חדשה פה ואשמח לעזרה

חדשה פה ואשמח לעזרה

שלום לכולם,
אני חדשה בפורום אבל קוראת סמויה פה כבר משנה שעברה שבה אובחנה אצלי פיברומיאלגיה.
לפני כמעט 4 חודשים ילדתי את הבת הבכורה שלי ובמהלך ההריון כמעט כל הכאבים של הפיברו נעלמו ועכשיו הם חזורים יפה והבדרגה לצערי.יש לי מספר שאלות ואשמח שתעזרו לי:
שנה שעברה אובחנתי ע"י ראומטולוג פרטי והפעם יש לי תור לראומטולוג של הקופה במרכז המומחים של איכלוב- מישהו היה שם ויכול לתת התרשמות, ברור לי שמדובר ביחס אחר לחלוטין מאשר קיבלתי באופן פרטי ואני רוצה לדעת על להסתמך.
האם זה הגיוני שהכאבים נודדים ממקום למקום תוך דקות?אולי זה נשמע כשאלה מטופשת אבל ממש מעניין אותי לדעת אם יש מישהו שסובל מהתופעה המעצבנת הזו.
ושאלה אחרונה: לא לקחתי שום טיפול תרופתי עד עכשיו אבל הכאבים מחמירים- האם טיפולים אלטרנטיבים כמו שיאצו, רפסוקולוגיה או דיקור סיני יכולים לעזור?

תודה מראש לכל מענה.

ברוכה הבאה עמיתי!

שמחה שהחלטת לשנות סטטוס מסמויה לגלויה. וגם נעים מאוד להכיר.

את בטח כבר מכירה את פינת הישיבה/ רביצה שלנו. יש ערסל במרפסת, יש מחצלת על הדשא בחוץ, ואני אישית מעדיפה את הלייזי בוי שלי בסלון, מתחת למזגן.
כמובן יש גם כיבוד בשפע: עוגיות, שוקולד, גלידה (בן אנד ג'ריס, ולא שום דבר פחות!), והמון שתיה קרה.

לשאלותייך:
באיזו קופת חולים את שהעבירו אותך לאיכילוב? את יודעת לאיזה רופא שם את הולכת?
ךגבי כאבים נודדים - בהחלט! אני יכולה לסבול מהרגל שעה, ועד שכולם סביבי הפנימו שזו רגל שמאל, פתאום זו רגל ימין.
ולגבי טיפולים אלטרנטיביים: תראי, כל אחד מאיתנו חווה אחרת את המחלה. לכלן אחד ואחת מאיתנו יש את הרגישויות שלו, המגע שנעים לו, האלרגיות שלו וכולי.
בדיוק בגלל זה כל אחד מאיתנו מגיב אחרת לגמרי לטיםולים השונים.
יש כאלה שלא יזוזו מטר בלי המשפד הסיני שלהם, יש כאלה שדווקא הלחיצות בכפות הרגליים משמחות אותם, ויש אחרים שבלי פרחי באך הם חצי בנאדם.
המסקנה: עד שלא תנסי ותראי מה עובד בשבילך, לא תוכלי לדעת.

חוצמזה, נשמח לשמוע עוד עליך וממך

ריפנזל

New member
שלום
נעים להכיר

שמעתי דברים טובים על המרכז באיכילוב. נכון שכשרואים רופאים באופן פרטי יש להם יותר זמן בגלל פחות לחץ, אבל הרי הרופאים הם אותם רופאים, כמעט או כל הראומטולוגים שמקבלים פרטי מקבלים גם דרך הקופות השונות, אז לא אמור להיות הבדל גדול ביחס ובטיפול.
כמובן שיש רופאים ויש רופאים, כמו בכל דבר.

לגבי הכאבים המשוטטים- אצלי זה לא ככה, אבל אולי האחרים כן. לרוב כן יכאבו כמה מקומות באותו זמן.. והרבה קורה שכאב אחד נחלש והשני מתחזק בעקבות התנוחה שאני נמצאת בה או הפעילות וכד'. זה קורה לאורך כל היום, תמיד, ואני גם משנה את תנוחת השכיבה שלי בהתאם כדי להקל פעם על צד ימין ופעם על שמאל.

ממה שניסיתי בעצמי - שיאצו לא עזר הרבה, דיקור סיני גם לא אבל דיקור ראש יפני דווקא כן, ובנוסף - הידרותרפיה עוזרת לי מאוד (למרות שמאוד מעייפת ומכאיבה ביום שאחרי) שינויי תזונה יכולים לעזור הרבה עם מצב של מעי רגיז, ואני גם לוקחת סימבלתה, ואמורה להתחיל גם ליריקה.. ארר.. אין לי כוח להסתגלות...
עברתי שנתיים מאוד קשות שבהן התעקשתי לא לקחת שום כדור. עבר לי

ובגלל שהמצב הנפשי משפיע כל כך חזק על הכאבים והתשישות, ובגלל שהדיכאון הוא עוד מהילדות אצלי, אני גם הולכת לטיפול נפשי. לא כדי לטפל ישירות בכאבים, אלא כדי להוריד מתחים שגורמים להם. וכדי לטפל בנפש עצמה כמובן..
גם זה חשוב.

תודה על קבלת הפנים

אני בת 28 נסיעה לגבר מקסים כבר 9 חודשים אחרי זוגיות ארוכה.כאמור אני אמא לתינוקת מתוקה בת כמעט 4 חודשים. כרגע אני איתה בבית בהמשך צריכה למצוא עבודה , עוד לא ממש מצאתי את עצמי בתחום המקצועי, לומדת לתואר שני בתחום משאבי אנוש וזהו בעיקרון.כרגע עם נדודי שינה וכאבים אחרי יום שבו שבכמעט כולוהייתי עם מנשא שבו הייתה הבת שלי ששוקלת 6.5 מקדימה ועם תיק במשקל דומה מאחורה- זה כנראה לא מפתיע. מחר יום כיף עם הבעל בימית 2000 מקווה שיהיה כיף ולא ארגיש זקנה מידי... שיהיה סופ״ש מקסים לכולן.

just orka

New member
שלום לך!

ברוכה הבאה, אני סוג של בפורום ויותר לא נמצאת בפורום,
מכירה את הכאבים הנודדים מאוד מאוד מקרוב, זז תוך דקות מהרגל ליד ומהיד לגב ומהגב לשכמות וכן הלאה.. עדיין לא מצאתי לזה פיתרון..
לגבי טיפולים אלטרנטיביים עכשיו אני מסיימת סשן טיפולים של דיקור סיני, לא יודעת להגדיר כמה עזר וכמה לא וגם עושה טווינא שגם לא יודעת להגדיר אם עוזר או לא. מזיק זה לא
בהצלחה!

למעלה