חדשה פה

חדשה פה../images/Emo122.gif

שלום בנות יקרות. מגיעה לפה בעקבות חברה מהפורום. אני בת 43 עם 2 ילדים (לא מתכננת עוד הריונות) וללא עבר ניתוחים או מחלות. לפני חצי שנה בבדיקה גניקולוגית נאמר לי שיש אנדומטריומה קטנה על שחלה ימין ולחזור עוד חצי שנה לביקורת. לא נאמר על מחלת אנדומטריוזיס ולא על דיכוי.
המשכתי לקבל מחזור רגיל עם טבעת. בבדיקה חוזרת נאמר שהציסטה גדלה ויש צורך בניתוח ואף כריתת השחלה. הגעתי לסוריאנו באופן פרטי מאחר והתורים בתה"ש לביקור וניתוח לא קרובים. סוריאנו אבחן ציסטה בשחלה ימין 5-6 ס"מ וניתח אותי אתמול באסותא . בשיחרור אמר "נדבר במשרד" ולא פירט מה ואיך....
במקביל, בתקופה האחרונה התחלתי לסבול מצרבות קשות ביותר עד כדי אי יכולת לאכול כלל!!!!
ביקורים במיונים לקבל מאלוקס, כדורים אחרים כמו אומפרדקס, לוסק, קומנטרולוק לא עוזרים. היום סוריאנו אמר שביקור אצל גסטרו + בדיקת גסטרוסקופיה לא יעזור ושאעזוב כרגע את זה , נדבר עוד חודש בביקורת. אין לי איכות חיים איך אפשר להתעלם???
אני מבולבלת, מותשת מהכוויות והצרבות ותשושה מתת תזונה. אשמח לעזרה. סוריאנו אמר שהניתוח הוא להוצאת אנדומטריומה. * שקיבלתי את הדוח יש "סקירת בטן ואגן" ומתחתיה מצויין שהיתה אנדומטריומה גם בשחלה שמאל 3 ס"מ (סופרייז). וגם מוקדים שטחיים על הסרעפת, רצועות פרינטונאום והאגן. כתוב שיש הדבקויות (לא כתוב איפה או שזה המוקדים?) ושהוא אבחן אנדומטריוזיס ללא ציון דרגה (משנה?). * כל מה שכתוב בסקירה זה מה שנעשה בניתוח? * המשך מעקב אפשרי בבית חולים לא? * והכי הכי חשוב ודחוף. מה עושים עם הצרבות. אני בכללית. למי פונים? גסטרוסקופיה שבוע הבא אפשרי מבחינתי לדעת סוריאנו מיותר. מה דעתכן? תודה לכולן.

chocolata1

New member
ברוכה הבאה

קודם כל, החלמה מהירה מהניתוח בענין המשך מעקב, לא יודעת איך נהוג ומקובל אם עושים את הניתוח בפרטי מכיון שפרטי עולה הרבה כסף אני הייתי מציעה שאת הביקורת הראשונה אחרי הניתוח תעשי אצלו פרטי ותבקשי בהמשך לעשות במרפאה בבי"ח בענין צרבות, לא יודעת אם יש קשר לאנדו'. תבדקי את עניין התזונה לכי לתזונאית או נטורפתית תרגישי טוב

פז08

New member
בטח שצריך בירור לצרבת

זה ממש מקסים שד"ר סוריאנו הגניקולוג, לא מתרגש מהצרבת. טוב, הוא לא סובל מזה, את כן. ולכן, פשוט מאוד: תבקשי הפניה מרופא משפחה לגסטרואנטרולוג. איזה קופה את? לאיזה מחוז את שייכת? אם תכתבי, אולי אוכל להמליץ לך על גסטרואנטרולוג טוב..... למרות שבתור התחלה, הייתי הולכת לכל גסטרואנטרולוג ומבקשת הפניה (למרות שלדעתי לא תצטרכי לבקש, זה מתבקש מעצמו) הפניה לגסטרוסקופיה. אחרי כל התרופות שלקחת ולא עזרו, בהחלט עושה רושם שהצעד הבא הוא לעשות גסטרוסקופיה ולראות מה קורה. אולי יש כיב? אולי דלקת של הוושט? אולי בקע סרעפתי? אולי יש נוכחות של חיידק הליקובקטר פילורי ואז צריך גם אנטיביוטיקה ולא רק כדורים כמו זנטק / לוסק? בנוסף, בהחלט חשוב שתתייעצי עם תזונאית. ישנם מזונות רבים שיכולים להחמיר צרבות, וכאלו שיכולים להיטיב עם הצרבת. תתייעצי עם רופא משפחה ותבררי אולי מתאים לך להתשמש בחומר שנקרא מאלוקס. אמנם הוא די מגעיל לשתיה, אבל אותי בזמנו הוא הציל מהצרבות יותר מכל כדור אחר........החזקתי בקבוק בבית ובאמצע השינה הייתי קמה וכמו מסוממת ניגשת לארון לחפש את הבקבוק........ רק לזכור דבר אחד- אם את סובלת מעצירות, מאלוקס יכול להחמיר עצירות..... וכמובן אם את נוטלת תרופות נוספות או סובלת ממחלות נוספות, צריך לקחת את זה בחשבון ולכן קודם להתייעץ עם רופא!! בנוסף- תבדקי אם את סובלת מעודף מתח ולחץ לאחרונה. אצלי בעבר צרבות נבעו בין היתר מעודף מתח. צריך אולי לטפל גם במישור הזה. לגבי קשר לאנדומטריוזיס- אם לא היית מפרטת את דו"ח הניתוח שלך, הייתי יש אומרת שעל פניו לא נשמע שיש קשר..... אבל- כתבת שמצאו אצלך מוקדים על הסרעפת, אז אולי בכל זאת זה קשור..... מה שלא יהיה- תגשי להתייעצות. לגבי מעקב אצל סוריאנו, כפי שכתבו לך- מקובל שפעם ראשונה תלכי למעקב באותה מסגרת שנותחת. בהמשך- הכל פתוח ואפשרי ואני ממליצה להוציא כמה שפחות כספים על פרטי. בדרך כלל מדובר במעקב כל שלושה חודשים שזה בהחלט ריאלי מבחינת קבלת תור (בתנאי שאת קובעת מראש כמובן....). שתהיה לך החלמה מהירה!!

פז08

New member
ובמחשבה שניה

שווה להתייעץ עם רופא גסטרואנטרולוג, עוד לפני ביצוע גסטרוסקופיה, בנוגע לביצוע תבחין נשיפה להליקובקטר. זה עשוי לחסוך בדיקה פולשנית, במידה ומדובר בהליקובקטר שהוא החיידק האחראי על חלק נכבד מהמקרים של כיבים. מדובר בבדיקה פשוטה ולא פולשנית, שבמידה ויוצאת שלילית, תמיד אפשר בהמשך לבצע גסטרוסקופיה.

LaD

New member
מניסיון אישי עם HbP

שנים סבלתי מריפלוקס וצרבות, ותופעות של אוויר בכמות גדולה בדרכי עיכול עליונות. הבירור כלל תבחין נשיפה שיצא חיובי להליקובקטר פילורי ובדיקת רופא גסטרואנטרולוג. הוא אמר שאם הבדיקה יצאה חיובית אנחנו רק יודעים שיש לי את החידק ושצריך להרוג אותו, אבל בכל אופן יש לבצע גסטרוסקופיה כדי לשלול כיבים ושלל הפתעות שהליקובקטר יכול ליצור. בכל אופן כדאי ללכת להתייעץ, כמו שרשמו - קודם עם רופא משפחה שיכול כבר לתת לך הפניה לתבחין נשיפה ובמקביל כבר לקבוע תור לגסטרו. אצלנו במאוחדת הכל היה במרווחים של שבוע-שניים, וזה מבלי להתעקש יותר מידי. כלומר אם הייתי לוחצת יכלתי לקבל תורים יותר בהולים, אבל אמרתי אם חיכיתי כל כך הרבה זמן לברר את זה עוד כמה ימים זה לא מה שיהרוג אותי. :) התבחין זו הבדיקה הכי פשוטה בעולם, שותים מיץ תפוזים עם איזו אבקה בלתי מורגשת ואז נושפים לתוך מבחנה, הרבה פחות גרוע מכל בדיקות האנדו המשעשעות
בהצלחה ותרגישי טוב!

לדעתי תלכי

לעשות גסטרוסקופיה, הבדיקה לא כל כך נוראית ואם אין כלום תוכלי להיות שקטה ואם ימצא משהו תקבלי טיפול. צרבות בין היתר יכולות לנבוע מבקע סרעפתי או מהחיידק הליקובקטר פילורי. תרגישי טוב!

זהבה240

New member
בהחלט לא מיותר

אמנם אני לא מהחסידות של סוריאנו ולא נותחתי על ידו, אבל הוא הרופא שניתח אותך והוא נחשב למאוד מקצועי בתחום הזה, ולכן את חייבת לדעתי ללכת לביקורת אחרי הניתוח אליו, כי הוא זה שיודע בדיוק מה הוא עשה לך ומה הוא מצא. לא חייבים לציין לדעתי את הדרגה , גם אצלי לא ציינו זאת בדו"ח הניתוח. לדעתי, את צריכה להתקשר אליו [כן, כן, להטריד אותו בטלפון. אין סיבה שלא!!] ולברר איתו למה הוא אמר שלא יעזור לך גסטרו עכשיו. ייתכן שהוא חושב שהצרבות הן ממתח כמו שפז כתבה, ואז הוא מניח שבמשך הזמן הקרוב הן תעבורנה, או שהוא מניח שזה בגלל מה שהוא מצא על הסרעפת, ולכן טיפול ובדיקה של גסטרואנטרולוג לא יעזרו. את צריכה לברר אתו למה הוא אמר את זה, והאם הוא עשה משהו עם מה שהוא גילה שם [על הסרעפת]. אם כן , אולי צפויה תקופה של החלמה ואז זה יעבור. לכן, את צריכה לקבל ממנו תשובה ועכשיו על השאלה הזו. אין סיבה שתחכי חודש רק בשביל לשאול אותו את השאלה הזו ובינתיים תסבלי . לכן, בלי להתבייש [הבנות כאן כל הזמן כותבות על כך שהן מתקשרות אליו על כל בעיה שיש להן, אז למה את לא. ועוד עברת את הניתוח באופן פרטי] בהצלחה ותעדכני זהבה

למעלה