חדשה פה.. :)

yuyu5671

New member
חדשה פה.. :)

אני גם סובלת מאנדומטריוזיס.. פעם הייתה לי ציסטה אבל טיפלנו בה עם גלולות וזריקות והיום אני על גלולות באופן רציף, ומדי פעם זריקות הורמונים והמון אינפוזיות חח זה ממש נחמד לראות שיש עוד בנות שסובלות מזה כמוני כי עד היום לא הכרתי אף אחת כזאת.. אני ממש סובלת מזה ומנסה שלא להגיע לשלב של ניתוח למרות שזה ניראלי קצת קרוב.. אני אמנם רק בת 17 וחצי אבל אני מאוד סובלת מזה.. השאלה שלי היא אם בגיל מאוחר יותר.. אני אצליח להיכנס להיריון? גם אימא שלי חוותה קשיים רבים בניסיון להיכנס להיריון ורק אחרי 8 שנים ו20 הפלות היא הצליחה למרות שלא היה לה אנדומטריוזיס.. אז יכול להיות שגם בגלל הגנטיקה וגם בגלל המחלה אני לא אוכל להיכנס להיריון? תודה!:)

galim29

New member
../images/Emo245.gif לצעירת הפורום

לדעתי את הכי צעירה שהגיעה אלינו עד היום. אז ברוכה הבאה יקירה. אני לא יודעת אם לשמוח שאת מואבחנת מוקדם או להיות עצובה שאת כבר צריכה להכיר את ההאנדומטריוזיס. אבל את יודעת מה? נישאר בצד האופטימי כי יש כזה. אם הבנתי נכון, את מטופלת אצל סוריאנו? אם כן, את בידיים מצויינות. בתקופתי לא חשבו בכלל להזכיר את המילה אנדומטריוזיס, וראיתי מזה לא מעט סרטים בעיקר בבית הספר (עד כדי כך שעשיתי בגרות בספורט על ידי הגשת עבודה כתובה ולא עשיתי את המבחן שהיה אז ריצת 2000 מטר ועוד כל מיני משימות)
. אני חושבת שיהיה לך יותר קל להכיר כמה שיותר במה מדובר, לקבל תמיכה מהסביבה (שלא תרגישי רע שאת לא יכולה להתעמל בימים מסוימים- יש לזה הצדקה מלאה) לספר לחברות שלך מה את עוברת ושלא יגידו לך שאת מפונקת או סתם לא יודעת לשאת כאב. לגבי השאלה שלך, יש לנו נשים שילדו טבעי, שילדו בטיפולי פוריות, שבחרו לאמץ. יש הכול מהכול. התשובה שלי? עד שלא תנסי לא תדעי. ואל, אני לא רומזת שאת צריכה לנסות כבר עכשיו
. אבל עד שתרצי להיכנס להריון אני בטוחה שיהיו פריצות דרך גם לגבי האנדומטריוזיס ויהיה יותר קל להתמודד עם המחלה גם בנושא פיריון. אז אל תדאגי בקשר לזה עכשיו. תתמקדי בלהכיר את המחלה, אנחנו פה. אם תגיעי לידי ניתוח, יש פה המון מידע על החלמה אחרי לפרסקופיה. וכמובן אנחנו פה לכל שאלה ואפילו רק להקשיב. את מוזמנת לפנות אלי גם במסר אישי על כל שאלה. יש פה המון מידע, זה לפעמים מציף. קחי את הזמן, לאט לאט, ויש מה לעשות כדי שתרגישי יותר טוב. התחלת מוקדם את הגילוי וזה יכול רק לעזור לך.

yuyu5671

New member
תודה :)

וכן אני מטופלת אצל סוריאנו.. ויש לי עוד כמה שאלות.. האנדומטריוזיס שלי התגלה בעקבות הרבה מאוד חיידקים בקיבה וזיהומים שבאו כל חודש עם המחזור.. וגם גיליתי לפני חודשיים שאני אלרגית ללקטוז... סוריאנו אמר לי שכל הזיהומים חיידקים בקיבה והאלרגיה זה תוצאה של אנדומטריוזיס... יש פה עוד מישהי שגם אצלה זה ככה?

galim29

New member
../images/Emo26.gif

לחלק גדול מבנות עם אנדו אכן אין סבילות ללקטוז ועדיף להימנע מלאכול מוצרי חלב. יש לנו פה תזונאית עם פינה קבועה בשם פאולה. את יכולה להפנות אליה שאלות. איך את מטופלת בנושא התזונה? נחכה לראות תשובות של בנות אחרות לגבי אלרגיה ללקטוז. ואולי גם טיפים.

liats80

New member
כן בהחלט

ברוכה הבאה! מצטערת לשמוע שאת סובלת כבר בגיל כ"כ צעיר. אבל זה שעלית על האנדו מוקדם זה בהחלט יתרון! (לי התחילו כאבים מטורפים, בחילות ושלשולים בגיל 19, אבל רק בגיל 29 עלו על האנדו). גם אני סובלת מהמון בעיות בקיבה כולל רגישות ללקטוז. בנוסף ללקטוז כדאי לך לבדוק איך את מגיבה לחיטה. חיטה גורמת לכאבים ונפיחויות אצל הרבה בנות עם אנדו. ועוד מרכיב חשוב הוא סוכר. הסוכר מעודד דלקות (גם בשר אדום, מוצרי חלב וביצים) ולכן כדאי לנסות להוריד את הסוכר מהתפריט ולראות אם יש שיפור בהרגשה. אם יש לך עוד שאלות אשמח לענות. פה או בפרטי.

kikona126

New member
כן...

בתקופה של לפני ואחרי הניתוח שלי סבלתי הרבה מבלגן בקיבה. בגלל זה גם לא ידעו למה לשייך את זה. עם הזמן התברר שאכילת דברים חלביים (של פרה נכון לעכשיו כי לעזים אני מגיבה טוב) גורם לבלגן הזה. מי שקשרה את כל זה לאנדו היתה הרופאת משפחה והתזונאית. את מוזמנת לעבור על הפינה השבועית של פאולה כדי לקבל המלצות לתזונה נכונה. וכמובן, לפני שאני אשכח ואשלח את ההודעה, ברוכה הבאה!!!!!!!

DaNa21il

New member
היי וברוכה הבאה

אצלי גילו צליאק מכה חודשים לאחר שגילו לי את האנדומטריוזיס - והבנתי שמחלת הצליאק פוגעת בפוריות בפני עצמה..

galim29

New member
אבל אין לה צליאק

ולדעתי צריך להיות יותר זהירה כשולחת לה תגובה מסוג זה. היא צעירה מאוד וגם ככה מוצפת במידע לגבי האנדו ומוטרדת בגלל נושא הפוריות, אז למה להוסיף לה דברים שלא קשורים כרגע? צליאק ואלרגיה ללקטוז אילו 2 דברים שונים לגמרי. וגם עם אנדומטריוזיס יש הצלחות והריונות ואפילו טבעיים. צר לי על כך שאת סובלת גם מצליאק בנוסף לאנדומטריוזיס. אגב, למיטב זכרוני את חדשה, אז אנא הציגי את עצמך כפי שמתבקש בתקנון שלנו. ראיתי הודעה מאוד קצרה שלך מינואר, בלי כמעט מידע עלייך. את לא צריכה לכתוב פרטים אישיים אבל להציג את עצמך בקצרה, מתבקש ויעזור לנו להכיר אותך קצת יותר טוב.

annabell Lee

New member
תראי, להרבה אנדואיות יש מתנה בצורת עוד מחלות

אוטואימוניות. "אלרגיה" ללקטוז זה לא אלרגיה אלא אי סבילות למזון-חוסר יכולת לעכל אנזים מסוים שנמצא בתוך מוצרי חלב, שנקרא כמובן לקטוז. צליאק היא מחלה אוטואימונית, זיהומים שונים גם מצביעים על חולשה של המע' החיסונית שהיא המקור למחלות אוטואימוניות. אחת הסברות להתפרצות האנדו', היא חולשה של המע' החיסונית אצל נשים מסוימות. כמו שאת רואה, יש סיכוי שהכל קשור אחד לשני. הרבה אנדו' מגלות שהן לא מסוגלות לעכל מאכלים מסויימים שלא תמיד יש קשר בינהן..פעם מישהי כתבה שקפה ותאנים יכולים להביא אותה למיון...אצלי זה שורה של פירות/ירקות מסויימים...כל אחת והרגישות שלה..

nuny77

New member
היי:)

אני גם יחסית צעירה בן 21 ואני אופטימית מאד שגילו לי את זה בגיל כזה ... תמיד עדיף להסתכל על הכוס המלאה. יהיה טוב:)

זואילי

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

יצא לי לראות במרפאה בתה"ש נשים מלוות את בנותיהן הצעירות. כ"כ חשוב לאתר את המחלה בגילך הצעיר. יכול לחסוך לך הרבה שנות סבל ואי ידיעה. אני חושדת שלאימי היה אנדומטריוזיס, אבל היום.. אי אפשר כ"כ לדעת. כשתגיעי לרגע בו תרצי להרות - את פשוט תנסי, כמו שכבר נאמר, ואז תדעי. אבל שוב, יש לך יתרון - של גילוי מוקדם ומעכשיו שמירה על המצב ובקרה של רופא מומחה. בינתיים תלמדי על המחלה והחיים לצידה, מה שחשוב הוא שאיכות חייך תהיה טובה עד כמה שניתן, ואנחנו פה

yuyu5671

New member
תודה לכולן... :)

קודם כל זה ממש משמח אותי שאני יכולה לבוא ולשאול על הנושא הזה כי אני הולכת לסוריאנו פעם בחודש וגם זה לא תמיד מספק לי את כל התשובות... אז יש לי עוד שאלה קטנה.. לא הצהרתי לצבא שיש לי אנדומטריוזיס... הייתי צריכה? זה מוריד פרופיל או משהו? ועוד שאלה.. אני רוצה להתחיל טיפולי לייזר, אבל עשיתי בדיקת דם ובגלל שאני לוקחת גלולות ההורמונים שלי מאוד גבוהים והרופאה של הלייזר אמרה לי שאני לא יכולה לעשות.. זה הגיוני?

galim29

New member
תשובות

לגבי הלייזר- בגלל שאת לוקחת הורמונים (גלולולת) זה יכול לגרום לשיעור יתר ואז הלייזר לא ממש אפקטיבי. הרופא של הלייזר צודק. תנסי משהו פחות דרסטי, אני עושה במכשיר מהסוג של האינפרא ויודעת שאצטרך לעשות לעוד הרבה זמן, זה מדלל אומנם את השערות אבל עדיין צריך לעשות טיפולים אחת לחודשיים שלושה. פחות נורא משעווה פעם בחודש. אבל אכן הגיוני לא לעשות כרגע לייזר. חבל על הכסף. לגבי ההצהרה לצבא- פה הייתי מתייעצת עם סוריאנו לדעתו. מאחר ואני מתארת לעצמי שאת לא הולכת להילחם בג'בלאות, למה לא להצהיר? אין לך הרי במה להתבייש ואולי תזדקקי להקלות בימים שלא תרגישי טוב? בכל מקרה, קבלי את חוות דעתו הרפואית. מי יודע? ואולי את תהיי החיילת הראשונה שתעלה את המודעות לאנדו בצבא?

למעלה