חדשה עם 2 שאלות

נ מחיפה

New member
חדשה עם 2 שאלות

בני בן 5 . ביום ב´ הקרוב אני לוקחת אותו לאיבחון דרך קופ"ח הכללית בנוגע למוטוריקה עדינה (לא אוחז נכון את העיפרון למרות הסברים חוזרים ולכן לא כותב ומצייר טוב)וכן בגלל שכשהוא לא מצליח לעשות משהו הוא מתייאש ולא מוכן לנסות שוב (הוא גם תינוקי בהתנהותו). ולשאלותי : 1. מה להגיד לו לגבי הפגישה עם הרופא שיאבחן ? 2. מה כדאי לעשות מנסיונכם ,שיעזור לו לאחוז נכון את העיפרון ולכתוב אותיות וצורות כפי שצריך .

greenthumb

New member
שלום נ.

לא אומר לך מה לספר לילד לגבי האבחון, שכן הדבר תלוי בילד, בך ובמערכת היחסים ביניכם. בנוגע לשאלה השניה - יש הרבה משחקים קטנים שניתן בעזרתם "לעודד" שיפור של מוטוריקה עדינה. בשיטת מונטסורי בה נהגתי לעבוד ניתנו לילדים מיני אביזרים המחייבים אחיזה דייקנית, שהילדים נהנו מהם מאד: טפטפת למים - שימוש עדין וספירת הטיפות הניתזות החוצה. מלקחיים - לאסוף שעועיות או חומוס או אורז וכד´ ועוד משחקים מסוג זה, שכרוכים ב"צעצועים" של מבוגרים והילדים אוהבים אותם מאד. הפעילי את הדמיון ותיהנו שניכם מהמשחק ומהשהות יחד

איבחון של מוטוריקה עדינה

אנחנו עשינו את האבחון לבננו כאשר היה בן 4.5 אני הסברתי לו את האמת - שקשה לו לעשות חלק מן הפעולות העדינות עם הידיים ולכן אנחנו הולכים לשיעורים שיעזרו לו ללמוד איך לעשות זאת. הוא עשה את האבחון יפה ומאד אהב ללכת אחר כך לשיעורים. השנה הוא התאכזב שלא ממשיכים. המדריכה שם שיחקה איתו בכל מני משחקים שדורשים פעולות עדינות של היד וכן חיזקה את חגורת הכתפיים שלו על ידי נדנוד לבד בנדנדה, שכיבה על הבטן על מעין סקיטבורד גדול ונסיעה בעזרת הידיים וכל מיני משחקים נוספים שהוא נהנה מהם מאד. כמה שתהפכי את זה לפחות מאיים - לדעתי שיתוף הפעולה יגבר. ילד בן 5 יודע ומבין ואפשר להסביר לו כמעט כל דבר. בהצלחה. פנינה

לאה_מ

New member
ראשית, ברוכה הבאה ../images/Emo142.gif

האבחון הוא מאד חשוב, משום שעל פיו ניתן לקבוע מה שורש הבעיה. עומר, למשל, מאד התקשה באחיזת עפרון וגילה סימנים מאד דומים למה שאת מתארת, והבעיה שאובחנה היא לאו דוקא במוטוריקה עדינה, אלא בחוזק חגורת הכתפיים, והטיפול, למעשה, הוא יותר במרחב ובתחומים הנוגעים לתנועה, תיאום תנועה ומוטוריקה גסה, ולאו דוקא במוטוריקה עדינה (כמובן שיש לזה השלכות). מכל מקום, לשאלותיך - אני הייתי מספרת לו על האבחון בדיוק מה שזה (שאת רואה שקשה לו בציור וכתיבה, ולכן אתם רוצים לבדוק מה מפריע לו ולטפל בזה). ולגבי "מה לעשות" אני חושבת שעדיף לחכות לתוצאות האבחון ולפגישה עם מרפאה בעיסוק. אותנו המרפאה בעיסוק הדריכה, לבקשתנו, לגבי דברים שאפשר וכדאי לעשות בבית.

דסי אשר

New member
חגורת הכתפיים, אבחון - כמו שכתבו.

אין טעם לומר לו- הוא לא יכול. גם מה שהציעה האם העבדה בשיטת מונוטוסורי- זה נכון לידים שמסוגלים לעשות זאת, כדילעודד אותם עוד ועוד במיומנוית של מוטריקה עדינה. שני תרגילים במוטוריקה גסה, שהם משחק פיזי, אני יכולה לציע לך- לשם חיזוק חגורת הכתפיים, מתוך תצפית בשיעור לילד- ששהה אצלי, והתעמל בשיעורי התעמלות מתקנת: משחק המריצה. הילד שוכב על גחונו, את אוחזת בקרסול הרגלים, הוא מתרומם על זרועותיו, את מובילה אותו כמו מריצה. אנחנו כילדים שיחקנו הרבה במשחק הזה. משחק אחר- לקנות חבל עבה מאד= קוטר של 5 ס"מ לפחות, ליצור קשר בכל אחד מהקצוות של החבל(אורכו כ4-5 מטר). הילד שוכב כל גחונו על הרצפה, אוחז בכל אחד מידיו קשר של קצה אחר של החבל. את עומדת בעיקול של החבל(האות U), ומושכת את הילד. זהו גם תרגיל מצויין לחיזוק חגורת הכתפיים. נפלא לעשות אותו בקבוצה. אני שמתמש בני תרגילים אלה כמשחק במשפחתון. דסי

נעה גל

New member
ולי יש הערה לגבי אבחונים של קופ"ח

(ולא משנה איזה), במכון להתפתחות הילד מחפשים בעיות מאוד ספציפיות במוטוריקה (עדינה או גסה). כלומר, את יכולה לצאת מאבחון כזה עם תשובה שהילד בסדר גמור (כמו שקרה אצלנו) כשבפועל יש בעיות, שיש להן ויהיו להן השלכות על חייו של הילד. למכון להתפתחות הילד יש דרך אבחון מאוד מסוימת, שלא תמיד מאתרת את כל הבעיות. ביחד עם זאת, יש להם גם דרך טיפול מאוד מסוימת ודי אחידה, שכמו כל דבר אחיד, לא מתאימה לכל הילדים (גם אם לכאורה נראה שהבעיות הן דומות). ועל כל זה, תוסיפי עומס אדיר של ילדים בגילאים האלה המגיעים לאבחונים דרך הגן (ידעתם שלמעלה מ-50% מילדי גן מופנים לאבחונים ע"י הגננות?), והגבלה על כמות המרפאות בעיסוק שעובדות בשירות קופ"ח. התוצאה: א. ילדים שהמצב אצלם "לא חמור" (ונראה אותך מגדירה את המושג "לא חמור") יצאו עם אבחון שהכל בסדר, או שהדברים יסתדרו מעצמם עם השנים. ב. תורים אדירים של חודשים עד תחילת טיפול (ואז גם מודיעים לך שיש תור פנוי רק בבוקר
). מכיוון שהוא בן 5, אם האבחון מראה שהוא "בסדר" ולך יש הרגשה שהוא לא, או, שנקבע לכם תור לטיפול לעוד כמה חודשים, או שהוא מטופל ואת לא רואה שיש התקדמות אפילו קטנה תוך מספר פעמים - לכי לאבחון וטיפולים פרטיים (יש כאלה שאפשר לקבל עליהם אפילו החזרים מקופות החולים). כל הנאמר כאן למעלה נכון במיוחד אם הוא עולה שנה הבאה לכיתה א´. הטיפול הוא קריטי עבור התיפקוד שלו בבית הספר.

עדי 4

New member
אם תרצי המלצות על מרפאות בעיסוק

שמטפלות פרטי באיזור חיפה אשמח לתת. שלחי לי מסר. לגבי האבחון תסבירי לו בדיוק לפני מה הוא עומד, לאן הולכים. תבררי בהתפתחות הילד מתי יש תור כי יש להם צוות עובדים מצויין ולא תמיד מה שפרטי הכי טוב. עדי(0מרפאה בעיסוק)

חיזוק ביתי:

לבני הייתה אותה בעיה למרות שהוא ילד מאוד מאוד מפותח בכל יתר התחומים. חיזקנו את חגורת הכתפים שלו בהדרכת המרפאה בעיסוק: תרגילים על מתח, הליכה על הידיים (מריצה) וכל דבר שיחזק את הכתפיים והידיים, אפילו זחילה. הוא גם למד שחיה באותו זמן וזה היה טוב מאוד. לחיזוק האצבעות, אין כמו פיסול לדעתי. יש חומרים שונים לפיסול מפלסטלינה ועד חימר, אבל יש חומר אחד מיוחד מקצועי שמייצרים למטרות שיקום, שהוא מעולה- תשאלי את המרפאה בעיסוק איפה אפשר לקנות אותו באזור שלכם. טיפולים של מרפאה בעיסוק הם כייפיים ואם הקופה מחזירה שווה להעזר בהם, זה לא סבל לילד אלא הנאה וזה יכול לתת לו דחיפה. לסיכום- היום הבן בכיתה א´ ועדיין כותב קצת לאט אבל מצייר הרבה יותר טוב וגם הכתיבה משתפרת במהירות. אז בקיצור, בלי לחץ- זה באמת עניין של זמן והתפתחות.

ת ב נ

New member
בני בן 3.5 ועליתי על זה שהוא נופל

הרבה, לאחר מסכת תכתובות יש לנו באמצע החודש תור לבדיקה במכון להתפתחות הילד בבני ברק אצל מנהל המכון לא פחות ולא יותר. יש לו נטייה קלה להיפוטוניה , טונוס שרירים נמוך, לאחר בדיקה של פיסיותרפיסטית אולי הוא יצטרך ריפוי בעיסוק. כולם אמרו לי הוא עוד קטן , אבל אני לא אוותר ואתחיל לטפל מעכשו. דרך אגכ יש ספר מצויין לעבודה על כל התחומים שהזכרתם והוא ניקרא : "על ילדים חושים ותנועה". מדריך לגננת בגן הילדים. מעולה!!

אחיזה נכונה של העפרון זה סימפטום

של בעיות במוטוריקה עדינה (בד"כ). כדי לחזק את שרירי כף היד צריך לשחק למשל: הרבה משחקי לישה - פלסטלינה/בצק לעוגיות או חלות. משחקים של פתיחת מכסים שונים משחקים באמבטיה: משחקים עם שפריצר (של מים - קונים בחנויות לכלי בית בשקלים בודדים) משחקים עם ספוג - למלא כלי במים ע"י סחיטה של ספוג. לתת לו קצף גילוח, שיצייר על הקרמיקה במקלחת (אפשר גם צבעי אצבעות) מריחה של פלסטלינה על בריסטול לתלות אטבים על חבל ולהוריד אותם יש כדורי ספוג שאפשר לתת לו לשחק איתם - למעוך. יש בכפר השעשועים ב 1-2 ש"ח. לגזור - אפשר את החוברות של כרטיסי האשראי. שיגזור משם תמונות מעניינות וידביק (אפשר למיין לקבוצות וללמוד עוד משהו תוך כדי). חשוב!! לעשות את הדברים בצורה של משחק.

נ מחיפה

New member
המון תודותלכל העונות../images/Emo20.gif../images/Emo39.gif

עזרתן לי מאוד . החלטתי לספר לו שאני חשה שקשה לו לכתוב אותיות ולצייר ולכן נלך לרופא שיעזור לנו להבין מהי הבעיה ושיהיו מפגשים בהם נשחק במשחקים שיאמנו את היד שלו . אציג זאת כהזדמנות לבילוי משותף שלי ושלו בכיף .

למעלה