חדשה פה בסביבה...

taltaal

New member
חדשה פה בסביבה...

בוקר טוב,
אני טל, עוד 3 ימים בת 26,
הגעתי להולנד לפני 3 ימים, מתגוררת עם בן הזוג שלי בארנהם,
בן זוגי הוא הולנדי, ואחרי החלטה משותפת ותהליך ביוקרטי ארוך ומייגע עברתי להתגורר עימו בארנהם,
קליטה בשום מקום זה לא דבר קל, כנראה שהמושג "הלם בקו"ם" יהיה קרוב לתאר את התחושות,
מכל השיטוטים שלי באתרים ובפורומים נראה כי הרבה מהישראלים/יהודים מתרכזים יותר באיזור אמסטרדם,
ואני קצת אבודה פה, אני שומרת כשרות (לא פנאטית), כלומר אין הפרדת כלים, אבל בשר לא כשר לא ייכנס אליי הביתה, ולא מערבבים בשר וחלב,
אני עדיין בחיפושים אחר מקום בו אוכל לקנות בשר/עוף כשר,
תסכול נוראי שהיה לי, שעברנו איזה 4-5 סופרים בחיפוש אחר אבקת מרק בטעם עוף - פרווה, ולא הצלחנו למצוא משהו שלא מכיל חלב או בשר.
ואלה רק הדברים הקטנים שלא עוזרים בהתאקלמות,
אנחנו עדיין בריצות אחר כל האישורים הדרושים להתחיל לחפש עבודה, ואת האשרת השהייה הקבועה,
מלא שאלות לגבי קורס שפה, לקראת מבחן A2 - אם מישהו יכול להמליץ לי על דברים בנושא אני אשמח,
ואני עוד לא התחלתי לדבר על כך שאני צריכה לעשות קניות כמו פסיכופטית כי המלתחה הישראלית לא מותאמת לקור ההולנדי.

אהההה... ופרט קטן יש לי יומולדת עוד 3 ימים והמשפחה והחברים לא יהיו איתי- פעם ראשונה בחיים....

מצטערת על שפיכת הלב פה, לא מצאתי מקום אחר :(

טל...

חנהר

New member
ברוכה הבא לפורום שלנו טל

ראשית הרשי לי לברך אותם לבקו"ם
!
אני מבינה אותך לגמרי, מי אמר שאת צריכה לבלות את יום ההולדת שלך לבד, לבן זוגך יש משפחה, למה שלא תתקשרי לכולם ותזמיני אותם אליכם הביתה בשעה שמתאימה לכם, תלכי למאפיה הקרובה ותקני עוגות ומאפים, תראי שיום הולדת כפי שציפית לו יכול להיראות אחרת!

עכשיו אני בעבודה, אמשיך לתקשר בהמשך.

נ.ב,
את מוזמנת לחפש בארכיון הפורום מענה לכל שאלותייך. בצד שמאל של האתר למעלה יש חפש תחת ישראלים בהולנד.

NoamHolland

New member
לשפוך את הלב זה בריא

אבל אל תשכחי שמצבך טוב.
אני בתחילת תהליך ההגירה ויש עוד הרבה מה לעבור עד שאוכל לגור עם החברה שלי, אני חושב שזה משהו בסיסי שאת צריכה להיות מאושרת שאתם ביחד.

את נכנסת לחוויה של ממש, אולי עכשיו זה מעט קשה אבל בעתיד הקרוב כשתמצאי אותך הכל הולך להיות טוב יותר.

מסכים עם מה שכבר כתבו לך, לכי תחגגי יום הולדת הכי טוב שאת יכולה עם החברים והמשפחה ההולנדית!

taltaal

New member
,תודה

נועם,
אני יודעת שזה שאני בהולנד זה כבר טוב, אני את התהליך הראשוני המייגע עברתי (אם תרצה טיפים תפנה אליי בפרטי יש לי כמה עצות חמות בשבילך)
אבל עדיין כדי שהדברים פה ילכו קצת יותר חלק וקצת פחות קשה , להגיע לחיות פה עם בן הזוג שלי מעולה אבל צריך שזה יהיה סביל עבורי ואני לא "אברח" חזרה לארץ.
שיהיה בהצלחה בתהליך ההגירה!!!

NoamHolland

New member
המון בהצלחה, בטוח שיהיה בסדר

היי,
אשמח לקבל ממך טיפים בנוגע לתהליך ההגירה, מחכה לך הודעה ממני בפרטי :)
חס וחלילה שתברחי בחזרה לארץ, עבדת כל כך קשה בשביל להיות עם בן זוגך ואני מאמין שאחרי תקופה לא קלה של הסתגלות תתחילי למצוא את עצמך ולבנות סביבה תומכת וכיפית.
אני מחזיק לך אצבעות ומאחל לך מישראל לעבור את השלב הראשוני והקשה במהרה.

WE LOVE YOU TAL !!!

אל דאגה, יהיה טוב :)

לכי על הרשימה שמשה הכניס ודעי שיש קניון בשם gelderlandplein ובו אלברט היין עם מחלקה כשרה/ישראלית, כמו גם C1000 לא רחוק משם ושורה של חנויות ישראליות.

ומזל טוב עוד מעט !!!!!!!!!

עמית

taltaal

New member
אבל...

היה עמית תודה על העצות , אבל ממה שהבנתי רוב המקומות שיש בהם מוצרים כשרים, (אני מחפשת בעיקר בשר/עוף כשר, שאר הדברים לא כל כך קריטיים עבורי) נמצאים בהולנד, וזה קצת לא סביר לנסוע לפחות שעתיים ברכב רק כדי לקנות עוף.אם מישהו מכיר משהו בסביבת אוטרכרט, רוטרדם, דלפט.
דרך אגב, הצופים אולי מחפשים אשת לוגיסטיקה בהולנד? (אני בעלת תואר ראשון בלוגיסטיקה)
ושוב תודה :)

אופס

לא שמתי לב לחלק שאת גרה בארנהם

מה שכן, את יכולה ליצור קשר עם ציפי מצוותא - ישראלית שגרה כאן כמעט 30 שנה ומנהלת ארגון של ישראלים בהולנד, היא גרה בארנהם והאימייל שלה הוא:

[email protected]

בטוח תדע לקשר אותך עם הגורמים הנכונים

בנוגע לצופים, אולי בהמשך הדרך יהיה מקום לכך, צרי עימי קשר ב[email protected]

ושיהיה המשך יום מקסים
עמית

taltaal

New member
טרם התחלתי לנסות את מזלי

חשבתי שאולי לדעת הולנדית יעזור לי בצורה משמעותית

azardevlieger

New member
הרבה חברות בינלאומיות מפיצות מכאן - תבקשי

שהחבר שלך יתחיל לברר עבורך

taltaal

New member
תודה

נראה לכם שאפשר להתחיל לחפש עבודה לפני שהאישור עבודה שלי הגיע?
יקבלו אותי לעבודה אם אני דוברת אנגלית ולא הולנדית?

חנהר

New member
חיפוש עבודה לפני קבלת אישור עבודה

אני עשיתי זאת עוד לפני שקיבלתי את ה-MVV שלי, בתחום בו אני עובדת - ICT היה לי קל למצוא עבודה בתור דוברת אנגלית.
אני מציעה שתתחילי להפיץ את קורות החיים שלך, אם יצרו איתך קשר נהדר, ותאמרי שאת רק מחכה ל-Verblijfsvergunning שלך, ושתדעי לא ממהרים לגייס אנשים לפני תחילת שנה הבאה, כך זה בכל שנה.

תתחילי עכשיו, כך גם תלמדי להכיר את ההולנדים,

ואל תתני לסירובים להעכיר את רוחך - העונה קשה כאן.

חנהר

New member
או כן זה חשוב לדעת

תקופת הסתיו והחורף מביאות תחושה של דיכאון, הם קוראים לכך דיכאון חורף.
לחדר כושר כבר נרשמת? או חוג של ספורט שמעניין אותך, שם תפגשי אנשים נחמדים.

taltaal

New member
אני דווקא

אני דווקא אוהבת חורף, וזה אחד הדברים שיותר משמחים אותי, שלא חם, לח ודביק
בקרוב אני אתחיל ללכת לשחות כי זה נראה לי ספורט ידידותי לחורף, לשחות בבריכה מחוממת,
ואולי אני אמצא לי מסלול הליכה חביב, יש לי פארק מחוץ לבית.
אני פשוט לא רגילה לשבת בבית, אני לא בנויה לכלום הזה שנחת עליי פתאום.
אני אצטרך לבנות לי שגרה חדשה.

taltaal

New member
יש פה בעיית פיטורים כמו בארץ

כי בארץ מפטרים הרבה ולא ממש לוקחים מחדש לעבודה אקדמאים,
גם פה המצב ככה?

למעלה