חדשה עם שאלת הריון חדש

חדשה עם שאלת הריון חדש

הי, אני "הכל יהיה טוב " ואחרי 3.5 שנים, 4 גרידות,1 כימי, 2 היסטרו, 2 IVF (בשביל הכיף עשינו PGD) והריון ארוך ארוך רווי תרופות במינונים גבוהים וחרדות ודמעות במינונים גבוהים עוד יותר, נהייתי "הכל מצוין" ויש לי את גילי ילדת הנס המדהימה שלי טפו טפו טפו
בת 3 חודשים + מהיום שהיא נולדה אני חושבת על ההריון הבא ורוצה אותו כאן ועכשיו אבל בעיקר - תקין! באירוחים האחרונים של פרופסור כארפ ופרופסור קופרמינץ הם המליצו להמשיך את המינונים התרופתיים הגבוהים (לא נמצאה אצלנו שום בעיה שידועה בעולם המערבי, הינו בכל מקום שחושב שיכול לבדוק, אנחנו מה שנקרא "הפלות חוזרות בלתי מוסברות" לא כיף...). אז מצד אחד תחושה שהקלקסן ישמור עלי, מצד שני תחושה שדוקא עכשיו כשיש לי את הפלא בידיים, עוד כשלון, עוד הרדמה, עוד גרידה יפרקו אותי לגמרי. אחרי הלידה היתה תחושה של שאננות, של אנחנו יכולים וגיבורים ואמיצים (קצת כמו אופוריה אחרי נצחון במלחמה) אבל איך הרופא של ההריון אמר בפגישת ביקורת: זה לא שעברנו טירונות ועכשיו אנחנו כבר בקבע... הג'בלאות עוד שם מחכות... ואני לא יודעת מה לעשות, מצד אחד רוצה להתחיל מחר בנסיונות מצד שני יש אותי ואת הזוגיות שצריך לאושש ויש קצת חזרה לשגרה או לשפיות ואורך נשימה, שכל כך חסרו לי בשנים האלו. אני פוחדת, אני רוצה הריון תקין ואני מרגישה שדוקא עכשיו אני פחות חזקה משהייתי. מקווה שאתן מבינות...

אמאדובה

New member
../images/Emo24.gif קודם כל ברוכה הבאה

ולגבי ההריון הנוסף - למה להתחיל מחר בניסיונות? מה בוער בעצם? הריון ולידה הם טלטלה רצינית לזוגיות ולמשפחה. אחרי 3 חודשים בטח האבק עוד לא שקע. אחרי המתנה כל כך ארוכה וקשה בטח יש הרבה פצעים ללקק וסטטוס חדש - שעם כל כמה שחיכיתם לו, צריך גם אליו להתרגל. נכון שיש נשים שנכנסות להריון מייד אחרי הלידה בכוונה תחילה וגם נהנות מהתהליך אבל ממה שאני קוראת אצלך את לא במצב הזה. אגב, אני מכירה את התחושה שיש מייד אחרי לידה, שרוצים עוד אחד ועכשיו. תני לזה עוד כמה זמן ותראי אם הרצון החזק נשאר

תודה ותשובה

כי אני רוצה עוד הרבה מהאושר הזה ועכשיו
כי אני פוחדת שיקח שוב 4 שנים כי אני פוחדת שחו"ח לא יצליח בכלל ואז "תופעת הלואי" של אחים צמודים נראית לי נפלאה אבל את צודקת. ברור גם לי שאני מדברת הורמונלית ולא רציונלית

נייטי

New member
ברוכה הבאה

מזל טוב להולדת הקסמונת הפרטית שלך, מאחלת לכם את כל הטוב בעולם. יכולה להבין את הצורך העז ביצירת עוד חיים. יכולה להבין את הרצון לשמוח שןוב באותה עוצמה כמו שאתם שמחים עכשיו. במידה רבה הייתי שם ולקחתי החלטה דומה. גם אני מיהרתי להכנס שוב להריון אחרי הלידה הטובה של תומר, וכך נולדה לה דניאל. זה הימור, זה הימור לא פשוט בעיקר כשסוף סוף טוב, כשסוף סוף יש סיבה לחייך וכ"כ מפחיד שבעטייה של החלטה שאת לוקחת באופן יזום וכביכול לא הכי מוצדק, שהרי כרגע ילדת, תמצאי את עצמך פתאום שוב עצובה. מאידך, הריון הוא תמיד סוג של הימור והוא יהיה כזה גם בעוד כמה שנים. אני כן חושבת, שהזמן הטוב במחיצת הקסמונת שלך יעשה לך רק טוב, ויחזק אותך ואת האמונה שלך שמהריונות נולדים ילדים נפלאים ולא רק כאב לב. אני חושבת, שעם הזמן הטוב שתזכי לו בזכות התינוקת שלך ישכיח במעט את החוויות הקשות ויתן ללב מקום להאמין. ובקיצור, מי אנחנו שנביע דעה בכזה נושא עדין......... אנחנו יכולות רק להבין, ואני בהחלט מבינה. שולחת לך חיבוק גדול ומחכה לך כאן לשאלות על כל דבר של שיגרה מבורכת.

ברבי28

New member
לא יכולה לייעץ

אבל יכולה לומר שגם אני הרגשתי ככה אחרי לידת הבת שלי, מסיבות שלא תלויות בנו, אבל מכמה סיבות שבהחלט תלויות בנו .. זה לקח לנו שלוש שנים ... למרות שאין לי שום דבר חכם בפי חייבת לומר שאני מבינה אותך,

עדיקים

Active member
יקירתי ../images/Emo24.gif

קודם כל ברוכה הבאה והמון מזל טוב. הגעת למקום הנכון. זוכרת אותך. לא יכולה לתת עצה אלא רק לספר לך מנסיוני שגם אני הרגשתי ככה אחרי הלידה אבל זה היה נראה לי קרוב מידי ולא דיברתי על זה בכלל עם החצי. היום אנחנו מתחילים קצת לחשוב על זה וגם היום יש פחדים ענקיים ועוד יותר חששות בעיני מה יקרה אם ואם אני יצטרך לעזוב את הקטנה כי שוב יאשפזו אותי. בקיצור - החששות לא עוברים אף פעם אני פשוט היום מרגישה הרבה יותר מוכנה לילד נוסף מלפני שנה + זה הכל.

למעלה