חדשה פה, אשמח לעזרה..

חדשה פה, אשמח לעזרה..

אני בת 37, הלידה האחרונה שלי הייתה לפני 5 שנים. מעולם לא הייתי רזה (והאמת שגם אין לי ממש שאיפות להיות, לגמרי משלימה עם העובדה הזו). תמיד הייתי עם משקל עודף (נכון לרגע זה עם עודף של 17 קילו לפי מחשבוני BMI). מאז הלידה נשארו עלי 6 קילו בשביל לחזור למשקל שלפני הלידה אותם אני לא מצליחה לרזות כבר *** 5 שנים! *** ולמה? כי במהלך השבוע אני מתנהלת נהדר ברוב ימות השבוע - אוכלת ארוחות קטנות כל 3 שעות, לא נוגעת בקמח לבן, לא בממתקים, אוכלת מעט פירות, ירקות חיים ומבושלים, פחמימות מלאות, מעט עוף, יוגרט ביו וכו'.. יודעת מעולה מה בריא ומה לא, מה מכיל איזה ויטמינים למה הוא טוב וכו'.. יש לי ידע די נרחב בתזונה, זה תחום שמאוד מעניין אותי ואני גם מאמינה בקשר הישיר שבין תזונה בריאה למצב בריאותי תקין. נושא הפעילות הגופנית מעט חורק, משתדלת לצעוד פעם-פעמיים בשבוע ופה ושם קצת עושה תרגילי בטן ירכיים ידיים וכו'.. (התאמנתי המון שנים כך שאני יודעת לתרגל נכון גם מבלי שינחו אותי). ואז.. אז מגיע סופ"ש, ואני אוכלת מה שבא לי כמה שבא לי! פיתות(מקמח מלא
) עם ים של חמאה וגבני"צ, חצי תבנית עוגה בחושה (אמנם שאפויה מחומרים טובים כולל קמח מלא מעט סוכר חום ועדין..) אוכלת המון, רוב היום, מגיעה למצב שאני ממש פיזית כמעט מתפוצצת.. ואז - שוב יום ראשון, שוב חוזרת להיות בשליטה.. כך יוצא שכבר 5 שנים אני שוקלת בול אותו דבר (מקסימום בסטיה של קילו לכאן או לכאן). אז מצד אחד אין לי בעיה ביום יום עם המראה שלי, למרות העודף הגדול מאוד שיש עלי הכל מתחלק טוב ובצורה פרופורציונאלית ואני אפילו נכנסת ביום טוב למידה 42, אני משקיעה באיפור, בטיפוח, בבגדים (יודעת לבחור דברים שמחמיאים לי ומטשטשים מאוד את מה שראוי להצניע) ובכלל אני יודעת שבעיני הרבה אנשים אני ניראית טוב.. אבל ברגעים האלה, של מוצ"ש כשרע לי גם נפשית וגם פיזית מהכמויות האיומות אני מרגישה נורא.
אני יודעת שכלתנית שאילו הייתי ממגרת את ההתנהגות הזו בסופ"ש כניראה שכבר הייתי מזמן 10 קילו פחות אם לא יותר.. ואפילו מבלי להתאמץ.. אבל מרגישה שיש לי בעיה עמוקה עם העניין הזה ואני בלופ ולא מצליחה להחלץ ממנו. אני באמת לא יודעת מה יכול לעזור לי במצבי, אולי טיפול נפשי? (לא מכירה משהו רלוונטי וגם לא שמעתי על משהו כזה..) הקטע הוא שביום-יום אני אדם שמח, פעיל, לרוב מרוצה מחיי וממה שיש לי.. אבל התאווה הזו למזון שמשתחררת אצלי בסופ"ש כאילו חזקה ממני ומייאשת מאוד מאוד..

יעל י

New member
ברוכה הבאה...

אני כבר 7 + שנים אחרי לידה אבל ככה או ככה אנחנו נשים ואמהות. את מתארת יפה מאד גם אותי.אני כמוך בדיוק. במפגש הקבוצה שהיה לנו לפני כמה זמן המדריכה יעצה לאחת הבנות להתנהג בשבת כאילו היה יום רגיל מבחינת תוכנית התזונה,,מבחינת האוכל.אני מתכוננת לנסות את זה מיידית אחרי החגים. למעשה זה אומר שבשבת את קמה ומתחילה את היום מבחינת תזונה כאילו זה יום ראשון. לגבי עזרה מקצועית אז נראה לי שאימון אישי יענה על הצרכים שלך ועדיף מישו/י שהם גם דיאטיקאים קלינים. בהצלחה

רות מלר

New member
בנוסף- נסי בשבת להתחיל את היום עם שתיה חמה

והשתדלי לשתות יותר אני גיליתי שאני שותה ביחס ישיר לגודל הכוס למשל שלוק מכוס של 100 סמ"ק ושלוק מ-500 סמ"ק מוריד מהכוס את אותו החלק היחסי ובפועל- ככל שהכוס יותרר גדולה אני שותה יותר מזג האויר מתחיל להיות נעים יותר לשתיה חמה כשאני רוצה לשתות הרבה אני חולטת מים רותחים על 3-4 פקעות של על יסמין הטעם מאוד עדין, אין צורך בהמתקה וכשאני שותה בין הארוחות אני הרבה פחות רעבה אגב בארוחות אני לא שותה וגם לא כסיום של ארוחה

דווקא לשתות אני מאוד אוהבת ../images/Emo13.gif

אני שותה הרבה מים להנאתי ומבלי להגזים. ומה שהכי אבסורד הוא שאני לא אדם רעב, אני ניזונה מכמויות די קטנות ובכלל לא צריכה הרבה בשביל לשבוע, בנוסף אני תמיד משתדלת לא להגיע לארוחה רעבה בטירוף. הבעיה שלי היא לגמרי נפשית - בסופ"ש אני אוכלת כל מה שבא לי מבלי לשלוט במצב.

לילית462

New member
ברוכה המצטרפת

ברוכה הבאה, אני ממליצה לך לבדוק את האתר של סמדר פרבר שנקרא "הרזיה שפויה". ולמצוא מישהי שמטפלת / עובדת בשיטת הנון-דיאט. השיטה הזאת מדברת על להפריד בין צורך פיזי באכילה = רעב, לבין צרכים רגשיים ואחרים = בולמוסים חסרי שליטה. חוצמזה את מוזמנת להצטרף אלינו לתמוך ולהתמך - אבל אולי כדאי שתחליפי ניק - כי הניק שלך הוא קצת בעייתי ואת בטח יודעת למה אני מתכוונת.

תמרתמרי

New member
לדעתי מה שהכי יקדם אותך זה עזרה מקצועית והבעי

והבעיה עם עזרה מקצועית היא שקשה מאוד מאוד למצוא את איש המקצוע הספציפי המתאים שהוא גם מקצועית טוב מאוד וגם מבחינת האישיות שלו יתאים לך. בתהליך המורכב הזה שמחייב כוחות נפש גדולים הייתי מאוד רוצה למצוא לעצמי גם איש מקצוע כזה....

עלמה88

New member
ברוכה הבאה

את ניראת טוב, המשקל שלך יציב את שמחה פעילה מרוצה מהחיים
כל הכבוד שאת רואה את כל זה. את יכולה להתחיל לבדוק מה קורה לך בסופי שבוע ע"י כתיבה - נסי לכתוב מה את אוכלת ובמקביל מה את חושבת ומה את מרגישה, תקראי את מה שכתבת אחרי כמה ימים - יכול להיות שיהיו לך תובנות או גילויים חדשים.

למעלה