חדשה פה ודי מיואשת....

nhmhphmh

New member
חדשה פה ודי מיואשת....

שלום לכולן, לפני שלושה חודשים בעקבות כאבים נוראיים שהיו לי במחזור (תמיד היו לי כאבים חזקים אבל לא כאלו..)התגלתה אצלי ציסטה על שחלה ימין, קטנה יחסית (3 מ"מ) ואז התחיל הסיוט הזה להשתלט על החיים שלי. אמרו לי לקחת גלולות רצוף . לקחתי evra - המדבקות במשך 9 שבועות שעשו לי רק רע - הכאבים המשיכו לי אם כי היו פחות חזקים, בנוסף לא הפסקתי לדמם . באיזה שהוא שלב גם סבלתי מסחרחורות קשות עד רמה שלא יכולתי לקום מהמיטה, חשבתי שהן מאיבוד דם אבל הבדיקות דם שלי היו תקינות (אף פעם לא הסתדרתי עם גלולות עברתי כבר איזה 10 סוגים שונים שכל אחת מהן עשתה לי רע בצורה אחרת). עברתי אצל כמה רופאים שלא ממש עזרו לי. הלכתי גם לד'ר פנסקי שסבלתי מהסחרחורות פעם ראשונה ואמרתי לו הכול אבל הוא טען שלדעתו אין טעם כרגע לעבור לפרסקופיה. כרגע אני מטופלת אצל פרופ' רוז'נסקי בבית חולים הדסה עין כרם שאמר לי להפסיק עם הגלולות כרגע כדי שהגוף שלי "יתנקה" ושאני אקבל את המחזור הבא באופן ספונטני אני אעבור בדיקות דם לסמנים של סוגי סרטן שונים ואם הכאבים יחמירו אני אעבור לפרסקופיה.כשקיבלתי את המחזור הלא ספונטי (מייד אחרי הפסקת הגלולות) הגעתי למצב שרציתי לתלוש את הבטן התחתונה מהגוף- כאב לי בכל הבטן, באיזור פי הטבעת, באיזור הרחם ... אני ממש מפחדת מהניתוח, אני בת 24, יש לי חבר מזה 4.5 שנים ואנחנו מתכננים להתחתן אבל לא עכשיו... הבנתי שאת הניתוח משתדלים לעשות לנשים לפני כניסה להריון ולא לפני, אבל אני כבר לא יודעת מה לעשות... אחרי ההקדמה הארוכה הזאת יש לי כמה שאלות מהניסיון שלכן: - האם גם אתן סבלתן מסחרחורות כתוצאה מהטיפול ההורמונלי? - מישהי טופלה ע"י פרופ' רוז'נסקי, אני התרשמתי ממנו לטובה אבל אני פוחדת שהוא לא מומחה בלפרסקופיה שאני כנראה אצטרך לעבור.. - על אילו רופאים אתם יכולים להמליץ שמומחים בתחום? - האם המחלה הזאת היא כרונית לכל החיים, האם כולכן לוקחות טיפול הורמונלי באופן קבוע? תודה וסליחה שהארכתי יותר מידי..

ר ו מ י ה

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

התחלת הבירורים, כאשר חוסר הודאות שולט , היא התקופה הקשה ביותר
אני האחרונה שתמליץ על ניתוח לפרוסקופיה כאשר אין צורך, אך כאשר ישנה פגיעה אמיתית באיכות החיים, כמו במקרה שלך, יש לשקול את הניתוח, תוך בחינת כל הסיכונים, גם כאשר לא מדובר בפריון. ממליצה לך לפנות למרפאת האנדומטריוזיס בתה"ש לשם חוות דעת נוספת- תקשיבי למה שיש להם להגיד ואז תקבלי החלטה. במידה ואת מחליטה לעבור ניתוח אין לי שום ספק שהמומחים לנושא נמצאים בתה"ש. אומנם, ישנם רופאים מצויינים גם במקומות אחרים, אך בתה"ש הם מסתכלים על כל המכלול ולא רק באופן נקודתי וזה יתרון עצום. לשאלותיך- 1.סחרחורות הינה תופעת לוואי אשר יכול להתרחש כחלק מטיפול הורמונלי. 2. לא מכירה את פרופ' רוז'ינסקי 3. כפי שכתבתי- ממליצה על תה"ש. על רופאים ספציפיים ניתן לקרוא בטאגליינס. 4. המחלה היא מחלה כרונית ותלווה אותך כנראה כל החיים. 5. רובנו לוקחות טיפול הורמונלי , אבל זה תלוי בדרגת האנדו' ולא כל אחת נדרשת לכך. חיבוק ענק, שמחה שמצאת אותנו

sivic10

New member
ברוכה הבאה- קצת ארוך...

שלום לך קודם כל ברוכה הבאה.. חשוב לי מאוד להגיב להודעה שלך מכיוון שאני הייתי במצב שלך לא מזמן (למעשה כמעט כל מי שפעילה כאן בפורום הרגישה חלק ממה שאת מרגישה ועוד). קודם כל, כל תהליך הגילוי של המחלה לא פשוט כלל. מדברייך אני מבינה שאת מאוד נסערת ולא מבינה מה עובר על הגוף שלך פתאום. יכול להיות שכל תופעת הסחרחורות שהרגשת נובעת בעיקר מלחץ וחוסר הוודאות (כלומר, את נמצאת תחת סטרס מאוד גדול) אני אומרת לך את זה בתור מישהי שהצליחה להגיע למיון עם תסמינים של תסחיף ריאות וקרישיות יתר בדם כאשר יום למחרת הכל עבר...לא היה זכר לבעיות האלה ועברתי מליון בדיקות כדי להוכיח את זה (הכל היה "פסיכולוגי") . כלומר, מרוב שהתקופה היתה מזעזעת ונכנסתי לשוק מכל הגילוי של המחלה והכאבים הנלווים הצלחתי לפתח תגובות ממש לא ברורות לגלולות, כאשר בעבר לקחתי אותן ולא היו שום בעיות. אז חשוב להפנים ולהבין שיכול להיות שהתופעות שאת מציינת (תופעות הלוואי) יכולות להיות משהו חולף גם ואין צורך להבהל מהן. כמו כן כמובן שכדאי לעקוב ולבדוק בכל זאת כמובן כדי למנוע הפתעות.. האם אובחנת כחולה באנדומטריוזיס? לפי דברייך הבנתי שהתגלתה אצלך ציסטה אבל האם עשו לך בדיקת CA125? המחלה היא אכן כרונית אבל יש דרכים להקל על התסמינים שלה ולחיות אורח חיים טוב. את יכולה להסתכל כאן בשרשורים קודמים ובקישורים המצורפים למעלה בטגליינס ולקרוא על המחלה כדי לקבל כמה שיותר אינפורמציה. לגבי הלפרסקופיה חכי שנייה..קחי אוויר וקודם תני לעצמך להרגע. דברי עם הרופא שלך על דרך לדכא את המצב על ידי גלולות אחרות או מדכאים אחרים (את יכולה למצוא מידע כאן בפורום). לגבי רופאים יש כאן המון המלצות קודמות. מנסיון אישי אני יכולה לומר שאני הלכתי לראות את ד"ר סוריאנו בתל השומר, הוא נחשב לרופא מצויין בתחום האנדומטריוזיס וקיבלתי ממנו הרבה מידע שעזר לי להרגע. בכל שאלה אנחנו כאן מאחלת לך בהצלחה ושתרגישי טוב

nhmhphmh

New member
תודה לכולכן אתן ממש עוזרות לי ../images/Emo140.gif

רק היום גיליתי את הפורום הזה ואני כל היום צמודה אליו (במקום ללמוד...). עברתי בדיקת דם ל CA-125 והוא יצא תקין - 10.9 אבל הבדיקת דם היתה תחת הטיפול אז אני לא יודעת עד כמה זה משקף. גם מלימודי (אני לומדת מחקר רפואי) אני יודעת שהסמן הוא לא כל כך ספציפי ופחות אינפורמטיבי מסמנים למחלות אחרות. אבל יש לי את כל הסימפטומים. הבעיה שאפשר לדעת זאת ב 100% רק בלפרסקופיה.דיברתי עם ד'ר סוריאנו והוא נשמע מאוד נחמד, למרות שראיתי שיש עליו דיעות שונות בהודעות קודמות.כמו שציינתי אני מאוד אשמח לשמוע תגובות על פרופ' רוז'נסקי שעשה עלי רושם ראשוני טוב. אני שמחה שגיליתי את הפורום זה. אני מקווה שאוכל לתרום גם כן ולנתב את התסכול שלי לדברים יותר מועילים.כבר דיברתי עם סוריאנו על להשתתף במחקרים שלו למרות שזה קצת רחוק ממני כרגע...

למעלה