חדשה פה :)

estip

New member
חדשה פה :)

שלום לכולם שמי אסתי חלום שלי זה ללמוד טייס אבל המחיר הוא גדול אני רואה שיש פה אנשים שחיים את עולם הטייס אולי מכירים דרך יצירתית להכנס לזה אחרת... האם אפשר להתנדב או משהו בשביל להתחיל לחיות את העולם הזה? אשמח לעצות לטיפים :) , תודה רבה לכולם . אסתי

תלוי על מה את רוצה לטוס

אפשר להטיס מצנח ממונע, טרקטורון מעופף, אולטרה-לייט או מטוס קל. לכל אחד עלויות אחרות, יתרונות וחסרונות משלו. כדאי לנסות ולהכיר את התחום ואז להחליט מה הכי מתאים לך.
בכל מקרה, בלי הכשרה מסודרת אין אפשרות להכנס לתחום.

דוד.

estip

New member
להטיס מטוס!!

אני רוצה להיות טייסת, ממש לעלות על מטוס ענקי ולהטיס אותו , אני מבינה שזה עסק יקר אבל לא הבנת את השאלה !

ZeevRozenek

New member
שאלה בחשבון :

למויש'לה היו 2 תפוחים . אח"כ הוא *רצה* עוד אחד. אז כמה בסוף היו לו ?

estip

New member
אנשים ממש לא נחמדים פה

ציפיתי בפורום הזה לדבר עם אנשים שעברו דברים ויכולים לתת טיפים עצות במקום זה אני מקבלת תגובות של ילדים בני 6 שבגלל שהם באו ממשפחה עשירה וזכו להגשים את החלומות שלהם אז הם מזלזלים באנשים שאין להם.. עצוב שאין פה טיפה אנושיות בפורום הזה .

ZeevRozenek

New member
מה שבאמת עצוב זה שאת שואלת שאלות של גיל 6 !

אין לך מושג בתעופה, ואת רוצה להטיס מטוס גדול (השקעה של מאות אלפי שקלים) , בלי להשקיע כסף .
רוב המשתתפים אינם עשירים, ולא ממשפחות עשירות, אבל מצאו דרך לממן את לימודי הטייס.
אני עצמי התחלתי בגיל 50 *אחרי* שגמרתי לשלם את הבית , לשלוח את הילדים לאוניברסיטה ועוד.
בדבר אחד את צודקת ,יש פה כמה וכמה אנשים "לא נחמדים" , ואני אחד מהם . רוצה עדות אופי ?

estip

New member
יכלת לדבר במקום בדיחות

באתי לפורום הזה בשביל ידע מאנשים שעברו ולמדו, בתור אדם בוגר יכלת לתת תגובה חכמה ולא של ילד.

עירא10

New member
שלום אסתי,

אגב, גם לבת שלי קוראים אסתי...וזאת מתוך הערצה למלכה אסתר. ששמה לעצמה מטרה והשיגה אותה למרות כל המכשולים. אני מקווה שאת דומה לה...כי המכשולים רבים. מקצוע כפוי טובה עם תחרות רצחנית, למוד ושינון שאינם נגמרים עד גיל 65 או 60, ומחייב בבחינות תקופתיות חוזרות ונשנות, שכר לא מי יודע מה, שעות עבודה שאינן מתחשבות בשעון הביולוגי וידוע כהורס משפחות וחיי משפחה. אז קודם כל את חייבת לעצמך תשובות ברורות לגבי המוכנות שלך להקרבה. אם כך הוא, ואני מניח שאת בוגרת (18+), יש לעבור בדיקות רפואיות. יש מספר גורמים בריאותיים שימנעו ממך להגיע לקבלת רשיון טיס בנתיבי אויר (ALTP). פני לרת"א לברר מהם. לאחר זאת, שוחחי עם מדריכי טייס ובררי מחירים,תנאי תשלום וכ'ו. האם תוכלי לעמוד בהוצאה?.בחרי בי'ס ומדריך טייס עם מוניטין מוכר אפילו אם קצת יותר יקר עם מטוס בעל GLASS PANELׂ. לא הייתי סומך על עבודות רס"ר או על טובות כדרך לממון ואפילו חלקי אלא אם כן את סומכת עליו במאת האחוזים... זה אף פעם לא מחליף תכנית עבודה מסודרת.
אסתי, אם את בחורה יצירתית, עצמאית ושואפת להשגים אישיים יש סכוי רב שתתאכזבי מהמקצוע הזה שכולו אסור במעיל משוגעים, ואינו מתיר גמישות כל שהיא. במקרה הזה אציע לך לבחור בקורס טייס צבאי שגם שם החוקים קשוחים והמשמעת נשמרת בקיצוניות, יש מאידך יותר מקום להגשמה ובטוי אישי. מה שכן אני יכול להבטיח לך שטיסה כתחביב אין דבר מספק יותר. תתחילי, מה כבר יכול להיות? בטוח שתלמדי הרבה ויכול להיות אפילו, שתכירי אנשים נחמדים...(תמיד תוכלי ללמוד מקצוע רציני.
)
בהצלחה

ZeevRozenek

New member
עירא, BUENOS TARDES, AMIGO

כמה חברים מבקשים מחבר נוסף להצטרף אליהם למשחק פוקר .
-מצטער, חבר'ה, היום אני לא יכול, מתריסר סיבות !
-אתה יכול למנות אותן?
-הראשונה, אין לי כסף !
-נו, אז כל השאר לא מענינות אותנו .

תגובה אחרונה בנושא !

mike300L

New member
אל תתרגשי, אנשים לא נחמדים פה כי הם חושבים שהשמש זורחת להם

מהאחוריים, ולמה תשאלי? כי יש להם רשיון טייס, סתם פיסת פלסטיק שבעיניהם מייחדת אותם משאר הבריות, הם יספרו לך שהם בעד כמה שיותר מצטרפים חדשים לענף התעופה, אבל זה רק כיסוי שיקרי לתחושת הסלידה והחשש שחלילה יום אחד רוב הציבור יהפכו לאוחזי רשיונות. לא משנה שגם אידיוט גמור יכול ב 50 שעות לימוד להפוך לבעל רשיון...ובלי קשר אם באו ממשפחה עשירה, או השיגו את הכסף בעמל כפיהם.חלקם טייסי שבת עם כל כך מעט נסיון, שלא הייתי ממליץ לך לעלות איתם לטיסה גם אם יציעו לשלם לך.בארה״ב יש המון סניפי EAA בהם יש לא מעט אוהבי תעופה חסרי יכולת, שהדלת פתוחה בפניהם כל ימות השנה, חלקם מתנדבים קבועים בבנייה ושיקום של מטוסים ישנים, כחלק מפרוייקים של ה EAA הכללי או המקומי, הם גם מתנדבים בארגון אירועים, ובארגון פגישות חודשיות בנושאי בטיחות. תמורה חלקית לאותם מתנדבים היא הזכות לטיסות ולימוד עם בעלי מטוסים שחברים אף הם באיגוד, והכנסת דם צעיר לענף בעוכריהם...

הר גור

New member
ועקנין

מייעץ לך לרדת מהארץ להחזיק דרכון ונאמנות כפולה להיות משרתם של גויים ולקבל בתמורה רשיון קל.
&nbsp
עניין אחר , איך נשמע ועקנין באנגלית.
&nbsp
המשיכי לחלום בסוף יהיה לך רשיון

mike300L

New member
נשמע יופי באנגלית, יותר טוב מגורביץ׳, גם בצליל וגם במהות!

אכן דרכון כפול יש לי, והישראלי פג תוקפו, ובעוד ארבעה חודשים אני צריך להיות בארץ, וארץ הקודש מחיבת אותי בחידוש הישראלי אפילו שיש לי אמריקאי בתוקף. כל עוד שנולדתי בישראל ואני אזרח ישראלי חייב אני להציג דרכון ישראלי בכניסה לארץ ישראל...נו ומה עוד יש לך במחסנית? כלום! על השם ״ועקנין״ תמשיך לנגן עד מחר, אבי יליד ירושלים וגם אני יותר צברים ממך ומהוריך!!! ולך אין ולעולם לא יהיה שום יתרון איכותי או דמוגרפי עלי, נקודה.וכמו שכתבתי לך בעבר אני נהנה משני העולמות, כי אני יכול ואתה לא! ובעניני תעופה אני גם טס יום יום ואתה לא! אז תחנק לך בשקט בחור שממנו יצאת.

mike300L

New member
נכון מאוד, לי לקח שעה ו 17 דקות להגיב לך, בעוד לך לקח רק 7

דקות, כך שהניסוי של פבלוב עם התעוררות ריר הכלב לשמע צלצול הפעמון יותר משקף אותך חביבי...מקווה שהבנת גם אתה.

WarDog

New member
כמו שדוד כתב, יש הרבה "מטוסים"

המושג הנכון זה "כלי טייס".
&nbsp
יש "ססנה" שזה למעשה הבסיס ללימודי טייס שלא רק כתחביב.
יש "אז"מ"(אולטרה לייט) שהוא יותר קטן ויותר קל(גם במשקל וגם להטסה).
&nbsp
כדי להטיס "מטוס ענקי"(אני מנחש שהתכוונת כמו מטוסי אלעל) צריך הרבה נסיון(שמתחיל מהססנה שהזכרתי כבר) והרבה רישיונות(והסמכות/הגדרים) נוספים לרישיון הבסיסי של "טייס".
&nbsp
הדרך הכי "פשוטה" להתחיל בעולם התעופה זה הצד הטכני של העינין או דיילות אםן אין לך חוש טכני בכלל ומשם ללמוד מי מה מו כמה ולמה ואם עדיין בקטע(כנראה שתעופה זה "בדם" אצלך) אז ללמוד לרישיון פרטי(הכי בסיסי) ולהמשיך משם.

הבנתי היטב את השאלה

גם מי שמטיס מטאטא הוא טייס.
כדי להטיס מטוסים גדולים צריך הכשרה ארוכה וצבירת נסיון רב. אין קיצורי דרך ואין עבודה בהתנדבות. זה עניין של מאות אלפי שקלים. רק רשיון טייס פרטי, שמאפשר להטיס מטוס קל חד מנועי עולה בארץ כ-80 אלף שקל וזה רק ראשית ההתחלה. אח"כ צריך ללמוד קורס מכשירים, קורס טייס מסחרי, קורס מנועי סילון ולצבור אלף שעות נסיון לפחות, לפני שאפשר להציג מועמדות לחברת תעופה. ניתן גם להרשם למכללת תעופה, אבל אין כאלה בארץ.

דוד.

עירא10

New member
אסתי,

את המטוסים "הענקיים" מטיסים המחשבים, לא הטייסים. הסטטיסטיקה קובעת שמשך הזמן בטיסה מסחרית ללא חרומים או תקלות כל שהן שבהן הטייס או הקצין הראשון מטיסים את המטוס לא עולה על דקות ספורות. הבעיה הולכת ומחריפה עם הזמן, ויש טייסים תאמיני או לא, שיכולת הטיסה (STICK & THROTTLE) שלהם מפוקפקת ביותר, ובשום פנים לא הייתי רוצה להיות נוסע של טייס כזה, במטוס במצב חרום בו הטייס חייב להטיס הוא את המטוס. רוצה לטוס על מטוס אמיתי? בואי לסנטיאגו צ'ילה. אני מצטרף להמלצתו-הצעתו של מייק, ומזמין אותך לטוס אומנם לא במטוס ""ענקי" אבל במטוס "אמיתי".
אם צ'ילה זה רחוק מידי דברי עם מייק. הוא בטח ישמח. (לא מטוס אמיתי, אבל די קרוב...).

mike300L

New member
עירא המטוס שלי הוסב לחד מושבי ב 2012 כך שאני לא אופציה, וגם

לפני כן לקחת נוסעים לסבוב לא היה ממש כיף גדול, אני out! אבל אם בא לה להגיע אליך לצ׳ילה אז יופי, כבר טיסה אחת לרזומה שלה, אמנם לא שיעור, אבל כל נסיון מבורך.

למעלה