חדשה עם שאלות..

חדשה עם שאלות..

שלום לכולם לפני יומיים הודיעו לי שאני עוברת את הניתוח בעוד שבועיים! יש לי שתי שאלות ואשמח אם תוכלו לעזור לי.. 1. מישהו מכיר את פרופ רובין משה? איך הוא? 2. נאמר לי לעשות דיאטת פחמימות- יש לכם טיפים או עצות בנושא?? תודה..

מֵירַב

New member
שלום שירה וברוכה הבאה לעולמנו הסודי../images/Emo8.gif

ראשית, איזה ניתוח את עתידה לעבור? חשוב לציין... שנית - לא מכירה את הפרופ' המדובר. שלישית - את מתכוונת לדיאטה המכינה לניתוח שכוללת בעיקר חלבונים, כן? כי דיאטת פחמימות לא נכללת ברזומה שלי
מקפידים על 2 פרוסות לחם בלבד ביום, מורידים את כל הפחמימות האחרות, לא אוכל מטוגן, לא מיצים ממותקים ולא פירות. נשארים בגבולות הטונה, אבוקדו, גבינות, חלב והמוווווווון ירקות ומים. אם אני שרדתי - גם את תשרדי
שיהיה בהצלחה!

חדשה עם שאלות..

תודה רבה אני הולכת לעבור ניתוח שרוול. וכנראה שמדובר על הדיאטה שהזכרת.. נשמע לי קשה לשרוד בלי פחמימות בכלל איך עוברים יום עבודה בלי פחמימות..? ואם כבר אז כבר- על כמה זמן החלמה בממוצע מדובר?

מֵירַב

New member
גמני משורוולת, בטח הספקת לקרוא את כמויות

ההודעות ההיסטריות שכתבתי היום
אפשר לשרוד יפה מאוד בלי פחמימות, ככל שתשתי יותר מים ותמלאי עצמך בירקות - כך יהיה לך יותר קל. עד כמה את מכורה לפחמימות? לגבי זמן ההחלמה - זה תלוי ומשתנה מאחד לשני. אני כבר לא זוכרת כמה זמן לקח לי להתאושש, אבל מה שבטוח הוא - שזה שווה את הכל!

..

אין ספק שיצא לי לקרוא את הפורומים מלמעלה למטה.. אני אגיד לך מה- אני פשוט צריכה פחמימות כדי לעבור את היום.. הפחד שלי שאחרי 3 ימים של סלט טונה וביצה- אני אתחיל להרגיש חלשה וסחרחורות..

שמחה37

New member
תאמיני לי שאחרי 3 ימים

של טונה וביצה תרגישי מצוין מה שקצת יעלם לך זה החיוך אבל הוא יחזור אחרי הניתוח. מציעה לך לעשות את דיאטת הפחמימות שמפורסמת באתר של מלב"י. ד"ר רזיאל היא פחות מהמחמירים (יחסית). חוץ מזה לי קינואה מאוד עזרה בדיאטת חלבונים . ולגבי הפרופסור אני שמעתי עליו הוא מחלוצי השרוול ויש עליו דעות לכאן ולכאן. יש הצלחות יפות אבל יש גם ניתוחים חוזרים והמרות לניתוח אחרי תקופה מהניתוח. בהצלחה שמחה

אופירA

New member
מנהל
בדיאטה זו מותר 4 פרוסות לחם קל

או 2 פרוסות לחם רגיל. להלן קובץ עם פרטי הדיאטה. פרופ' רובין מוכר פה מאוד (אני לא מכירה אותו). עד כמה שהבנתי, מקצוען בשרוול. לא להתרגש מהיחס שלו ולא לצפות ממנו לחיוכים וחום. אם אין ציפיות - אין אכזבות ואין קצרים בתקשורת.

הי מירב

כמשורוולת למשוורוולת - את צודקת בהחלט. אפשר יופי בלי פחמימות. אבל אפשר למצוא אותן בתפוחי אדמה למשל, בטטה ודברים שמותר. בסוד אגיד שהיום אני יכולה לנשנש קצת שטוחים. מדהים איך שזה נכנס בקלות. כי הם עם פחות מלח. אבל ממש קצת. ואין לי בעיה עם פריכיות או לחמית או סתם קרקר אחד או שניים. גם זה נכנס טוב. אני הייתי מכורה לפחמימות לפני הניתוח והיום חודש וחצי אחרי אני פשוט לא מעיזה לגעת בהן! וגם לא רוצה. זה העניין. יחד עם זאת, אין לי בעיה עם לחמית נטולת נתרן של 35 קלוריות ואני מחשבת חשבונות על כל פחמימה! חצי כוס פחמימות בארוחת צהריים ואין יותר כי גם לא עובר יותר ובערב אין נשנושים של שתי פרוסות לחם ולמרות שמותר בעיקרון עכשיו לחם קל, אני לא מעיזה, כי אני יודעת שאם אתחיל, לא אגמור!.

מֵירַב

New member
בוקר טוב ענת../images/Emo13.gif

אני מוצאת עצמי לעיתים אוכלת די הרבה פחמימות, וכן - גם המון שטויות. מפניקה ת'עצמי - מה שנקרא
אבל בעיקרון, פחמימות ממלאות אותי ואין כניסה למאכלים שאמורים לסתום אותי ולעזור לי בבריאות. אני משתדלת להפחית בשטויות, וזה קצת קשה. אם כי מעולם לא הייתי מכורה לסוג אוכל שהוא - לא פחמימות ולא חלבונים ולא ירקות ולא בשרים ולא בצקים וכיו"ב. אני פשוט זורמת עם מה שבא לי לאכול / כדאי לי - באותו רגע. זה משהו שבא עם הזמן, וזה גם לאו דווקא הכי בריא שיש, אבל נו - אני זורמת (ויורדת!)

onceuponatime1

New member
אין דיאטת פחמימות?

יש מיליוני סוגי דיאטות יש דיאטת חלבונים אין איזה דיאטת פחמימות שאנו השמנים יכולים לאמץ???

מֵירַב

New member
הייייייייייייי! אנלא שמנה! רק מלאה מינוס../images/Emo8.gif

אל תדבר איתי על אוכל, אני עוד מפוצצת מהסנדביץ' שאכלתי לארוחת בוקר...

onceuponatime1

New member
אוקיי קבלי תיקון -

אין דיאטת פחמימות ששמן כמוני יכול לאמץ? (מרוצה?)

מֵירַב

New member
(מרוצה, בטח שמרוצה) אני בעד דיאטה

של אכול כפי יכולתך
הרגע סיימתי ארוחת בוקר: רבע פיתה עם קצת חביתה (+בצל וזעתר) ומעט גבינת שמנת סימפוניה 5%. ואני מ-פו-צ-צת! עונה על ההגדרה?

onceuponatime1

New member
בתור מכור לפחמימות

וכאחד שמגדיר עצמו כפחמימה אחת גדולה, אין ברירה ובכנות גם אין חשק...... אל תדאגי בהצלחה

sgalgala

New member
הי שירה, אני מנותחת של פרופ' רובין

בינואר 2011, ניתוח שרוול. אין ספק שהאיש מקצועי ויסודי, אם אני לא טועה הוא הראשון שניתח בארץ את ניתוח השרוול, כך שהוא ותיק ביותר. הוא אדם נחמד, אך לא חם ורגיש -תבואי אליו עם חיוך- ותקבלי חיוך בחזרה. אל תצפי לפוצי-מוצי, כי הוא לא.אפילו ממש רחוק מזה. לי היה חשוב שהוא יהיה איש מקצוע, לא איש חביב (למרות שיכול היה להיות יותר נחמד אם כן) אבל באמת שהשתדלתי לבוא במצברוח טוב - ובכל פעם מחדש הוא היה חייכן ונחמד (בפגישה הראשונה הוא ישב מולי ופיצח גרעינים והזכיר לי צב, ככה שבכלל הייתי על הרצפה, ובביקורת השנייה הוא ממש מחא לי כפיים על היריה ואורח החיים שאימצתי. הוא בסה"כ סבבה לגמרי, ואין לצפות ליותר מכך). ולגבי דיאטת החלבונים - קחי את זה כהזדמנות ללמוד את נושא החלבונים ולתרגל מתכונים מתאימים וסדר אכילה נכון מהצלחת (חלבונים, ירקות,פחמימות), כי גם אחרי הניתוח תצטרכי להמשיך לאכול כך. את יכולה לאכול, ביצים (כל פעם בצורה אחרת), טונה, טחינה, ירקות, דגים, בשר, מעדני חלב דיאטטיים, אם עדיין חם באזורכם אז שייק פירות או ירקות יכול להיות מעדן טעים ומזין. בקיצור- באמת שלא חסר. תיכנסי לאתרי מתכונים, ולא חסרים כאלה- ותראי שייפתח לך עולם חדש ומרתק... שיהיה בהצלחה ותעדכני!
סגלגלה

רוייקו

New member
בהצלחה בניתוח השרוול בעוד שבועיים

אני תוהה לכמה מהמועמדים שלו ניתנה ההנחיה לעשות דיאטת חלבונים, דיאטת פחמימות וכיוצ"ב. מה האינדיקציה שלו להנחיה זו והאם היו נותנים לך אותה ההנחיה גם מנתחים מנוסים אחרים.

silentmachine

New member
עצה חמה לגבי פרופ' רובין.

אני אומרת לך את זה כאן ועכשיו ומקווה מאוד מאוד שאת קוראת. כדאי להקפיד הקפדה יסודית מאוד של תפריט הדיאטה נטולת הפחמימות שקיבלת ולעשות כל מה שאפשר כדי לא לחרוג ממנה בשבועיים האלה. אני מספרת את זה כי יש בפורום השכן באתר אג'נדה סיפורים של שתי (!) נשים שהיו אמורות להתנתח אצל הפרופ' באותו היום, ואת שתיהן פתחו בחדר הניתוח - ראו שהכבד מוגדל - וסגרו אותן בלי לנתח ובלי כלום. אם את לא רוצה שזה יקרה גם לך, אני מציעה מאוד להקפיד על הדיאטה שקיבלת. הסיבה לדרישה של הדיאטה היא שכבד מוגדל מפריע למנתחים בביצוע הניתוח, ויש תמיד סכנה שהוא יינזק אם הוא גדול עומד בדרך. דיאטת הפחמימות אמורה להקטין אותו. הבנתי שיש מחלוקת בין המנתחים השונים לגבי האפקטיביות של דיאטות קצרות טווח על הכבד ויש כאלה שלא דורשים דיאטות פחמימות בכלל. הפרופ' כן מקפיד מאוד על זה וכדאי שתקפידי גם.

רוייקו

New member
כשאני מדבר עם מנתחים בריאטרים מנוסים

הם יכולים למנות ממש על יד אחת את המקרים בהם לא יכלו לעשות כלום בגלל כבד מוגדל או שומני. ברוב הגדול של המקרים הם התגברו על אף הקושי. כבד מוגדל מקשה גם על ביצוע ניתוח פתוח ומנתחים מיומנים יודעים להתגבר גם על הקושי הזה. ולפעמים זה לא רק העניין של כבד אלא גם ההתייחסות של מנתחים כאלה לניתוחים שהיו ברקע. יש מנתח אחד שלא רוצה להתעסק עם בטן שפעם פתחו אותה. מנתחים מיומנים, לעומת זאת, מנסים לעשות הכל כדי שלא לפתוח את הבטן שוב. המיומנות באה לידי ביטוי בכל סוג של קושי בביצוע הניתוח. בדרך כלל רשימת הסייגים וההמנעות של מנתח פחות מיומן היא רחבה יותר מאשר כבד שומני או מוגדל. אלה שעושים עבודה יסודית בהכנה לקראת הניתוח ובזה גם חקירת המנתח מה הוא יודע לעשות ומה קשה ועד כמה קשה, יוכלו אולי להגיע להבנה שאפשר גם אחרת. והחקירה הזו כוללת סקנד אופיניון, באם עולים החשדות לחוסר מיומנות.

למעלה