חדשה פה- שלום

טלטליש

New member
חדשה פה- שלום

יש לי ילד בן שנתיים וילדה בת 10 חודשים לאחרונה הילד מרביץ והמון - מה נכון לעשות? להתעלם? לכעוס? מה עושים? HELPֱֱֱֱֱֱֱֱֱֱֱֱֱֱֱֱֱֱֱֱֱֱֱֱֱֱֱֱֱֱֱֱֱֱֱֱ

לאה_מ

New member
שלום טלטליש, וברוכה הבאה ../images/Emo142.gif

וואו - בטח לא קל לכולכם. ילדון בן שנתיים עם אחות בת 10 חודשים... קשה. אני אציע גם לך לקרוא את המאמר של גליה רבינוביץ' על הקנאה, משום שאני חושבת שהוא מאד עוזר בהבנת הצד של הילד. אני מציעה לך לקרוא גם את המאמר של חנה צור על האמפתיה, משום שהוא נותן הסתכלות חיובית ואופטימית על דברים (ולדעתי - מאד שימושי). אני לא בעד להתעלם מההתנהגות שלו, וגם לא בעד לכעוס. אבל לפני שאגיד בעד מה אני כן, אני אשמח אם תוכלי לומר למי הוא מרביץ - בבית? בגן? לך? לאחותו? לילדים אחרים?

דליה.ד

New member
בהחלט לא להתעלם!

להגיב באופן מדוד: "לתינוקת לא מרביצים!" להיות מאוד ברורים וקצרים במסר. אם הוא מכה לשלוח אותו לחדר לדקה שתיים ולבוא לשוחח והזכיר לו את הגבול: "לא מרביצים".

טלטליש

New member
בוקר טוב, ותודה על

התגובה המהירה- אני בטוחה כי אבלה פה די הרבה משום שחינוך הילדים ונתינת כל מה שרק אפשר עבורם הוא בראש מעייני ואני מקווה שרק אחכים. אז לשאלתך: הוא מרביץ לי בבית ממש מעט כי הוא יודע שאני כועסת עליו אז הוא ניגש לאחותו ודוחף אותה או מרביץ . לאבא שלו הוא מרביץ קצת יותר כי הוא יותר וותרן אבל לאחרונה החל להתעקש איתו. כמו- כן הוא מרביץ גם בגן- לילדים קטנים ממנו, לא כל היום אבל מדי פעם. תודה מראש נ.ב לגבי הערתך על כך שקשה-- נכון, אבל עכשיו מתחילים לאט לאט להרגיש את היופי והאהבה ששוררת ביניהם ויש המון מקרים שאני רואה אותם יחד משחקים וכ"כ אוהבים אחד את השני שזה מפצה על כל הקושי.

לאה_מ

New member
אם כך, אני משערת שהמאמר על הקנאה

מאד יעזור לך, כי כמו שזה נשמע, הוא מוציא את הקנאה באחותו הקטנה עליה, עליכם ועל ילדים קטנים בכלל. אני חושבת שהתגובה שלכם צריכה לבוא משני מישורים במקביל - המישור האחד הוא מישור האיסור להרביץ (כמו שדליה כתבה) - לא מרביצים לתינוקת/לאמא/לאבא/לילדים. אני בהחלט הייתי מוסיפה גם משהו ברמת ההזדהות עם המותקף ("זה כואב").ובאמת לא לאפשר להכות באופן פיזי (לאחוז ביד או להרחיק אותו, אבל התגובה צריכה להיות מאד עדינה ולא אלימה). המישור השני הוא מישור האמפתיה - אתם מבינים שהוא עובר תקופה קשה, תנו לו חיזוקים לאהבתכם אותו, נסו לענות על הפחדים והחששות שלו. נעה סיפרה כאן פעם (לא הצלחתי לאתר את ההודעה) איך הם החליטו להעניק לאורן במשך תקופה אהבה ותשומת לב בצורה מופגנת (הרבה חיבוקים, הרבה מגע, הרבה תשומת לב יזומה על ידי ההורים) - אני חושבת שזה רעיון מעולה. כדאי גם לשוחח עם הגננת ולראות איך היא מטפלת במה שקורה בגן.

למעלה