חדשה פה

shirley84

New member
חדשה פה ../images/Emo24.gif

היי לכולם
קוראים לי שירלי אני בת 21 ורוצה לעזוב את הבית כדי לעבור לגור קרוב יותר לחבר שלי (או איתו[?]) - באזור דרום הארץ: רחובות למשל. אבל מה צריך לקחת בחשבון שמחפשים דירה? מאיפה מתחילים?

רצוי לדעת קצת גאוגרפיה

מקומות שהם חצי שעה מת"א, כמו רחובות, לא נחשבים דרום הארץ. |אני כל כך שונאת שאנשים חושבים שאני גרה עמוק בתוך הנגב!|

לא תלוי בכלום

היא כתבה "בדרום הארץ", לא "דרומית לאיפה שאני גרה עכשיו". תשמעי סיפור - כשהתחלתי קורס קצינות, עברתי כמו כל צוערת ראיון פתיחה אצל המ"מית, ששאלה בין היתר איפה אני גרה, ומייד כששמעה איפה שאלה אם אני אוכל להגיע בימי ראשון עד 12, וגם אחרי שעניתי שכן היא נראתה קצת מבולבלת ומהורהרת, ושאלה אם מקום המגורים שלי לא נמצא דרומית לבאר שבע. להזכיר, בזמנו קורסי קצינות נערכו בבה"ד 12 שבצריפין, מרחק של 20 דקות ברכב וקצת יותר זמן באוטובוס מרחובות והסביבה. משום מה אותה מ"מית, קצינה בצה"ל שאת כל השירות שלה העבירה בתחום החינוך פחות או יותר, חשבה משום מה שרחובות-יבנה-אשדוד זה אזור שנמצא רחוק רחוק בנגב סמוך לערבה. אגב, לא חסרים אנשים נוספים שכשומעים מאיפה אני במקור חוטפים הלם ואומרים שאם ככה עברתי "ממש רחוק", ושזה כשברכבת אני מגיעה תוך חצי שעה לת"א ואם היה לי רכב צמוד אז בכלל לא הייתה בעיה (אם מתעלמים מהפקקים). הבעיה היחידה כאן היא שאין תחבורה ציבורית, אבל אנחנו בהחלט נחשבים מרכז הארץ וממש לא דרום. כעיקרון הגבול הדרומי נחשב באשקלון+-, שזה בערך אותו מרחק כמו לת"T ואפילו קצת יותר.

kkarinn

New member
מסכימה איתך, אבל...

יש אנשים שבשבילהם זה נחשב לדרום........

אז גם חיפה נחשבת לדרום

עבור מי שגר בקרית שמונה, אבל לא תשמעי אותם מגדירים את חיפה כ"באיזור דרום הארץ"...

NightElf

New member
בירת הנגב (אשדוד) כמובן ../images/Emo99.gif

שאומנם נחשבת דרומית מבחינת מחוזית, אבל גיאוגרפית היא במרכז. ולא, אשדוד לא במרחק שעתיים וחצי נסיעה מת"א, אלא מרחק של 35 דקות, ואפילו פחות אם נוסעים מאוחר בלילה

זהו, שאשדוד זה לא דרום

אשדוד אשקלון זה הגבול, אבל אשדוד עדיין לא נחשבת ממש דרום אם כבר אז "דרום המרכז".

ToryMaster

New member
אשקלון זה כבר בנגב, למיטב ידיעתי

|מדברת על סמך העובדה שסבא וסבתא שלה גרים שני מטר מהרצועה [AKA נגב מערבי] וזה שני מטר מאשקלון.

newKiticat

New member
כדי לסכם!

אשקלון הוא תחילת הדרום. אשדוד הוא בין המרכז לדרום. בין אשקלון לתל אביב- 50 דקות נסיעה לכל היותר, ובד"כ מדובר על 35-40 דקות אצלי. אשקלון אומנם בדרום, אבל זה לא חלק מהנגב! זה אולי קרוב לרצועה, אבל נדמה לי שמדובר בקצת יותר מ2 מטר.

Jazz Singer

New member
../images/Emo45.gif

אם ראשל"צ עוד נחשבת לגוש דן ורחובות זה 5 דקות נסיעה בערך (אם נוסעים על הרצל בלי פקקים) אז רחובות זה כבר דרום הארץ?

cyber2200

New member
מגדרה עד חדרה

תמיד דרומים נדפקים... ותמיד צפון ניראה יותר קרוב. ובצפון יש תחבורה הרבה יותר נוחה.

Mיקי_

New member
פחחחחחחחחחחחח הרגת אותי

תחבורה יותר נוחה? אתה בחיים לא גרת כנראה בחור בצפון. כל כך נוחה שעד לחור שגרתי בו שדווקא נחשב למקום מאד תיירותי לא היה אוטובוס משנת 89... כל כך נוח תחבורתית שהדרך היחיד לגור שם זה או טרמפים או רכב כי התחבורה הציבורית הקרובה ביותר נמצאת במרחק 15 קילומטר... עד עכשיו שתקתי, אבל מתוקים אשדוד זה בדרום וגם אשקלון זה בדיוק ההתחלה של הדרום. מבחינתי כל מה שדרומה מיבנה הוא ההתחלה של הדרום. ראשון זה מרכז רחובות זה מרכז חולון זה מרכז, אבל הבה לא נגזימה אשדוד וראשון הן בדרום הארץ. בדיוק כמו שהצפון מתחלק תאזורים כמו חיפה-קריות גליל תחתון גליל עליון גולן ועמקים, ככה גם הדרום. המרכז הוא חלק קטן קטן בארץ. אפילו ירושלים לא נכנסת לתוכו אז אשקלון...? הרגתם אותי לגמרי עם השירשור הזה. פחחח הצפון נוח תחבורתית, אני מציעה לך לגור במקום המקסים שאני גרתי, או בכל מיני חורים אחרים בגליל ולחשוב על המשפט הזה שוב.

cyber2200

New member
חורים תחבורתים יש גם במרכז...

טוב נו אז במרכז אין. לצפון יש בערך פי 2 אוטובוסים ממה שיש לדרום. לפי הגישה שלך את בטח תהיה בשוק שהצפון גם יותר מיושב ויותר עשיר? ואנחנו מדברים סטטיסטית, לא כל מקומות ספציפים שאני או את גרנו (או שלא?).

Mיקי_

New member
לא, זה שהוא יותר מיושב ועשיר אני

בהחלט יודעת, מהסיבה הפשוטה שהאקלים פה והקרקע נוחה יותר להתיישבות. אבל בהחלט סטטיסטית תבדוק. אני הייתי בלא מעט חורים בדרום לכולם היה אוטובוס לפחות פעם אחת ביום, לעומת זאת אני מכירה הרבה הרבה הרבה חורים בצפון שפשוט אין שום תחבורה ציבורי אליהם. איפלו לא פעם ביום.

moria007

New member
מיקי כל כך צודקת!!!!!!!!../images/Emo45.gif

לכל מושב או קיבוץ בדרום יש אוטובוס פעם ביום לפחות, אפילו אם זה ישוב מרוחק שלא נמצא על כביש ראשי. לעומת זאת, בצפון יש הרבה מושבים וקיבוצים שנאלצים להסתפק באוטובוס שמוריד אותם בצומת של הישוב. ולא מעניין אותם שהישוב מרוחק 10 דקות מהצומת, ושהדרך היחידה להגיע ממש הביתה זה טרמפ של מישהו מהישוב או אמא ואבא זמינים..... אבל מה זה משנה - אנחנו, אנשי הפריפריה צריכים לתמוך זה בזה..... חחחחח....

למעלה