חדשה פה, ויש לי שאלה

חדשה פה, ויש לי שאלה

אני בת 23 (נשואה+1, כן...כן...צעירה) הפסקתי השנה(סיימתי שנה ראשונה) את הלימודים-תואר ראשון למנהל עסקים בתחום השיווק והפרסום, ולמה?! לא יודעת...לא נראה לי שזה משהו שמעניין אותי, ובעצם-אני לא יודעת מה בכלל מעניין אותי, אני לא רואה את עצמי בלי תואר בהמשך החיים ולכן נורא חשוב לי לחזור למסגרת הלימודית כמה שיותר מהר.. אבל שוב, קשה לי להצביע בדיוק על מה אני רוצה ללמוד ומה אני אוהבת. מצד שני, העבודה אני כרגע עובדת בבנק דרך חברת כ"א (חצי שנה) ועדיין לא נכינסתי לשום סניף (בתור עובדת בנק) אני מרגישה מאד תקועה בקטע הזה כי אני מחפשת סניף קרוב ליד הבית וזה לא כ"כ מסתדר, אני ממש לא רוצה סניף שדורש ממני נסיעה של שעה כל צד. בכללי?! אני מרגישה שהחיים שלי תקועים באיזה שהוא מקום מבחינת עבודה, ולימודים אני ממש לא מרוצה מעצמי כי חשבתי שאני מסוגלת ליותר.... יש לך אולי רעיון איך ממשיכים? או יותר נכון איך מתחילים מהתחלה- רק התחלה יותר טובה?! תודה

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
כיוון עתידי

הפסקת לימודים שלא עניינו אותך - לקחת פסק זמן כדי לחשוב מה את רוצה. כרגע זה נראה לך מעורפל. האם תוכלי לפרט כל מיני דברים שאת אוהבת לעשות וללמוד? אל תגבילי את עצמך למקצועות או לתארים - פרטי כל מה שעולה בדעתך.

CIsaac

New member
איזו התחלה נפלאה

בואי נקרא ביחד . . . בת 23, נשואה, אם לילד/ה נפלא/ה, השלמת שנת לימודים אקדמאית ראשונה, עובדת מזה כחצי שנה בבנק (דרך חברת כוח אדם). רואה את עצמך בעתיד עם תואר ראשון (לפחות), ומרגישה שיש לך פוטנציאל משמעותי. יש מספר דברים שמטרידים אותך בעת הזו. את מעוניינת לעבוד קרוב לבית וזה כרגע לא כל כך מסתדר. נושא העניין בבחירת המקצוע מהווה אתגר משמעותי - לקבל החלטה שתקבע את עתידך, ולעשות את זה כך שהבחירה שלך תמשיך לעניין אותך הרבה שנים. הפסקת ללמוד ואת מרגישה שאת חייבת לחזור מהר למסגרת, אבל איך להמשיך? רוצה לשתף אותך במחשבותי, ומקווה שאועיל לך. שנה ראשונה בכל מקצוע שלומדים באקדמיה היא שנת "מבואות". לומדים מבואות להרבה נושאים וזה יותר שטחי אבל יותר מקיף (פשוט כדי להכיר את הנושאים השונים בטעימה מינימאלית). לא תוכלי היום לבחור משהו שלבטח יעניין אותך בעוד חמש שנים (אולי כן ואולי לא). הדברים שתיתקלי בהם במשך השנים הללו ישפיעו עלייך ותחומי העניין שלך בודאי ישתנו. בכל אופן - לעניות דעתי - לא היית רוצה משום מקום לקבוע היום מה יעניין אותך בעוד כך וכך שנים. החשוב הוא עכשיו. מה מסקרן אותך עכשיו. ספרי לנו, מה את רוצה עכשיו? יש לך פתיחה אדירה - איך את רוצה להמשיך עכשיו? ותאמיני לי, גם השמים אינם גבול. אשמח לקרא את שתבחרי לשתף איציק

למעלה