חדשה פה

חדשה פה ../images/Emo43.gif

אני פעם ראשונה פה בפורום והוא נראה מקסים ומושקע. אני סטודנטית שנה ראשונה
, לאחר תקופה לא קצרה בה לא ניגשתי למבחנים . אני עומדת בלחץ של 6 מבחנים הסמסטר
... שזה גם סוג של התמודדות בחיים. יש פה עוד סטודנטים שיכולים לחלוק טיפים ללחץ לפני מבחנים, דרכי לימוד למבחנים ועוד ? ובהצלחה במבחנים לכולם ... אחרי הכל כולנו עומדים יום יום בפני מבחנים בחיים

ברוכה הבאה ../images/Emo24.gif

אני גם סטודנטית שנה א' וגם לפני הבחינות, ולי יש 7 בחינות, סליחה 6 בחינות אחרי אתמול
. הכי חשוב זה ללמוד בצורה מסודרת, אני עשיתי כמה שיטות למידה שזה אומר שגם היה לי את הסיכומים המודפסים של הסיכומי שיעור ואח"כ עשיתי לעצמי מבחן שמורכב משאלות שלדעתי יופיעו במבחן <למשל אתמול חצי מהשאלות שהיו אצלי הופיעו במבחן שהיה...> ואז יום יומיים לפני המבחן עושה כרטיסיות וזאת שיטה מעולה כי חוזרים הרבה על החומר ככה והשיטות מגוונות. אני חושבת שחשוב לא ללמוד רצוף אלא לעשות הפסקות וזה גם הוכח מדעית שזאת למידה נבונה יותר. בהצלחה

ניאו30

New member
היי מילקיתית ../images/Emo39.gif

מבחינתי,מעבר לכל השיטות האלו או האחרות,הדבר שלמדתי על עצמי שהיה הכי חשוב לי הוא ללמוד בשקט.מה הכוונה?אני זוכר שלמדתי פעם לפני שנים רבות רבות(
) וכל פעם הייתי חוזר על אותה טעות ומתכונן למבחנים ברגע האחרון,עושה לי לילות לבנים של קריאה ואז מגיע למבחן עצמו ומקבל בלקאאוט(איך אומרים את זה בעברית?).מאז הבנתי שבשבילי ללמוד טוב פירושו לפרוס את ההתכוננות על כמה שיותר זמן,כל יום קצת,בטח לא להשאיר לרגע האחרון, ובטח לא לעשות מהלילה האחרון לילה לבן. דבר נוסף שלמדתי הוא סיכום ע"י כתיבה ולא ע"י שינון.מה הכוונה?ראיתי שכשאני קורא את החומר הוא לא ממש נכנס פנימה,ואילו כשאני כותב תוך כדי קריאה אז זה משתנה לטובה.אז אולי ממליץ לקרוא נושא ולסכם אותו בכתב ידך,לקרוא עוד נושא ולסכם גם אותו,וככה הלאה.הסיכום בכתב יד עוזר מאוד להכניס את החומר לתודעה.אין כוונתי לשינון של חומר,אלא של הבנה שלו. הבנה אמיתית אומרת שאת לא חייבת להכיר את השאלות המדוייקות אבל כאשר את מבינה את החומר מבפנים אז המהות המדוייקת של השאלות כבר פחות חשובה. העיצות האלו עזרו לי,והם נכונות לי,אבל זה לא אומר שיתאימו לכל אחד,וגם אפקט הזמן הוא לפעמים מכשול שצריך להתחשב בו.אה,ואלו היו עיצות מהלימודים הקודמים שלי.כיום,אני סטודנט שנה א',עכשיו יצאתי לחופשת סימסטר,אבל אין לי מבחנים
...כן,יש גם כאלו,אבל אל דאגה יש לי מספיק מה לעשות בזמן הזה-עבודות ודברים אחרים שקשורים ללימודים. שיהיה

תודה רבה על הטיפים ניאו 30 ../images/Emo24.gif

הטיפים שהצעת מדברים אליי מאוד אני אישית חייבת ללמוד למבחנים בשקט מוחלט ולפני כל מבחן חייבת לסכם את כל החומר על מנת שיכנס לי לראש אני יכולה לפעמים לקרוא טקסט מספר פעמים והוא עדיין לא יכנס לי לראש כמו פעם אחת של סיכום. גם אני סטודנטית לשנה ראשונה ומנסה להזכר בדרכי למידה שלי מהתיכון ...

למעלה