חדשה פה

Rotem304

New member
חדשה פה

שלום, לפני חודש ויום אחי נפטר באופן פתאומי. בן 25. אני מרגישה מאוד אבודה. אשמח לשמוע איך מתמודדים עם עאב ואובדן כה גדולים, איך מצליחים להמשיך לנשום, מה עזרה לכם ומה עובר עליכם. תודה

חוייה

New member
מזמינה אותך ליצור קשר

עם ארגון "נאוה"(ע"ר) ארגון סיוע לנפגעי טרור ומשפחות השכול (מכל סיבה....) וכן מצרפת מכתב הזמנה המיועד להוריך לסופ"ש בנושא זוגיות לאחר אבדן ובעוד חודש אנו עוריכים סופ"ש לאחים שכולים אפרסם כאן את הפרטים בהמשך מזמינה בחום להצטרף! אם תיצרי איתנו קשר ותעדכני את הפרטים תקבלי הזמנות באופן אוטומטי בהצלחה! אין לי מילים לנחם.... חוי ארנפלד רכזת פרויקטים יזמות, הפרעות קשב וריכוz דוא"ל: [email protected] [email protected] נייד: 0526-065938 0526-609698 טל: 02-5790614 ארגון "נאוה"- ארגון סיוע לנפגעי טרור ומשפחות השכול אתר: www.navah.org.il

shlish2004

New member
שלום לך

ראשית משתתף בצערך, ואני יודע עד כמה הוא עמוק. אישית מה שלי ולמשפחתי עזר בתקופה הראשונה לאחר שאחותי נהרגה, היה לדבר הרבה, לשתף ברגשות מבלי לפחד, כי לכולם קשה, אנחנו גם החלטנו כמשפחה כי אנחנו בוחרים בחיים וממשיכים בחיים הלאה, כי הבנו שלשקוע בכאב רק יעשה לנו רע. כמובן שכל התמודדות עם אובדן היא אישית ולכן כל עיצה שתקבלי היא בערבון מוגבל, כי הנסיון של כל אחד הוא אישי, ומתאים לו בלבד. מקווה שעזרתי קצת בארגון המחשבות ואת מוזמנת לפנות לכאן בכל פעם שאת מרגישה קושי, אנו נשמח לייעץ ולתמוך עמית

בר03

New member
היי רותם.

קודם כל משתתפת בצערך הכבד על מות אחיך , שאחי נפטר מה שהכי עזר לי זה להיות מוקפת באנשים שאני אוהבת כל היום עם זאת היתה לי בהחלט תקופה שהרגשתי אבודה בדיוק כמוך , תקופה נוראית ועצובה שבה מבינים ששום דבר לא יחזור להיות כמו שהוא היה...... לצערי עם הזמן לומדים לחיות עם החוסר הנורא הזה שנשאר אחריו (ואולי זה לא ינחם אותך עכשיו אבל כן יש איזה אור בקצה המנהרה)...בתקופה הזו האדם שהכי עזר לי היה חבר שלי ( שלימים הפך לבעלי).... אני מאחלת לך ולכולנו שנדע רק ימים יפים יותר...

sisef

New member
הי רותם

קודם כל אני משתתפת בצערך, אני ממש מבינה לליבך, גם אחי נפטר באופן פתאומי בגיל 26 לפני כמעט שנה. מניסיוני הקצר החודשים הראשונים הם הקשים ביותר, צריך בעצם ללמוד לחיות מחדש, עם החוסר והגעגוע, כל פעולה סתמית כמו ללכת לקניון, ללכת לעבודה וכו' היא קשה, מוזר לראות איך לנו קרה משהו כ"כ משמעותי וקשה והעולם ממשיך כרגיל. לדעתי כדאי מאוד להיעזר ולשתף אנשים בסביבה הקרובה שלך, אני לדוגמא גיליתי מצד כמה אנשים נכונות מדהימה לתמוך ודווקא מצד אחרים שמהם ציפיתי ליותר - ריחוק. יש אנשים שפשוט לא מסוגלים להתמודד עם הנושא. תזהי מי שם באמת בשבילך ותשתפי, אני יודעת שלפעמים קשה להיעזר בהורים ששבורים בעצמם. דבר נוסף הוא לכתוב בפורום (אפשר גם לעצמך), לפעמים עצם הכתיבה מקלה ובמיוחד התגובות של אנשים שעברו את אותו הדבר ומבינים היטב מה את עוברת. דבר אחרון אם יש לך אפשרות ללכת לקבוצת תמיכה או טיפול, זה כדאי, אני התחלתי רק לאחרונה ובינתיים עושה רושם שזה מקל במעט. לאחר תקופה הרגעים שמצליחים להתנתק מעט מהכאב מתארכים ומגיעים לעיתים יותר תכופות. הכאב והחוסר בד"כ ברקע, הם הופכים להיות חלק מאיתנו אך לומדים לחיות איתם, זה לפחות מה שאני הרגשתי.

למעלה