חדשה פה.

squmpkin

New member
חדשה פה.../images/Emo140.gif

מאז ומתמיד הייתי בנאדם מאוד מאוד מופנם. ידעתי שיש לי בעיה,אבל לא ממש עשיתי עם זה משהו.. חשבתי עם השנים זה יסתדר,אולי בתיכון,אולי בצבא,אולי בעבודות אחרי הצבא. זה לא ממש עזר. נשארתי באותו מצב וקשה לי מאוד. אני בת 22 וחצי,ואין לי חברות. ממש. אף אחת. למה? זו שאלה טובה. לפעמים אפילו קשה לי עצמי להבין למה. לכאורה,מבחוץ,הכל "בסדר" איתי. אבל מבפנים-כמה פחד,כמה חרדות,כמה עצב. לא יודעת מה זה,ממה זה נובע. אני כבר גם עברתי את השלב הזה של לחפש חברות,את האמת. וגם לא כ"כ מתבאסת כמו בעבר על זה שאת השנים של גילאי העשרה שכולם נהנים ויוצאים לבלות אני הייתי בבית.. כמו שאמרתי תמיד הייתי בישניית,אבל גם תמיד,לפחות עד גיל 15 הייתה לי לפחות חברה אחת טובה. אתם יודעים,להסתובב איתה בבית ספר וכאלה...וכשעברתי לתיכון,החברה הזו עברה לתיכון אחר ואני נשארתי עם עצמי. ופשוט לא מצאתי את עצמי. הייתי "ווירדו" ברמות אחרות,עכשיו שאני חושבת על זה. כן חל בי איזשהו שינוי. לא הייתי מדברת בכלל,שנאתי את איך שנראתי ולא היה לי אכפת לי מעצמי הייתי הולכת לבית ספר עם אותם בגדים גדולים וענקיים[שנאה לגוף שלי. ולא הייתי שמנה,גם לא רזה ] והלכתי לבית ספר סתם בגלל שהייתי חייבת. בסוף י"א כבר פרשתי. הקושי החברתי השפיע גם על הלימודים וממש התדרדתי.. הורידו אותי לכיתה שבכלל לא לומדים בה והחבר'ה באים לעשות צחוק,ולא יכולתי להיות שם. הרגשתי בלתי נראית בבית ספר. ממש. לא קיימת. הייתי בהפסקות הולכת להתחבא בשירותים. עד כדי כך. זה כואב לי לחשוב על זה..האמת. לחשוב שאולי בדיעבד הייתי יכולה לעשות אחרת,ואולי לא. כי גם כרגע המצב שלי לא מזהיר. בכל אופן המשכתי לצבא,שיררתי שנתיים בתפקיד שכונה לגמרי כמה ימים בבסיס והשאר בבית ,והכרתי אנשים והתחברתי והכל,אבל זה אף פעם לא היה מעבר..מעבר למסגרת הצבאית,לא יודעת למה. אבל העברתי את השירות,ועבר לי מאוד מהר האמת.. עם סיום הצבא חשבתי וואלה,עכשיו אמצא עבודה ואח"כ אשלים בגרויות זה לא היה כזה קל בשנה הראשונה לא עשיתי כלום ממש,ישבתי בבית ושיחקתי אותה כאילו אני באמת מחפשת עבודה מה שממש לא בשנה השנייה החלטתי ללכת להשלים בגרויות ונרשמתי למכינה כזו וגם בה לא שרדתי ועזבתי לקראת הסוף ולא השלמתי את כל הבגרויות... אח"כ מצאתי עבודה איזה חצי שנה עד לפני שבועיים עבדתי בה בשירות לקוחות,ששנאתי כל רגע,חשבתי באמת שהעבודה תשנה אותי אבל היא רק דיכאה אותי יותר. כמה אני לא יודעת לדבר עם אנשים,כמה קשה לי להתמודד,אני יודעת שלכולם לא קל בעבודה הזו,אבל הרגשתי שאצלי בגלל האופי שלי העבודה משפיעה עליי בצורה קיצונית לרעה ואני לא מתפקדת כלל. אז עזבתי. והנה שוב ,אני,מובטלת ולא ממש יודעת מה לעשות כרגע... אני לא מצליחה להחזיק מעמד בשום מקום וזה מפחיד אותי,מה עושים???איך ממשיכים? לחזור ללימודים?לחפש עבודה? למה בשום מקום לא טוב לי? לא מוצאת את עצמי? האם אי פעם זה יקרה? חשבתי בנתיים גם לעשות מנוי לחדר כושר,לפחות התעסקות טובה במקום לשבת בבית כל היום ולהתבכיין למרות שאני מתפדחת נורא ללכת לחד"כ אבל יעבור לי. ובזמן האחרון בכלל חושבת המון על נושא הזוגיות. שעליו עד עכשיו לא כתבתי כי אין ממש מה לכתוב. לא היה לי כלום אף פעם. בוא נגיד שעד גיל 20 זה בכלל לא היה בראש שלי. בבגיל 20 חל שינוי גם מבחינה חיצונית[טיפוח,תזונה נכונה... שגם אני כל הזמן הורסת לעצמי בתקופות רעות ועולה במשקל] ופתאום התחלתי לקבל הרבה תשומת לב מהמין הגברי אבל זה גם לא הוביל לשום מקום כי לא ממש נתתי לזה להוביל לשום מקום.. לא יודעת,למה הפחד הזה מאינטימיות,מקרבה. זה מתסכל. ההורים שלי ואחותי לא מבינים מה לא בסדר איתי,הם אומרים איך בחורה כמוך לא מוצאת מישהו,אין לי איך להסביר להם כי הם לא יבינו. הם חושבים שאני ביישנית. זה יותר מביישנות. אני חושבת שמה שחוסם אותי זה פשוט שהבנאדם שאצא איתו יגלה את הצדדים האלה שבי ויחשוב שאני מוזרה מידי .. זה שלא הייתי עם אף אחד זה שאין לי חברות מה בנאדם צריך "תיק" כזה על הראש שלו? ולא משנה כמה אמצא חן בעיניו מבחינה חיצונית. לא יודעת נורא קשה לי. לא מצליחה לראות את העתיד ואיך הוא מתבהר... ורק עושה לעצמי רע עוד יותר עם עוד בעיה שיש לי :אכילה רגשית. אם מישהו קרא עד לכאן אז באמת כל הכבוד מרגיש טוב לפרוק מידי פעם כי אין באמת מישהו "אמיתי" שארגיש נוח לספר לו

ברוכה הבאה!../images/Emo140.gif

יכולתי להזדהות עם הרבה ממה שכתבתי, אם כי לא עם הכל. קודם כל, אני גם בת 22... אמנם סיימתי בית ספר ויש לי בגרות אבל זה לא ערבות לשום דבר. בתקופת ביה"ס המצב שלי היה טוב יותר ורע יותר, תלוי איזה היבט בוחנים. יש לא מעט אנשים עם חוויות ילדות והתבגרות קשות או פחות מוצלחות, השאלה לאן מנתבים ואיך מתמודדים עם זה אח"כ ופה קל ליפול... למשל, על פניו, יש לי כמה חברות. אבל מה קורה איתי עכשיו? אני לבד. אני לא מסוגלת לדבר עם אף אחד, אני מוצאת נחמה בפורומים כי זה לפחות מעביר לי את הזמן (קוראת, גם אם לא בהכרח מגיבה. חוץ מזה, דיברת על עבודה בשירות לקוחות וזה התחום היחידי בו אני עבדתי ועובדת. ונכון, זה קשה ושוחק כבור כולם. אבל אני חושבת שזה בהחלט לא מתאים לכל אחד! וכן, יש אנשים שזה קשה עד כמעט בלתי אפשרי עבורם. מהמשרת שירות לקוחות הקודמת שלי ברחתי (ולא בדרך יפה), בנוכחית אני שורדת אבל בקושי רב. אני מאמינה כל עוד יש אלטרנטיבות אחרות, עדיף להמנע מזה, בעיקר אם מנסים ולומדים על עצמנו שזה לא מתאים. זוגיות? אין לי. מעולם לא היתה. ואני די פסימית לגבי זה... אכילה רגשית? זה חלק ממני. אני שמנה ותמיד הייתי אבל לא תמיד סבלתי מאכילה רגשית או שלא שמתי לב לזה. זו סה"כ עוד דרך התמוודת לקויה ובריחה לא מוצלחת מצרות שונות. אני חושבת שהדרך הכי טובה זה לחשוב עם עצמך מה עושה לך טוב והאם יש לך דבר כזה בחיים כרגע ואם כם תתמקדי בו, אם אין תנסי ליצור. אני למשל יודעת מה גרם לי להחזיק מעמד בתקופה בה הרגשתי שאני בתחתית ולחשוב שרציתי לברוח גם מזה עשרות פעמים... הרבה יותר קל לברוח ממסגרות ולא להתמיד, שזה אגב משהו לא הכרתי על עצמי. תמיד ידעתי שדווקא בגלל שאני מעורערת לגבי כ"כ הרבה דברים אני זקוקה ליציבות, נגיד סיימתי ביה"ס באופן רגיל. אבל שוב, כמו שאמרתי זה לא מדד לכלום כי היו לי נפילות מאז ובאמת קשה לי להתמיד אבל אני יודעת שאם אני לא אעשה את זה עכשיו עד כמה שאני יכולה אני אנשיך לברוח כל החיים ואני טיפוס שחייב יציבות. נגיד, כבר עכשיו ברור לי שאני עוד לא בשלב שאני יכולה לנהל זוגיות יציבה למרות הצורך שלי בזה. שמחה שבאת לפרוק. וקראתי הכל, גם אם לא הגבתי מספיק לעניין...

squmpkin

New member
תודה על התגובה../images/Emo140.gif

את האמת שלשירות לקוחות-הלכתי מלכתחילה כי חשבתי שהנה,זה מה שיעזור לי. יוציא אותי מהמופנמות הזו... ואולי פתאום אני "אפרח". אבל זה רק דיכא אותי יותר. קמתי בבוקר בדיכאון,חזרתי הביתה בדיכאון. זה שהמשכורת הייתה טובה,והאנשים היו באמת אחלה זה לא מספיק.. שנאתי כל רגע בעבודה,היה לי מאוד קשה,וראיתי כמה קשה לי באמת להתמודד עם אנשים אפילו שזה בשיחת טלפון ואפילו שהם לא באים בתלונות אליי אישית,אלא אל החברה.
לא נורא,לפחות נתתי לזה צ'אנס בכל אופן... את ממש צודקת לגבי האכילה ריגשית,למרות שיש תקופות שאני מצליחה להתגבר על זה ואז זה חוזר מה עושה לי טוב?.. להיראות טוב. למרות שזה שטחי. אבל אני נזכרת בקיץ שעבר,שהייתי במשקל החלומות שלי והלכתי לחד"כ ואהבתי איך שנראיתי. שמחתי שלפחות בדבר אחד אני מצליחה ועושה לעצמי טוב. אבל גם את זה אני הורסת מאז שהפסקתי עם הכושר והתחלתי עם האכילה הריגשית וזה עוד יותר מכניס לדיכאון כזה. למרות שזה לא באמת עזר לי להשתנות,לא משנה כמה נשנה את החיצוניות,הפנימיות תשאר אותו דבר והגבת בסדר גמור תודה רבה!

נוגה171

New member
היי ברוכה הבאה :)

אני מזדהה איתך, אני מאוד ביישנית. הייתה לי פעם חברה טובה ודיברתי עם אנשים, אבל אף לא שמרתי איתם על קשר. אף פעם לא היה לי חבר, יש לי בעיות שאנשים "רגילים" לא יבינו, מי שעבר משהו דומה אולי יבין יותר. אין לי עבודה. יש לי גם דיכאון, לפעמים לא בא לצאת מהבית. זה באמת מרגיש טוב לפרוק, פה יש אנשים שמבינים.

zio92

New member
גם אני יכול ממש להזדהות..

נחמד לחשוב שיש עוד אנשים שמרגישים כמוך אבל לפעמים אתה חושב איפה כל האנשים האלה בעולם בחוץ?
אם היה יוצא לי להכיר עוד אנשים כאלה היינו בטח נפגשים ועושים כל מיני דברים ביחד והיינו פחות בתחושה הזו של הלבד.. שזה כבר התקדמות. אני עכשיו בתקופה המעצבנת הזו שלפני הצבא, הייתי אמור להתגייס אבל המשכתי ללמוד. אתה באמת חושב עם עצמך זהו אני הולך עכשיו לצבא זה מסגרת חדשה אני יכיר שמה אנשים ויהיה בסדר, זה מה שאתה חושב קשה לדעת באמת מה יקרה או איך תתאקלם. מסגרת כמובן יכולה אבל זה לא רק.. קשה לתת עצות בנושא כי אני באותה בעיה, תנסי להציב לך מטרה כלשהי גם אם זה משהו קטן בהתחלה. את יכולה לנסות להשלים את הבגרויות אולי תכירי שמה אנשים נורמלים אי אפשר לדעת אבל שווה לנסות
בכל מקרה שיהיה בהצלחה לכולם.. (לא שזה תמיד עוזר
)

squmpkin

New member
אתה צודק..

באמת כנראה היה הרבה יותר קל אם מראש היינו יודעים לזהות את האנשים שהם "כמונו" כי לפי מה שאני רואה עכשיו,והאמת הופתעתי כי תמיד אתה מרגיש שאתה היחיד עם הבעיות האלו... הצבא זה מקום מעולה ויכול ליצור שינוי באמת,תלוי בך כנראה לא עשיתי מספיק בשביל לפתור את הבעיה קצת,לא יודעת תודה!

x factor1

New member
ברוכה הבאה

יוצא לי לומר זאת יותר מידי לאחרונה , אבל באמת שאני מזדהה איתך. בתקופת התיכון המצב שלי היה דומה מאוד לשלך , וגם עכשיו , למרות השינויים שעברתי (לטוב ולרע) אני בהחלט מבין ויכול להזדהות כמעט עם כל מילה שלך. דומה שהקושי העיקרי שלך מתבטא ביצירת קשרים עם אנשים. למה בעצם זה קורה ? זה בגלל הבושה? חוסר במיומנויות תקשורת? יש אנשים שאת כן מצליחה להרגיש בנוח בנוכחותם? לא ציינת אם פנית לקבלת טיפול. נכון שנמאס לחזור כל פעם על אותה המנטרה , אבל אי אפשר לנצח בלי להתמודד. אומרים שהזמן עושה את שלו- אבל לא תמיד הזמן יוצר מציאות חדשה. כדי לפתור בעיות מהותיות צריך להתמודד , ולא תמיד זה אפשרי לבד. נשאלת השאלה אם ניסית טיפול כלשהו? ואם כבר מדברים על קושי חברתי, הגעת בהחלט למקום הנכון. תוכלי להכיר כאן אנשים שמבינים אותך , חלקם גם היו או נמצאים כרגע במצבך . השבוע אנחנו נקיים מפגש פורום , את כמובן מוזמנת להגיע. אם כרגע זה לא מרגיש לך בנוח להגיע , נשמח אם תמשיכי לכתוב פה , ובעתיד אם תרגישי מספיק בנוח , תוכלי להצטרף למפגשים הבאים. הרבה פעמים השינוי מתחיל במקומות הכי לא צפויים , ומי יודע , אולי זה המקום.

squmpkin

New member
למה זה קורה?

לא יודעת. תמיד מרגישה כזו בושה מאנשים חדשים.. מרגישה מחסום. כאילו קשה לי להיפתח. להראות את האני האמיתי. למרות שבאמת שחל שיפור ענק מתקופת התיכון. אבל כנראה שבגיל 22 זה כבר בעייתי להתחיל להתחבר ולמצוא באמת חברים אפילו סתם כזה. יש אנשים שאני מרגישה בנוח איתם-המשפחה שלי,חברות של אחותי וכו' אבל כל השאר..לא יודעת. לא ניסיתי לקבל טיפול,כי האמת שאני מאוד סקפטית לגבי כמה באמת זה יעזור לי. וגם אני לא ארצה ששהורים ידעו על זה. זה מרגיש לי אישי מידי. וגם לא יודעת,מתפדחת...

Lichy87

New member
היי, ברוכה הבאה!

כמו שאת יכולה לראות מהתגובות, הגעת למקום עם אנשים כמוך
ככה שהזדהות היא כבר משהו שעוזר. לדעת שאת לא היצור היחידי שמתנהג ומרגיש ככה. לפי מה שאת מספרת דווקא נראה שאת כן מנסה להתמודד ולהכניס את עצמך למסגרות. זה לא שאת לא עושה מספיק. אבל כשאת כבר במסגרת את חוזרת על אותן "טעויות" ובוחרת לברוח. את צריכה ללמוד איך להתמודד עם הקושי ולא רק איך להיכנס אליו. מתנצלת מראש אבל בנוסף להתנסויות שלך, אני הולכת להמליץ על טיפול. זה מאוד מאוד קשה להתמודד עם חרדה חברתית לבד, כי אנחנו לא תמיד יודעים איך עושים את זה. טיפול מתאים הוא התנהגותי-קוגניטיבי שקצת דומה לאימון אישי. הוא מאוד ממוקד בבעיה. את לומדת איך לשנות את צורת החשיבה הלא נכונה שלך ומקבלת משימות בכל שבוע כדי להתמודד באופן מעשי עם הקושי. אפשר לעבור אותו בקבוצה (20 מפגשים בערך) או אחד על אחד עם מטפל. חוץ מזה שאפשר גם לטפל בבעיה הנוספת שהזכרת, האכילה הרגשית. אולי אפילו תמצאי קשר בין הדברים. זו ההמלצה שלי, בגלל שנראה שאת מנסה לעזור לעצמך אבל לבד זה מאוד קשה וכדאי שתהיה הדרכה מקצועית מתאימה. תחשבי על זה. אם זה נשמע לך, אפשר גם להתגבר על הדברים מסביב שמרתיעים אותך מטיפול.

נראה ש"הגעת הביתה"

כשמצאת את הפורום הזה. כבר כל כך הרבה חבר'ה מבינים אותך. יש לי הרגשה שאת לא מסתדרת מבחינה חברתית כי את מנסה להיות מישהי שאת לא. ואת ממש נלחמת בזה. אני לא מאמינה במלחמות. בתיכון, בגיל ההתבגרות, בשביל "לשרוד" חברתית צריך להיראות כמו כולם, לדבר ולהתלבש כמו כולם, ויש אנשים (כמוך וכמוני) שזה לא מתאים להם. קראת לעצמך "ווירדו" - אבל בתיכון כל מי שהרשה לעצמו להיות טיפה שונה מה"מקובלים" היה נחשב מוזר. מאוד יכול להיות שעדיין לא מצאת את המסגרת שיש בה אנשים שתוכלי להתחבר איתם. לי זה קרה רק בגיל 24, כשהתחלתי ללמוד באוניברסיטה. ולא בגלל תחומי עניין משותפים - כי כל החברים והחברות שלי היום פשוט גרו איתי במעונות. לא חייבים להיות דומים בשביל לפתח חברוּת. כנ"ל לגבי זוגיות. ובכלל, מי את שתחליטי לבחור שאת מוצאת חן בעינייו אם את "תיק" בשבילו או שדווקא את יכולה לעשות אותו מאושר? בקיצור, אני חושבת שאת יכולה קצת פחות להילחם בעצמך, וקצת יותר לחבב את מי שאת ככה. אם תציגי לעולם את עצמך האמיתית תוכלי לאפשר לאנשים להתחבר עם מי שאת באמת. ככה תדעי שדווקא ה"מוזרות" שלך היא מה שהם מחבבים בך, ויהיה לך קצת יותר ביטחון.

למעלה