חדשה פה...

גליתה15

New member
חדשה פה...

היי כבר כמה שבועות אני עוקבת פה אחרי הדברים ומחפשת פרטים... הגעתי לד"ר קאופמן במקרה לבדיקה, במהלך הבדיקה הוא שאל שאלות מכוונות כמו "כאבים בזמן מחזור" וכו', הוא עשה בדיקה סטנדרטית ואולראסאונד וגינלי. בסוף הבדיקה הוא אמר שאני סובלת מאנדומטריוזיס והסביר לי מה זה אומר.. אני הייתי קצת בהלם כי "מה למי אין כאבי מחזור? ומאיפה זה בא עכשיו?" הוא היה נחמד אבל היה לי די מוזר שהוא המליץ כמה פעמים לבוא אליו לביקורת במרפאה הפרטית. יש סיבה למה להגיע למרפאה הפרטית ולא למרפאה בקופ"ח? יש איזשהו הבדל בבדיקות אותן הוא יכול לבצע? חוץ מלקחת גלולות רצוף ולבוא לביקורת לא ממש הבנתי מה קורה כאן... איך אני יודעת מה תכלס יש או אין? הרופא לא רוצה לדעת יותר על המחלה? איך כל זה עובד? סורי על כל השאלות אני פשוט מרגישה קצת בשוק מכל העיניין... תודה :)

רווית04

New member
ברוכה הבאה:)

אני אישית לא מכירה אותו, רק שמעתי אותו וראיתי ראיונות שלו לא מעבר לכך. אבל מה שכן אני יכולה להגיד לך שאנדומטריוזיס מאבחנים דרך ניתוח לפרוסקופיה, אולטראסאונד וגינלי יכול להראות ממצאים ציסטיים אבל זה לא אומר ת'כלס איזה סוג של ציסטות מדובר. יש שאלות שאת צודקת שהן דיי מזכירות ואומרות וואלה לכל אחת במחזור יש אותן כמעט אז מה עושה אותי שונה או מיוחדת מהשאר? למען האמת אני לא מציעה מרפאה פרטית. אני אישית מציעה ומעדיפה מרפאה בבית החולים ברגיל, ככה שכל הצוות הרפואי שצריך לקחת חלק בטיפול בתיק הרפואי שמדובר באנדומטריוזיס נמצא במקום אחד, ויכול ליצור קשר אחד עם השני וללא בעיות. יש הבדל בבדיקות כמובן, כי יש צורך בלעשות בירור עם פרופיל הורמנלי, לבדוק אם יש צורך בניתוח לפרוסקופי, אם יש צורך בבדיקות נוספות על פי הממצאים והכאבים שמהם את סובלת. זה נראה קצת הזוי שרופא כמוהו שמבין באנדומטריוזיס בחר לקבוע אבחנה ככה ללא התערבות ניתוחית או לפחות להציע אותה. בירור עם גלולות רצוף זה טיפול הנכון , דיכוי הורמנלי ממושך, ומעקב זה גם דרך לראות אם זה משפר את הכאבים אז זה יכול להנחות שאולי מדובר באנדו' אבל יש עוד בעיות אחרות שדיכוי הורמנלי עוזר להן וזה לאוו דווקא צריך להיות אנדו'. אם את מרגישה שהוא לא נותן לך מענה מספיק ואת רוצה חוות דעת נוספת אני ממליצה על מרפאת אנדו' בתל השומר, ד''ר סוריאנו. אלא אם כן אם את ממשיכה אצלו אז באמת כדאי שתשאלי אותו על סמך מה הוא הגיע לאבחנה הזאת? שהרי האבחנה המדוייקת באה אחרי ניתוח לפרוסקופי, בייחוד שיש חשד לכך ורוצים לאמת זאת. בהצלחה בכל מקרה:)

limorki

New member
רופא מנוסה

יודע לאבחן אנדו' על ידי בדיקה גניקולוגית (ידנית), שבה הוא יכול להרגיש את המוקדים. באולטרסאונד ניתן לראות ציסטות וגם לראות איזה סוג הן, כך שמומחה באנדו' כמו ד"ר קאופמן יכול בהחלט לקבוע ללא לפרוסקופיה שיש אנדו'. חבל לעבור ניתוח אם אפשר לאבחן את האנדו' בלעדיו. מוזר לי מה שסיפרת על קאופמן, ממה שאני מכירה אותו הוא ממש לא "גרידי", להפך - הוא מאד הוגן. כשבאתי אליו לניתוח בבי"ח ציבורי הוא מעולם לא ניסה להפנות אותי לפרטי. דרך אגב, גם סוריאנו לא ניסה לעשות את זה למרות שביקרתי אצלו באופן פרטי, וגם עליו יש בנות שמספרות דברים דומים.

limorki

New member
ועוד משהו

אם הוא המליץ על לקיחת גלולות ברצף, כנראה שאין צורך בניתוח לדעתו. מן הסתם את קצת בהלם מהמידע שהומטר עליך ומכמות האינפורמציה שאת צריכה ללמוד ולעכל, כחדשה בתחום. נסי לקבוע אליו תור נוסף ולהכין רשימת שאלות מראש. אני יודעת שיש בנות שמתכתבות איתו במייל ושואלות אותו מה שבא להן, הוא סבבה בקטע הזה. לצערנו, הוא המומחה היחיד בתחום באיזור הצפון כך שרצוי לטפח איתו יחסים טובים...

גליתה15

New member
היי

תודה קודם כל :) אני עדיין לא ממש רגועה אבל יש לי קצת כיוון... יש מישהי שמטופלת אצלו בפרטי ותוכל אולי לשפוך קצת אור אם יש איזשהו הבדל אם אגש לכאן או לכאן? ולגבי בית חולים ציבורי, איך אני מקבלת הפניה לשם? תורים? האם זה כלול במושלם או שיש צורך לשלם בעבור ביקור? כתבתן על כאבים, אני מבינה שזה מאוד משתנה בין חולה אחת לשניה אבל חוץ מכאבים השונים בזמן המחזור המחלה הזו משפיעה על חיי היום יום לא בתקופת המחזור? ואם יש משהו שכן כדאי לי לעשות עד לביקורת... ראיתי שכתבתן בפורום לגבי תזונה, יש עוד דברים שתורמים להאטה של ההתפחות? זה מקובל שמאבחנים את המחלה הזו סתם ככה? או שיש כאלו שהגיעו עם תלונות שמעידות על כיוון שכדאי לבדוק? ודבר אחרון ברצף מליון השאלות... ד"ר קאופמן באמת היה מאוד נחמד גם בבדיקה וגם בהסבר, יש מישהי שלא הייתה מרוצה מהטיפול שהיא קיבלה ממנו? תודה :) אני ממש שמחה שיש לי מקום לשאול בו את כל הדברים האלו

limorki

New member
אנסה לענות:

- אני הגעתי לד"ר קאופמן ישירות למרכז בבי"ח כרמל. את צריכה הפניה וטופס 17 - כדאי להתקשר למרכז עצמו בטל. 8250345 ולברר בדיוק - אם את ב"כללית" אז זו לא בעיה כי "כרמל" הוא של הקופה. הבעיה ברפואה הציבורית היא שלוקח הרבה זמן לקבל תור. אני לא ממש יודעת מה זמן ההמתנה עכשיו, אבל זה יכול להגיע לכמה שבועות. אם את במצב לא טוב זה יכול להיות קריטי. גם זמן ההמתנה במרכז הוא ארוך ויכול בקלות להגיע לכמה שעות, כולל המתנה מעצבנת ומייאשת במיוחד לאולטרסאונד. ברפואה פרטית הרופא יותר זמין, יושב איתך הרבה יותר זמן ומטפל בעניינך בצורה יותר יסודית. באופן כללי, הגישה שלי לגבי פרטי / ציבורי היא כזו: ייעוץ ואבחון אני מעדיפה לעשות בפרטי, יש גם כיסוי של הקופה להתיעצות עם מומחים. טיפול - בציבורי, במיוחד ניתוחים. - האנדו' משפיע בדרכים רבות ומגוונות. גם אם אין כאבים וסימנים חיצוניים, המוקדים והציסטות מפרישים חומרים דלקתיים שגורמים להידבקויות של איברים באגן ומשפיעים על תפקודם. כך, למשל, יכולות להיות תופעות כמו מעי רגיז, בעיות בשלפוחית השתן, בעיות פוריות וכו'. - יש בעיה באבחון המחלה, רבים מרופאי הנשים לא מודעים אליה ולא מאבחנים בזמן. לך יש מזל אמיתי שנפלת על רופא נשים שמומחה באנדו' ויכול לאבחן אותו על סמך בדיקה גניקולוגית רגילה - בדרך כלל זה לא קורה והבנות מתרוצצות מרופא לרופא עד שלמישהו נופל האסימון. - תזונה ורפואה אלטרנטיבית משפרים מאד את איכות החיים ויכולים (לדעתי) גם להאט את התפתחות המחלה, אם כי אין לכך הוכחות מדעיות. גם ברפואה המערבית לא יודעים הרבה על המחלה ומה גורם להתפתחותה או עצירתה. לדעתי שילוב של רפואה מערבית ואלטרנטיבית יכול בהחלט לשפר את מצבך. בהצלחה!

זואילי

New member
הי גליתה

אמנם אינני מטופלת בכרמל, אבל מטופלות הכללית יכולות לקבל טופס 17 למרפאת האנדו שם, וזה התשלום לביקור. אין קשר למושלם כי זה ציבורי. אכן, כאבים זה שונה בין אחת לשנייה (ויש גם אנדואיות ללא כאבים בכלל) - ולכן ההשפעה על חיי היומיום גם היא שונה. רובינו נמצאות על דיכוי (כל עוד לא מנסים להרות) וגם זה - לאחת עוזר ולשנייה פחות או לא.. מציעה לך לעשות יומן כאב עד לביקור הבא, ובו כל יום תרשמי מה את מרגישה. ימים טובים וימים פחות טובים, מה כואב, איך כואב. כל איבר.. כולל ראש. (גם כאבי ראש ומיגרנות קשורים). עד לטוסיק
יש בנות שהגיעו עם תלונות ברורות וממוקדות (אני למשל חחח) ויש בנות שגילו להן את זה על הדרך. יש גם בנות שמגלים להן את זה תוך כדי טיפולי פוריות. שיהיה בהצלחה!

גליתה15

New member
תודה :)

תודה לכל מי שהגיבה :) רק שאלה אחרונה... אוטוטו אני מסיימת את ה-4 חבילות של הגלולות ואצטרך לגשת לבדיקה, המחזור לפני או אחרי הבדיקה?

tova15

New member
ד"ר קאופמן

רופא מעולה. את יכולה לסמוך עליו בעיניים עצומות... בהצלחה!

למעלה