חדשה עם שאלות

חדשה עם שאלות

שלום לכל הבנות, קראתי במשך כל הערב תכתובות ביניכן, לפורום הזה (הראשון שלי) יש הרגשה יפהפיה של תמיכה ופירגון. אני אשמח לחלוק איתכן את סיפורי ולשמוע דעתכן המושכלת... בשבוע שעבר ביום שלישי הובהלתי לבי"ח (באמבולנס...) עם כאבי תופת בבטן תחתונה ביום הראשון של המחזור. הרופאה זיהתה באולטרסאונד ציסטה בגודל מזעזע (לטענתה 7 סמ') ושלחה אותי לאחר התייעצות עם רופא בכיר לחדר ניתוח לביצוע לפרוסקופיה. היא קראה לזה אנדומטריוזיס. שתי מילים ששמעתי לראשונה בחיי. אני גרה בגרמניה בשנה וקצת האחרונה וכל זה קרה בגרמנית עם אנגלית לא לגמרי מסונכרנת. אני בת 31, בריאה, מלבד ה"כאב הזה בצד ימין בטן תחתונה" שמלווה אותי כמעט עשור. עשיתי את כל הבדיקות האפשריות, ומעיון בתכתובות ביניכן גם אתן שמעתן תשובות דומות לשלי. גם מאז ומתמיד היו לי ענייני מעיים לא מזוהים, למרות שאני לא בטוחה שזה קשור אבל עכשיו אני כבר לא יודעת כלום. גם ציסטות, לפחות פעמיים, היו לי על אותה שחלה אומללה שנשאה את הכדורסל הקטן הנ"ל. מקריאה על אנדו' שעשיתי מאתמול זיהיתי כמה וכמה סימפטומים. ככל שאני קוראת יותר אני בוכה יותר ומזועזעת יותר. טוב אני חושבת שאני עוד בסחרור בכל המהירות של העניינים. ביום חמישי הקרוב (17 פברואר 2011) יש לי ביקורת ראשונה אחרי הניתוח, הפעם הראשונה שבה (אולי, בתקווה) אוכל לקבל תשובות ואבחון יותר מדויק. ככל שאני קוראת יותר אני יותר מבוהלת. אני בעלת השכלה גבוהה בביולוגיה והבנה לא רעה בענייני בריאות, ולצערי חסרת אמון ברופאים ולכן נוהגת ללמוד עד כמה שאני יכולה כשאני נתקלת בתופעה חדשה. כאן אני אשמח לעזרתכן בשל הקוצר בזמן. האם תוכלו בבקשה להמליץ לי על שאלות מנסיונכן שאותן אוכל לשאול את הרופאה שאליה אני הולכת? מה עליי לדעת בשלב ראשוני זה של האבחון? איזה מידע אני צריכה לחלוב (בהנחה שהוא לא ינתן לי אחרת)? כמו כן, כבר השארתי הודעה לגניקולוג שלי מהארץ, גם אותו הייתי רוצה לתחקר. מודה לכן באמת מקרב לב ושחלות :)

ליאל ד

New member
ברוכה הבאה!../images/Emo140.gif

הגעת לבית חם ותומך! אני בטוחה שבנות מנוסות ממני ידעו לענות לך בפירוט רב יותר. אך מה שאני הייתי שואלת אחרי ניתוח (וזה מניסיון המר שלי, שבו בדו"ח ניתוח לא הופיעו שום פרטים על מה שבוצע), הייתי שואלת מה נראה בניתוח? האם היו הידבקויות ומוקדים ואיפה? איך טיפלו בהם? צרבו או שלא נגעו בהם בכלל? האם הם יכולים להעריך את דרגת האנדו'? ומה הטיפול שהם ממליצים - סוג דיכוי? החלמה מהירה!

זואילי

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

ומצטערת לשמוע על הדרך בה שמעת על האנדו
בביקורת - תבקשי את דו"ח הניתוח. ואז תבקשי שיעברו עליו ויסבירו לך בדיוק מה ראו ומה עשו. כמובן תשמרי לך עותק ותצלמי וכו' (כדי שתוכלי לעדכן את רופאך מהארץ). אם זה בגרמנית, אז לא יודעת - לבקש שיתנו לך גם מסמך מתורגם לאנגלית. (אבל שתמיד יהיה לך המקור שהם כתבו גם אם זה בג'רמן). ואז תשאלי - מה עכשיו....? עקרונית, תקראי על דיכויים כי זו הדרך לשמר תוצאות הניתוח ולא לקבל ווסתות. אז מעניין מה דעת הרופאים שם בעניין. אם את מעוניינת להרות עכשיו - גם תשאלי בעניין זה. זה מה שנראה לי כרגע. בהצלחה!!

liats80

New member
היי שמש

ברוכה הבאה!
מאוד מבינה את הקושי להיות מטופלת (ועוד חירום) בארץ זרה. גם אני בגרמניה (אזור דיסלדורף, איפה את?) וזה מאוד קשה מבחינת התקשורת. יש גם הבדל מאוד גדול בגישה של רופאים בארץ לעומת גרמניה. בארץ המטופל יודע ה-כ-ל. כלומר את מקבלת את כל תוצאות הבדיקות שלך, את מקבלת את מכתב השחרור מבית החולים, רופאים מסבירים הרבה יותר מאשר פה נותנים תוכנית טיפול. פה לא מקבלים כמעט כלום. לא תוצאות ולא הסברים. נותנים טיפול מהיום להיום לא נותנים לך תוכנית מסודרת. אני כמוך, לא אוהבת לסמוך על אף אחד ותמיד מבררת קוראת ושואלת. אבל פה זה ממש קשה לעשות. הרופאים האישיים שלי לא ששים לדבר אנגלית והגרמנית שלי מזעזעת. בכל אופן, אני מסכימה עם ליאל שחשוב לשאול אם הוציאו את הציסטה, אם ראו מוקדים (שטחיים או עמוקים?) או הדבקויות ואיפה, מה לדעתם דרגת האנדו ומה הטיפול עליו הם ממליצים. אני לא חושבת שיש הרבה יותר מזה בשלב הזה. מה שכן ההמלצה שלי היא שתכיני את השאלות גם בצורה שהם יוכלו לענות עליהן בכן ולא. כך שאם הרופאה שלך לא ששה לדבר אנגלית, עדיין תוכלי לקבל ממנה קצת תשובות. כלומר ממש לשאול - היו מוקדים בשחלה ימנית? היו בשחלה שמאלית? היו על המעיים? החצוצרות שלי בסדר? הן לא דבוקות או מסובבות? היו מוקדים בשלפוחית? היו במקום נוסף? זה אמנם נותן הרגשה נוראית של נודניקיות, אבל לפחות עם הרופאה שלי זו הדרך היחידה. אחרת היא פשוט אומרת לי "תקחי את זה, תבואי ביום שני" וגם את זה היא מגמגמת. אני מקווה שקצת התאוששת מהניתוח ושאת מרגישה טוב. מאחלת הרבה בריאות.

nicolada

New member
ברוכה הבאה!

זה טוב מאוד שאת לומדת על המחלה בכוחות עצמך, ואוספת כמה שיותר ידע ומידע, כדי שתוכלי לעמוד מול הרופאים בראש מורם, ועם שאלות לעניין! השאלה היא- האם עשו ביופסיה לציסטה שהוציאו, ואכן אישרו שזה אנדו'?? בכל מקרה, השאלות שליאל כתבה לך לשאול נראות לי שאלות נכונות ולעניין, ולי אין מה להוסיף עליהן. יש פה בנות בעלות ניסיון וידע רב יותר משלי, ואני בטוחה שהן יתרמו מנסיונן. מאחלת לך הצלחה!

galim29

New member
../images/Emo42.gif שלום

צר לי שאת עוברת את זה רחוק, למרות שאירופה מפותחת יחסית בנושא האנדומטריוזיס. אני מבטיחה לך שאחרי ששלךב ההלם ירגע ותצברי מידע על המחלה, תגלי שאפשר לחיות איתה. במידה ואת לא חושבת כרגע על הריון אז בהחלט מומלץ לעלות על דיכוי של גלולות בייחוד אחרי ניתוח. הבנות כתבו לך פה המלצות טובות מה לבקש מהרופא. ואנחנו כאן אז וירטואלית לפחות את לא לבד בזה. את מוזמנת לפנות אלי גם במסר אם תרצי ואשמח לסייע.

תודה לכולן, אתן מהממות

בוקר טוב בנות! תודה רבה לכולכן על כל הטיפים והשאלות! רשמתי את הכל. זה באמת נכון שפה בגרמניה אמנם הרפואה מפותחת אבל היחס לחולה לוקה מאד בתחום העברת המידע. מצד אחד הרגשתי כאילו שאני מאושפזת בבי"ח פרטי מצד שני בחיים לא הרגשתי כל כך בורה וחסרת הנחיות. אפילו איך לטפל בתחבושות לא אמרו לי. ניסיתי לשאול כמה שיותר שאלות, אבל לדעתי ההרדמה הכללית שרפה לי כמה נוירונים ולא תחקרתי אותם כמו שאני יודעת לתחקר... אגב אני בהמבורג. אז יש לי רשימת שאלות ממש מפורטת עכשיו, הודות לכן והודות לשיטוטים רבים (מדיי) באינטרנט. מחכה למחר בתקווה לקבל תמונה ברורה יותר. אני עדיין מקווה שזה לא באמת אנדו אבל גם מכינה את עצמי נפשית שזה כן. אני רוצה לחזור לארץ, אם באמת יש לי אנדו זה יזרז את העניין. בקיצור, חזקו ואמצו בנות, שלחו הרבה אהבה לשחלות שלכן (אני רצינית), אתן גיבורות אמיתיות. ושוב תודות רבות על ההתייחסות המהירה. שיהיה יום מצוין (פה אין שמש ויש שלג, מאחלת לכן חמימות ואור)

למעלה