חדשה פה

naamom03

New member
חדשה פה

הי,

אני לא יודעת איפה להתחיל. רק שאני די נועשת. אני בת 43 וסובלת לפחות 10 שנים מכאבים שונים בכל הגוף.
עברתי רופים, גילו לי פריות דיסק ולא מצאו תשובות לשאר הכאבים.
עברתי טיפולים אלטרנטיבים, שומרת על תזונה, ספורט, לקחתי כדורים נגד כאבים, נגד דיכאון.
עכשיו אחרי כל השנים רופא אמר שנראה לו שיש לי פיברומיאלגיה. האמת שגם בעבר זרקו את המוסג אבל אף אחד לא איבחן אותי.

אני אחרי ניתוח חזה מאוד גדול, ואחרי חודשים של מנוחה. כבר חזרתי לתפקד יותר טוב אבל אם היו לי כאבים תמיד אז מאז הניתוח הם בלטי נזבלים. חזרתי לספורט וזה יותר גרוע. יש לי רגישות להמון מאכלים. במרפאת כאב נתנו לי לקחת אדוויל 3 פעמים ביום. עוד לפני איבחון של פיברו. לא עוזר.
איך אתם מטפלים? מה עובד?
תרופות
תזונה
תוספי תזונה
טיפולים

סליחה על טעיות הכתיב. עולה חדשה (ותיקה)

מחקה לאצות. אולי גם המלצה על רופא עם ראיה טובה.

kaktus14

New member
מטפלי עם כל מה שהזכרת . ספורט ופיברו לא כל כך הולך יחד אולי

התעמלות קלילה או הליכות מתונות וזה במקרה הטוב.
כדורים יש כל מיני ובטוח שלא אדויל.
את צריכה לקבוע טוב לראומוטולוג מתמחה במחלה. על מנת שיאבחן אותך.
אם את לא יודעת אם הוא מתמחה אז פשוט תשאלי אותו ישירות
האם הוא מודע למושג פיברומילגיה ועד כמה.
הוא גם צריך להתאים לך כדור שיתאים במיוחד לך.
לא שיש מגוון רחב במיוחד
אבל אפשר ללמוד על טעויות של אחרים ולחסוך.
תחפשי קצת בפורום לפי הנושאים. תמצאית הרבה חומר שיעזור.
לי זה ממש פתח עיניים.
רציתי לברך בברוכה הבאה אבל במחשבה השניה את חולה נוספת. אז לא ברוכה
תרגישי טוב. ורפואה שלמה מהניתוח הקשה.

מה שקקטוס אמרה

ועוד:
קודם כל, מאיזה תחום היה הרופא שאמר שכנראה יש לך פיברו. האם הוא ראומטולוג/ נוירולוג? אלה הרופאים שמוסמכים לאבחן פיברו.
שנית, לקחת אדוויל 3 פעמים ביום זה, בעיניי, לא פתרון. במיוחד מצחיק אותי שזה מה שנתנו לך במרפאת כאב. כאילו, את עושה את המאמץ וקובעת תור למרפאת כאב והם נותנים לך אקמול? מה, הם עושים צחוק? אם זה היה ברמה של אקמול (אדוויל, לצורך העניין) לא היית צריכה לקבוע תור למרפאת כאב. גם בלי אבחנה של פיברו, בעיניי תגובה כזו של מרפאת כאב היא לא רצינית. ואחרי אבחון של פיברו, זה כבר בכלל לא הגיוני.
בקיצור, את חייבת לקבוע לך תור לראומטולוג /נוירולוג שמבין בפיברו. יש לנו רשימה של רופאים מומלצים לפי אזורים/ תחומי התמחות. את מוזמנת להיעזר בה.
לגבי ספורט: אני חייבת לתקן. זה לא שספורט ופיברו לא הולכים יחד. ספורט דווקא מאוד מאוד מומלץ לחולי פיברו, אבל לא בכמויות שעושים אנשים בריאים. אנחנו חולים ויש לנו מלאי מוגבל של אנרגיה, ואם "נבזבז" את כולה על ספורט לא יישאר כלום לשומדבר אחר.
מה שמומלץ לחולי פיברו זה לעשות קצת ספורט למשך זמן קצר בכל פעם, ולהעלות את רמת הקושי לאט לאט. אחרת זה לא יילך.

מכל מקום, שמחה שהצטרפת אלינו. הפורום הזה הוא הבית הכי חם לחולי וחולות פיברו ותשישות כרונית (even if I say so myself), ואם כבר להתמודד עם מחלה כרונית לא נעימה, אז לעשות את זה כבר במקום שיש בו אנשים נחמדים, חביבים וחברותיים, כמו שיש פה.
ברוכה הבאה!!

Sigal H

New member
רק משהו קטן

לדעתי יש הבדל בין ספורט לבין פעילות גופנית. זה בערך כמו ההבדל בין תעשי כאילו את בריאה לבין תעשי מה שאת יכולה, לפחות בשבילי.
אני רוצה להוסיף לרשימת האפשרויות גם הידרותרפיה ופעילות גופנית רכה יחסית כמו יוגה או טאי-צ'י.
&nbsp
ולפותחת השרשור, את כל השאר כבר אמרו אז אני שולחת לך חיבוק חם ולא מכאיב ומקווה שבקרוב תבוא עלייך תקופה טובה יותר

מסכימה מאד

לכן גם הסכמתי עם מה שקקטוס כתבה. המונח ספורט אומר לאתגר את הגוף, ומטרתו היא כושר וכו'.
פה מדובר בדיוק על להיפך, לא לאתגר. אלא לראות כמה לאט אנחנו יכולים לעשות פעילות גופנית, וכמה מתון וכמה לא לאמץ את הגוך ולעייף אותו, אלא לא להגיע למצב שזה בכלל מעייף אותנו, ולהמשיך לעשות את זה לאורך זמן, ואז לאט לאט היכולת שלנו לעשות את המעט הזה תתרחב, בלי להגיע למאמץ. וזה ככל הנארה יגדיל את טווח התפקוד שלנו, בחיים עצמם, אבל לא כדי להגיע "להישגים" אלא האתגר הוא להצליח לעשות פעילות שלא מביאה אותנו לקריסות.

וברוכה הבאה
בתקווה לשיפור בקרוב

למעלה