חדשה פה בפורום

mria1234

New member
חדשה פה בפורום

הי, אני חדשה פה והצטרפתי עקב חשש שיש לי. חבר שלי עתודאי, וכרגע סיים תואר ראשון בחשמל ואלקטרוניקה. הוא אמור להתגייס פחות או יותר עוד חודשיים אבל עדיין לא הגיע אליו מכתב רישמי מהצבא איך ולאן הוא מתגייס. רוב הסיכויים שבגלל שהוא עתודאי, הוא יעשה קורס קצינים ופשוט חעלם לחצי שנה. אני לא יודעת איך להתמודד עם זה, הוא עדיין לא התגייס ואני כבר מפחדת שהוא יעלם לי. מצד שני יש את ה 5% שהוא יכנס לאיזה יחידה מיוחדת ולא יצטרך לעשות קורס קצינים. פשוט לא יודעת איך להתמודד עם המצב ,חוסר הידיעה פשוט הורג אותי. י

מממ

הוא יצא לקורס קצינים רק אם הוא יבקש. מעתודה כזאת בד"כ יוצאים לטכנאי מטוסים איפשהו:) אין לך מה לדאווווג:)הוא לא יעלם לך,יצא לי להכיר לא מעט עתודאים של אלקטרוניקה.

mria1234

New member
תודה

אני שמעתי שיצא חוק שכל מי שעתודאי חייב קורס קצינים אלא אם כן הוא נכנס לאיזה יחידה מיוחדת. הוא מכיר מישהו שהיה שנה מעליו וגם נכנסו לקורס קצינים. קיצר לא יודעת למזלי יש עוד זמן עד אז :) אגב זה אחלה פורום :)

זיגזג8

New member
את מתבלבלת

אם הוא סיים תואר ראשון, הוא לא ילך להיות טכנאי מטוסים - הוא מהנדס... זה לא י"ג י"ד, לפי הבנתי זו עתודה רגילה...

עתודה כזו..

יש לה זמן מסויים שעושים אותה,והם משובצים בד"כ לטכנאי מטוסים אחרי שהם עוברים אותה. היתי בכל ההרצאות לגבי זה. בטוח שיש עוד תפקידים שאפשר להיות משובצים אליהם,אבל הרוב זה טכנאי מטוסים.

FallOutGirl

New member
../images/Emo210.gif../images/Emo80.gifצודקת.

בדיוק אתמול הייתי עם אמא וכבר חברות שלה (חיל אוויר שליטה XD) אז חבר של מישהי שם גם הבנתי ממנה שהוא היה עתודאי של הנדסה ואז ישר שולחים אותו להיות טכנאי מטוסים וכאלה. ככה הוא יהיה נגד (לא יודעת אם זה ראשי תיבות...) ואם הוא רוצה אז הוא יכול גם לצאת לקורס קצינים.

זיגזג8

New member
אז החבר הזה

עשה י"ג י"ד, והוא עשה הנדסאי אלקטרוניקה (שנתיים), ולא מהנדס (תואר של 4 שנים).. והנדסאי, מן הסתם, יישלח לתקן מטוסים כי זה התפקיד שלו... הצבא לא עד כדי כך מטומטם שהוא ישלח מישהו עם תואר ראשון בהנדסת חשמל ואלקטרוניקה לתקן מטוסים. זה די בזבוז של כח אדם. ואיך אני יודעת? כי חבר שלי עשה תואר ראשון בהנדסת חשמל :) (לצערו הרב דרך עתודה)

FallOutGirl

New member
../images/Emo210.gif../images/Emo80.gifלא יודעת.. אני יכולה לשאול את אמא

שלי. היא כבר 20+ שנים בחיל האוויר :)

בשביל מה לשאול את אימא?

יש לך כאן 3 חברות של מהנדסי חשמל
וכולם, כמה עצוב, דרך העתודה

זו לא עתודה כזו

העתודה שאת מדברת עליה היא עתודה טכנולוגית, ומייעדים את האנשים בה למקצועות טכנולוגיים מסוימים מאוד, כמו טכנאי מטוסים. טכנאי הוא אדם שלמד שנתיים, וקיבל תואר של הנדסאי. עתודה כמו שהבחורה שכתבה את ההודעה מדברת עליה היא עתודה אקדמית. האנשים שהולכים לעתודה כזו לומדים לתואר אקדמי כלשהו - ומהנדס לומד 4 שנים - ואז מיועדים למגוון מקצועות די נכבד בצבא. עתודאים כאלו מתגייסים לצבא ומקבלים דרגת קמ"א - קצין מקצועי אקדמאי, ואז יוצאים לקורס קצינים לרוב ומקבלים דרגת סגן (ולא סג"ם). עתודאים כאלו גם מחוייבים ל-3 שנים של קבע.

זיגזג8

New member
היי

גם חבר שלי היה עתודאי, ובעוד שבוע הוא אמור כבר לסיים קצינים סופסוף... תקשיבי, זו תקופה לא קלה, וגם אני הרגשתי בדיוק כמוך והיו לי אותם חששות כשהוא עמד להתגייס (כי אפשר לומר שלפני הגיוס גרתי איתו, סוג של....) אבל בסה"כ החצי שנה הזאת די טסה לי, לנו. הקשר שלנו מאוד התחזק - תחשבי שזה מכשול שבגיל הזה לא כולם עוברים אותו.. גם אם יגייסו אוות לקצינים וגם אם לא - אני מאמינה שאם אתם אוהבים אחד את השנייה ולשניכם הקשר חשוב מאוד - אתם תעברו את זה. אם תרצי תמיכה או סתם לשאול משהו, את מוזמנת לפנות אליי בפרטי :) בשורה התחתונה - עוברים את זה, אל תדאגי...

היי...

קראתי את ההודעה שלך, וכל כך הבנתי איך את מרגישה. החבר שלי עתודאי. הוא התגייס לפני כמעט שנה כבר, סיים קורס קצינים לפני 3 חודשים (איך הזמן טס!). אצלנו, מעבר לפחד של המרחק במהלך הקורס קצינים, פתאום הודיעו לו שיש סיכוי של בערך 2/3 שהוא יצטרך לעשות תפקיד בבסיס סגור במשך שנה וחצי, עם יציאות של אחת לשבועיים. לשמחתי, במהלך הקורס הודיעו לו שהוא מקבל תפקיד קרוב לבית. והנה - הקורס, החצי שנה שהייתי בטוחה שלא תסתיים לעולם, הסתיימה. ואפילו לא שמתי לב שעברו כבר שלושה חודשים. אני מניחה שאם החבר שלך עתודאי את בעצמך כבר במהלך/אחרי צבא, נכון? ואם ככה - את יודעת שלא צריך פשוט להיעלם. בזמן קורס קצינים אפשר לעשות טלפונים, והיציאות (אם הוא במגמת נחשון) בזמן בה"ד 1 הן אחת לשבועיים, מלבד פעם אחת בקורס שסוגרים 21. זה קשה - אבל מצליחים להתמודד עם זה. החבר לא ייעלם לך לחצי שנה, כי אפשר לשמור על קשר, ואני בטוחה שאחרי זה תרגישו חזקים יותר. זו תהיה אמנם תקופה לא קלה, וגם אחרי זה אולי תעברו תקופה קשה, אבל מה שחשוב זה שתעברו אותה ביחד. כמו שאת תצטרכי אותו, הוא יצטרך אותך בתקופה הזו, אולי אפילו הרבה יותר. אם את צריכה משהו את מוזמנת לפנות בפרטי. אפילו סתם כדי להעביר את התקופה הזו - אני יודעת כמה זה קשה, תקוע, "פתאום" באמצע החיים... אבל יהיה בסדר. באמת. (אגב, זיגזג - אם יוצא לך לקרוא את ההודעה, התנתק לנו הקשר משום מה... את מוזמנת גם לשלוח הודעה, אם בא לך
)

mria1234

New member
וואו אתם ממש בלבלתם אותי.

חבר שלי למד 4 שנים. אז כפי שאני מבינה רוב הסיכויים הוא כן יעשה קורס קצינים. אין לי מושג באמת איך אני אתמודד עם התקופה הזאת. אני אמורה להתחיל לימודים באוקטובר א שנינו נהייה עמוסים מעוד בחצי שנה הזאת. יש לי תחושה שירדו לי עוד הרבה דמעות. זה ממש מבאס ומפחיד. הוא די מעודד אותי בזה שיש סיכוי שיכניסו אותו לאיזה יחידה מיוחדת והוא לא יצטרך קורס קצינים אלה ישר יתחיל לעבוד. אבל הסיכוי די קטן. נראה לי אני אצטרך הרבה תמיכה נפשית בקרוב.

זיגזג8

New member
ושוב

כמו שנאמר פה - זה נראה יותר קשה ממה שזה באמת.. התקופה הזאת תעבור לך הרבה יותר מהר ממה שאת חושבת ואת תלמדי כ"כ הרבה דברים על עצמך ועל היכולות שלך להתמודד במצבים כאלה... זה רק יחזק אותך, תהי אופטימית :) בהצלחה עם זה!

זה ממש כמו שהיה אצלי

החבר שלי התחיל קורס קצינים בערך שבוע אחרי שהתחלתי ללמוד. מצד אחד - התבאסתי, כי הייתי צריכה תמיכה נפשית
מצד שני - הייתי עסוקה מאוד, ובכל מקרה היינו נפגשים פחות, מה שקצת עודד אותי. גם העובדה שהוא חוזר בסופ"שים גרמה לי להשתדל ולסיים כמה שיותר דברים ללימודים לקראת הסופ"ש, כדי להיות איתו נון-סטופ. גם הקורס קצינים הוא אמנם חצי שנה - אבל אחרי חצי שנה, זה נגמר והוא קרוב לודאי ייצא יומיות. תזכירי את זה לעצמך כל הזמן
ואל תדאגי, אנחנו כאן בשביל התמיכה הנפשית
(חוץ מאשר בתקופות מבחנים כמובן
שאז צריך תמיכה נפשית מסוג אחר...
)

למעלה