חדשה פה שלום לכם

lonely 33

New member
חדשה פה שלום לכם

שלום, אני חדשה פה, קראתי פרסומים כאן וגיליתי שאני לא לבד ושלבעיה שלי יש שם. מאז שאני זוכרת את עצמי אני ביישנית מופמנת ושקטה, אני אף פעם לא מעזה לדבר בפורום של יותר מ 2-3 אנשים ותמיד אני זאת שבצד ולא מוזמנת למפגשים חברתיים וכד'.. הבעיה שלי מחמירה כשאני נשואה לבעל שהוא בדיוק ההפך ממני, הוא כריזמטי בעל ביטחון עצמי בשמיים, מדבר בלי הפסקה עם כל אחד ועל כל דבר, רוכש חברים בהנד עפעף ואהוב על כל העולם, הוא מאלה "הפופולרים" בבי"ס ובצבא ובעבודה ובהכל. אני מרגישה כמו אפס לידו, אוויר,כאילו שלא מספיק לי להתמודד עם החרדה הארורה הזאת אני גם צריכה לחיות עם זה כל חיי, עם ההרגשה שהוא הכי אהוב בעולם ואני הכי שקופה בעולם, ולהוסיף לזה את הבת שלנו בת כשנתיים שהוא כל עולמה וכמובן אני אוויר בשבילה כשהוא נמצא בסביבה. לא משנה כמה אני משדלת ומנסה ומשקיעה ונותנת עדיין היא תמיד מעדיפה אותו, כמו כולם. אני כ"כ בודדה, אני לא יודעת איך ליצור חברויות חדשות, אין לי חברה אחת בעולם וגם כשיש לי אני לא מצליחה לשמר את הקשר או יותר נכון אני לא יודעת איך. אני מרגישה בדיכאון עמוק שאני כלום ושום דבר. אני עובדת במקום עבודה מסודר ומכובד עם הרבה אנשים ואני עובדת מוערכת מבחינה מקצועית אך בפן החברתי אני שקופה ולא מוזמנת אף פעם לימי הולדת או למפגשים חברתיים מחוץ לעבודה. אני מרגישה במעגל כזה של דיכאון שאני לא מצליחה לצאת ממנו, אני צמאה לחברים ולחיי חברה עשירים אך ה נראה כמו חלום רחוק רחוק.... מה שלאנשים אחרים זה כ"כ מובן מאליו ובא בקלות אצלי זה הדבר הכי מסובך בעולם.. מה גם שאני מפחדת שבגללי הבת שלי גם תגדל בלי חברות כמו שאני גדלתי וזה יהיה הדבר הכי נורא בעיניי. זהו, פרקתי את מה שישב על ליבי שנים רבות, תודה למי שקרא עד הסוף |@|

Lichy87

New member
שלום

אני יכולה לחשוב על שתי הצעות שאולי יעזרו לך.
אבל לפני זה שימי לב שאת במקום מאוד טוב מבחינת הישגית. למרות המופנמות, הביישנות ואולי אפילו החרדה את הצלחת לפתח קריירה שבה את עובדת מוערכת, את נשואה לאדם שאפשר להגיד אפילו מאתגר אותך ביומיום ועם הקושי אפשר אולי לנצל לטובה את השוני הזה בתהליך שאת נכנסת אליו. ויש לך ילדה בת שנתיים. אלו דברים שאת כתבת, וזה לא ברור מאליו, זה אומר שאת מתפקדת יפה ומסוגלת להגיע להישגים.
מה שנשאר הוא היכולת לבטא את עצמך כמו שהיית רוצה.
אז אפשרות אחת היא לתרגל שיחות חולין, סמול טוק. זה יותר להגיד בוקר טוב ומה נשמע וסתם לזרוק איזה נושא רלוונטי לאויר. במיוחד עם אנשים שיותר נוח לך איתם בעבודה.
אל תצפי מעצמך להיכנס לשיחות עמוקות וארוכות, מספיק החלפה של כמה מלים או משפטים כך שעם הזמן זה יעשה קל יותר ואני מאמינה שגם יוביל לקשר מחוץ לעבודה.
&nbsp
אפשרות שניה היא להיעזר בטיפול. אם את מרגישה שמדובר בעניין שמתסכל אותך ותוקע אותך בתחום מסוים, אולי כדאי לעשות כמה שיחות עם מטפל שייתן כיוון ויסדר כמה דברים בראש.
ספציפית לחרדה חברתית מומלץ טיפול קוגניטיבי התנהגותי אז אולי כדאי ללכת בכיוון הזה.

למעלה