חדשה עם שאלה

סופי11

New member
חדשה עם שאלה

שלום, אני קוראת סמויה של הפורום מזה זמן רב, כמו שנועם@בת אומרת הפורום הוא מקום וירטואלי ונגיש לכולם. בואו נגיד שהייתי בהלם שגיליתי אותו וסיפרתי בהתלהבות למשפחה, נודע לי שגם חמותי (אימאל'ה) גולשת לפה כדי להתעדכן בחדשות... אני עומדת עכשיו לפני טיפול IVF רביעי. אצלי הכל תקין אבל בבדיקת זרע אצל ברטוב התגלה שאצל הבעל 97% מתאי הזרע אינם תקינים ויכול להיות שזו הסיבה שלמרות שיש לנו הפריות יפות ועוברים יפים הם אינם אפעס מתפתחים להם. החלטנו ללכת על השיטה הזו ולנסות אבל לפתע התחלתי לחשוב הרי כל אישה נולדת עם מאגר ביציות מוגבל, אם שואבים לנו בכל שאיבה 10-20 ביציות בממוצע האם הפגיעה במאגר יכולה להוביל אותנו לגיל הבלות מוקדם יותר? הרי גבר מייצר כל חייו תאי זרע אנחנו לא מייצרות ביציות על ימין ועל שמאל. לא מספיק ההתנפחויות, ההשמנה, מצבי הרוח והכל האם גם הזדקנות היא אופציה שעלי לשקול במערך השיקולים?

ל א ו

New member
ברוכה הבאה לקצרצר ../images/Emo140.gif

אם חמותי היתה גולשת פה , הייתי בטח מנסה לטשטש את כל הפרטים עלי עצמי. פשוט אל תתני פרטים שיכולים לזהות אותך. לגבי הבייציות, אני חושבת שיש לנו משהו כמו מאגר של מאות אלפים, נכון שפקטור הגיל משפיע עליהן, אבל לא נראה לי שזה יכול להיות ההיפך (חוץ מאשר עם דקא, שאז את ממש מרגישה גיל הבלות). 10-20 ביציות בשאיבה זה חלום ורוד מאוד בעבורי, אני מייצרת 3-4 בייציות והכל תקין אצלי. מה נשאר לי להגיד לך....רק המון בהצלחה!

orel06

New member
../images/Emo24.gif ברוכה הבאה

בעצם ברוכות הבאות איזה קטע זה אם אני וחמתי היינו גולשות ביחד בפורום , נשמע לי מצחיק לאללה, אבל גם כייף עם כל זה , כי היא יודעת מה בדיוק אני עוברת ומפרגנת נורא בדיוק כמו אמא . ( אני גם אוהבת אותה נורא
) כל מה שלי יש לומר הוא המון המון בהצלחה . וברוכה הבאה

לי עם

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo39.gif ובהצלחה

זה נכון מה שלאו כתבה. לא יודעת אם מאות אלפים או פשוט אלפים אבל, הרבה הרבה יותר ממש שמנוצל במחזורים רגילים כך שיש רזרבות רבות. ובאמת מה שמשפיע זה עניין הגיל. שיהיה בהצלחה ומהר.

הי סופי ../images/Emo140.gif

בקשר לביציות - גם לי היה החשש הזה, עד שראיתי ראיון עם פרופ' זיידמן בטלוויזיה. הוא התייחס לשאלה הזו והרגיע שאנו מייצרות מאות אלפי זקיקים וגם אם ישאבו לך מס' רב של זקיקים, עדיין תגיעי לגיל הבלות עם המון זקיקים לא מנוצלים (ובשאיפה עם ילדים ונכדים
). אז לפחות זה לא צריך להלחיץ אותך. ולכן גם לא נראה לי שזה מקדים את גיל הבלות (למרות שעם הדקא- בהחלט מרגישים ככה
) בהצלחה בטיפול. וד"ש לחמות...

שינובו

New member
ברוכה הבאה! ../images/Emo140.gif

לא יודעת לענות לך, אבל מאחלת לך הצלחה מהירה!

פינקי33

New member
שאלתי בזמנו רופא שאמר לי -ואני מקוה

שאני לא מבלבלת-שאישה נולדת עם 400,000 ביציות (יכול להיות?) והטיפולים, שגורמים לאקסטרה ביציות לא מקטינים כהוא זה את מס' הביציות שלה, זה כלול ב"אקסטרא".

סופי11

New member
תודה על קבלת הפנים

ותודה למילות הארגעה. בהחלט עוזר ומעודד לדעת שזיקנה פוטנציאלית טרם זמנה היא לא עוד תופעת לוואי כמו השמנה,קריזה או השתוקקות לשוקולד עד רצון לחסל מי שעומד בדרכי. בקשר לחמות בואו נגיד שאני אצטרך לטשטש עקבות, נכון שכותבים מול המחשב יש תחושה של בית ושל רצון לשתף רק עם בנות הפורום אבל למרות זאת הפורום פתוח לכולם וממש לא בא לי לשתף אותה/משפחה ומי שאני לא בוחרת בכך בטיפולים, במעקב זקיקים ובדיקות הדם. נקווה שטיפול מספר ארבע הוא טיפול מנצח כי ממש ממש לא בא לי על יותר.

נועם@בת

New member
ברוכה הבאה לסירה שלנו../images/Emo45.gif

הדלת השניה משמאל מובילה לפורום הריון, אל תהססי להשתמש בה
. אם את חוששת ממעקב של חמותך, זה לא היה נבון במיוחד לציין כאן בהודעה שהיא קוראת כאן. זה פשוט לנופף לה ולצעוק "היי, חמותי, הנה אני"
. לגבי הביציות. אזה נולדת אם מאגר זקיקים מוגדר. אלו בעצם תאים שיוצרים זקיקים. עד שהיא מגיעה לבגרות מינית, חלקם הגדול כבר לא תקינים. כל חודש אשה מאבדת מספר גדול תאים כאלה. גם אשה שלא הרתה מעולם ושבייצה כל חודש ביציתא חת בלבד, מגיעה לגיל 50 בערך כשאין לה זקיקים תקינים יותר. בקיצור, מספר הזקיקים שהולך לאיבוד כל חוד הוא גדול ולא משנה כמה זקיקים התפתחו- אחד טבעי או 30 תחת השפעה הורמונלית. אני מניחה שאי שם בקישורי הפורום יש לינק למאמר שמסביר את זה טוב יותר, אבל לא מצאתי בחיפוש מהיר. חוצמזה, שלחתי לך מסר ומחכה לתשובה. נועם

למעלה