חדשה עם שאלות

תאומים6

New member
חדשה עם שאלות

שלום בנות, אני חדשה בסביבה ויש לי כמה שאלות שאולי תוכלו לעזור לי... יש לי אנדומטריוזיס, אני מאובחנת מזה כ 12 שנים. אני אמא לתאומים בני 5 (לאחר IVF) ועכשיו אני רוצה עוד אחד. עכשיו מתחילות האשאלות: 1. רציתי לדעת אם מישהי עם אנדו', כמובן, נכנסה להריון גם באופן טבעי? המחזור שלי לא סדיר. התחלתי מעקב זקיקים והרופא שלי רוצה לבצע החזרה של העוברים המוקפאים ואני קצת מתלבטת. אני רוצה לדעת האם זה ראלי לבצע מעקב זקיקים ולנסות להכנס להריון לבד? 2. אני מטופלת אצל רופא פריון מעולה (פרטי) (בזכותו יש לי את הגוזלים בבית) אבל הייתי שמחה לשמוע המלצות על רופא מלווה במהלך הריון של הקופה (כללית). אחד שיודע לעשות מעקב הריון כמו שצריך עם כל הבדיקות הנלוות. תודה!!!

זואילי

New member
הי וברוכה הבאה

כן. יש נשים עם אנדו שהרו טבעי. חלקן נמצאות פה וחלקן לא. אבל יש! לדעתי, הכל ריאלי...
ואני מאמינה בניסים (כי כבר היו פה כאלה...). מציעה לך בכל זאת לעשות צילום רחם, לוודא שהחצוצרות נקיות מנוזלים. אם הן תקינות, למה לא לנסות להחזיר את המוקפאים? אם הם מאותו סבב מוצלח, לדעתי כדאי לתת להם צ'אנס. יש לי חברה, אמנם לא אנדואית שהרתה את הבת שלה אחרי כמה IVF, היו לה אז מוקפאים, אחרי כשנתיים החזירה 2 מוקפאים ובינגו - תאומות. היום היא אמא ל 3 בנות פעוטות. לא יודעת למה... אני מאמינה במוקפאים
בכל מקרה, אם תחליטי על נסיונות טבעיים, אז שוב, כדאי לעשות צילום רחם ובטח שלעשות מעקבי זקיקים ולתזמן את הסקס. מציעה לך גם על יעוץ במרפאת האנדו. (במקביל לטיפול אצל רופא הפריון שלך). לגבי שאלתך השנייה - האימהות שכאן בטח יתנו לך המלצות.

תאומים6

New member
תודה רבה זואילי

הזכרת לי עוד שאלה... יש לי איזה חשש ממוקפאים (סתם משהו פסיכולוגי ולא מדעי). יש למישהי נסיון?

זואילי

New member
תראי... תשמעי...

אני מכירה עשרות נשים בטיפולים. לא רק אנדואיות. שמעתי וראיתי הרבה מאוד הריונות ממוקפאים. אפילו הריונות שלא נוצרו מטריים אלא דווקא מהחבר'ה שהוקפאו באותו סבב. לי היו פעם אחת בלבד מוקפאים, אבל הריון מעולם לא הושג. כל סיפור חדש שאני שומעת על המוקפאים נותן לי טונות של תקווה.

../images/Emo91.gif

ד"ר עודד הרט מקבל במרום נוה ברמת-גן, בעיניי הוא מעולה, גם רופא להריון בסיכון וחוץ מזה הוא נעים וחייכן. לא יודעת אם הוא מקבל חדשות |(כי הוא מפוצץ) אבל שווה לנסות דרך המוקד (בזמני צעקות עזרו והכניסו אותי אליו)...
וברוכה הבאה

פז08

New member
ברוכה הבאה

אני אישית ממליצה על ד"ר רון שיינמן, שהוא רופא של הקופה (כללית) שמקבל בכפר סבא. לדעתי הוא רופא מעולה, והוא מומחה לנושא של אנדומטריוזיס.הוא יכול גם לעשות מעקב הריון וגם לטפל בנושא..... והתורים אליו ממש סבירים.

למעלה