך. סורי אבל זו המציאות...את עצמי לא הכנסתי לדיון, כך שאין פה התנשאות, יש פה הבעת דיעה מגובה בעובדות. וגם אני עושה טעויות, בקרוב אפילו אספר לעם על אחת.להיות לא נחמד למשתתף חדש ששואל בנימוס ממש לא במקום, פעם אפילו השעו אותך מהפורום לחודש בגלל זה.

ZeevRozenek

New member
מאיפה המצאת את זה?

מעולם לא השעו אותי . מישהוא ניסה ולא כל כך הצליח . אני גם לא זוכר שאי פעם הִשעו מישהו .מקסימום מוחקים הודעות .
ותשובתך עדיין מאשרת את מה שכתבתי קודם בענין טייסי השבת . תזכור שגם אתה היית פעם בקטע הזה . תטוס עם מי שבא לך. אני סרבתי בנימוס פעמיים לעלות לטיסת אקרו עם מיקי גולן למרות שאני בטוח שהוא טייס מעולה, אבל לא בא לי לעמוד ולנקות אח"כ את המטוס .

ולענין הבחורה שמחפשת להיות טייס חברת תעופה בחינם, לאחר עשרות פניות דומות במשך השנים, אני בטוח שגם אני וגם אתה יכולים להריח מי רציני ומי לא . לי היא מזכירה את "חן המלך" ,אם אתה זוכר .
ואם אתה או אחרים באמת רוצים לעזור לה, ולא סתם לקשקש, אז לך תעשה מחקר קטן איזה בתי ספר מוכנים לתת לה שעות טיסה + הדרכה בתמורה ל"עבודות רס"ר" אצלהם (ואז זה כבר לא "התנדבות") , תן לה שמות, מספרי טלפון \כתובות מייל , ואז תוכל להגיד לה ולעצמך שעזרת לה .
בהצלחה .

זאב רוזנק

אני יכול לקבוע בוודאות שהבחורה (אסתי שמה) איננה "חן המלך"! היא דיברה איתי אתמול בערב ארוכות. אני חייב לומר שהיא נשמעת מצויין וחדורת מוטיבציה רבה.
&nbsp
בברכה - יוסי

רמי בר1

New member
רציתי לומר לך שתזכור טוב את השם אסתי חלום,

אבל עד שהיא תגיע לחברת תעופה אין סיכוי שאני או אתה נשמע בכריזה,מדבר הקברניט שלכם,..... והקצין הראשון אסתי חלום.
אנחנו מבוגרים מידי....

mike300L

New member
זאב, בוא תחזור לספר בדיחות בפורום, ובוא נשאיר את הצעירים

שהתעופה בוערת בעצמותיהם, להמשיך לחלום ולהגשים, אין שום צורך ביחס הזה גם אין להם האמצעים כרגע.לדעתי אם כמה אנשים פה יזמינו את אסתי להתלוות לטיסה, זה יחסוך ממנה המון התלבטויות, אין ספק שאחרי כמה טיסות היא תדע אם זו הדרך בה היא בוחרת, והיא כבר תמצא דרך להגיע אל המטרה.

gipster

New member
קבל.....

איזה מרוקאי מתקשר למשטרה ומדווח שהוא מצא את אישתו מתה בבית.
המוקדנית :"איפה אתם גרים"?
המרוקאי : "טשרניחובסקי 3 "
המוקדנית :"אתה יכול לאיית לי את זה" ?
המרוקאי : "אני יגרור אותה להרצל ,תבואו.
&nbsp
מתה על ההיסטריה של הישראלים כשהדלת האחורית באוטובוס לא נפתחת :
"נהההההג נההההההג !!!!!
כאילו התחנה הבאה זה אושוויץ.

mike300L

New member
צירוף מקרים? הצחקת אותי, בוא אגיד לך למה הבדיחה הזו,

כשלטמבל לא נשארה תחמושת הוא פונה לעדתיות...כה אירוני שבמדינת ישראל כולם מתלוננים על אנטישמיות, בעוד ישראל היא בין המובילות בעולם באפלייה ובגזענות.מצידי זה בסדר, אלה שמנסים ללעוג לשם משפחה ממוצא זה או אחר בפורום של תעופה, הפנימו שבתעופה אין ולא יהיה להם דבר וחצי דבר על אותו משתתף לו הם מנסים ללעוג, אז מה נותר להם? שם משפחה, עיסוק, מקום מגורים, זהו....ריח של התנשאות אמרת קודם? על אותם עלובים בודאי! מה ששכחתי בתעופה לא ילמדו לעולם.

ZeevRozenek

New member
בנושאים האלה אני יותר רגיש ממך !

בייחוד בשם המשפחה .אלה שפגעו בי במיוחד הם דווקא שני אחי, שהתביישו בשם "רוזנק" ושינו את שמם , ולבושתי אוֹמַר , כל אחד לשם אחר .

mike300L

New member
אחי שחי בארץ גם שינה, ולטענתו ההבדל ביחס אליו השתנה

בכל מקום, ביחוד ביחס אליו בראיונות עבודה, וביחס של עובד ומעסיק.

gipster

New member
התחיל איתי בחור יחסית מבוגר במסיבה,

אמר לי :" אני רוצה שנזדקן ביחד,
עניתי לו אני רואה שהתחלת בלעדיי"....
&nbsp

gipster

New member
un'altra per pranzo

למה השפה המרוקאית לא התפתחה?
כי אחרי שתי מילים ישר יש מכות.
&nbsp